Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Αρχείο Ετικετών: Γαστρονομία

Αρχείο Ετικετών: Γαστρονομία

Θεϊκό τηγανόψωμο με φέτα που λιώνει -Η συνταγή της γιαγιάς, σε 4 κινήσεις

Κλασική συνταγή το τηγανόψωμο και κλασικά αγαπημένη συνταγή όλων. Η συνταγή που ακολουθεί είναι κλασική και εγγυάται εκπληκτικό αποτέλεσμα. Τηγανόψωμα-κολασμένα με φέτα που λιώνει και ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Μια εύκολη συνταγή, ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Τάρτα με πιπεριά Φλωρίνης και φέτα

Υλικά Για τη ζύμη 375 γρ. (3 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα225 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη30 γρ. (3 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποντιακά πιτάκια σάτσ’ περέκ, με κιμά ή τυρί

Τα περέκ ήταν φύλλα που ψηνόταν στο σάτσ’, έναν κυρτό λαμαρινένιο δίσκο που έμπαινε πάνω στη φωτιά. Στη σύγχρονη κουζίνα θα τα ψήσουμε στο φούρνο.ΥΛΙΚΑ Για το φύλλο ½ κιλό αλεύρι για όλες ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Αρνάκι κοκκινιστό με μακαρόνια σέλινο!

Αρνάκι κοκκινιστό με μακαρόνια σέλινο! Ένα πιάτο εξαιρετικά νόστιμο, καθαρά για καλοφαγάδες, σκέτο λουκούμι, λιώνει στο στόμα! Δοκιμάστε μία φορά και πάω στοίχημα πως θα αποθηκευτεί στα αγαπημένα σας! Το αρνάκι είναι ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Κέϊκ φράουλας με γλάσο

Ανοιξιάτικο, αφράτο, πεντανόστιμο κέικ φράουλας, εμποτισμένο με ζαχαρούχο και γλυκό κουταλιού φράουλας!  Συνοδεύει άριστα τον καφέ μας, αλλά μπορεί να αντικαταστήσει άνετα μία κλασσική τούρτα γενεθλίων! Δοκιμάστε το! Τα υλικά είναι μία ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Νηστίσιμο λαχανόρυζο, κοκκινιστό και ελαφρώς λεμονάτο

Ένα ακόμη -όρυζο της πλούσιας ελληνικής κουζίνας (μετά το δημοφιλέστατο σπανακόρυζο και το πρασόρυζο) που κάνει τη νηστεία πιο νόστιμη. Τολμήστε να αυτοσχεδιάσετε με τα μπαχαρικά! ΥΛΙΚΑ 1 μέτριο λάχανο, ψιλοκομμένο (λίγο ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Nηστίσιμα κεφτεδάκια σε 4 συνταγές: Θαλασσινών, λαχανικών, ρεβιθοκεφτέδες, φακές με πλιγούρι

Τέσσερις διαφορετικές συνταγές για νηστίσιμα κεφτεδάκια, νόστιμα και διαφορετικά. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κεφτέδες θαλασσινών ΥΛΙΚΑ 500 γρ. καλαμαράκια 500 γρ. χταπόδι 5 φέτες ψωμί μπαγιάτικο (χωρίς την κόρα) 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 ματσάκι μαϊντανό ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Φλογέρες ινδοκάρυδου νηστίσιμες

Απίθανες φλογέρες με ινδοκάρυδο και άρωμα πορτοκαλιού που θα γίνουν το  αγαπημένο σας γλυκό σε περίοδο νηστείας και όχι μόνο! Ένα σιροπιαστό γλυκό φτιαγμένο με πολύ εύκολο τρόπο, ευπαρουσίαστο και πεντανόστιμο ! ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Κοτόπουλο κοκκινιστό με χυλοπίτες

Ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά, με πλούσια γεύση το κοκκινιστό κοτόπουλο! Το συνοδεύσαμε με χωριάτικες χυλοπίτες και έγινε μούρλια! Τα υλικά είναι μία προσφορά από το κρεοπωλείο «ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ», Δημοκρατίας 87 Τ.Κ.50200 ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Λικέρ πορτοκάλι με ξύσμα

Σπιτικό λικέρ πορτοκάλι αρωματικό με ελαφριά γεύση, που φτιάχνεται πανεύκολα με ξύσμα από τα πορτοκάλια. Ο τέλειος τρόπος για να αξιοποιήσετε τα πορτοκάλια που προορίζονται για γλυκό του κουταλιού, χυμό ή μαρμελάδα. ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Λαγάνα

Η λαγάνα είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι την Καθαρά Δευτέρα, μετά ακολουθούν όλα τα υπέροχα φαγητά και η λίστα είναι μεγάλη! Δοκιμάστε να ετοιμάσετε τη δική σας λαγάνα στο σπίτι, η ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Φασόλια γίγαντες στο φούρνο

Παραδοσιακό ελληνικό φαγητό, χειμωνιάτικο και χορταστικό! Πανεύκολη συνταγή για καλομαγειρεμένους γίγαντες φασόλια στον φούρνο, από τις πιο νόστιμες που έχετε δοκιμάσει!   Τα φασόλια είναι μία προσφορά από το κατάστημα «tsik» Νοσοκομείου ...

Διαβάστε Περισσότερα »