Αρχική > Αρχείο Ετικετών: Γαστρονομία

Αρχείο Ετικετών: Γαστρονομία

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Τάρτα Γιαουρτιού με γλυκό κυδώνι!

Το απόλυτο ελληνικό cheesecake! Ελαφρύ, πεντανόστιμο ο συνδυασμός της γλυκόξινης κρέμας με το γλυκό κυδώνι, προσφέρει την απόλυτη ικανοποίηση στον ουρανίσκο μας! Ιδανικό επιδόρπιο μετά από κάθε γεύμα! Υλικά : 1,5 πακέτο ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Super Διαγωνισμός από το e-ptolemeos.gr και το «Μαγειρεύοντας με την Αρετή» – Κερδίστε 5 λίτρα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο!

Ένας νικητής θα κερδίσει ένα 5λιτρο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από τον παραγωγό ΜΠΑΔΑ ΙΩΑΝΝΗ. Συμμετέχετε κάνοντας τα εξής: 1. Like στην σελίδα https://www.facebook.com/ptolemeos.news/ 2. Like και σχόλιο στη συνταγή του Σαββάτου 2/11/2019 ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Πτολεμαΐδα: Δεκάδες ποντιακά εδέσματα θα προσφερθούν στην εκδήλωση «Πόντου γεύσεις»

Τη νοστιμιά των ποντιακών εδεσμάτων θα απολαύσουν όσοι προσέλθουν το ερχόμενο Σάββατο στις 21:00 στο ξενοδοχείο «Παντελίδης», στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση «Πόντου γεύσεις» που διοργανώνει ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας. «Πάνω από μια δεκαετία πραγματοποιείται ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Βραβεία Ποιότητας Γαστρονόμου 2019 στα «Προϊόντα Γης Βοΐου»: Το χρυσάφι της Κοζάνης!

Τι χρειάζεται για να αναβιώσει μια παλιά τοπική ποικιλία που ξεχάστηκε με τα χρόνια; Γνώση, κέφι, επιμονή και όραμα. Με αυτά κατάφερε μια ομάδα νέων ανθρώπων από το Βόιο Κοζάνης, με επικεφαλής ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Η γαστρονομία του Πόντου και η κοινωνιολογική ερμηνεία των μουχαμπετιών στο επίκεντρο εκδήλωσης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης και τα Ποντιακά Σωματεία Δήμου Κοζάνης «Ευξείνιος Κύκλος» συνδιοργανώνουν εκδήλωση με γενικό τίτλο: «Γεύσεις Ποντίων» Η εκδήλωση αποτελεί συμμετοχή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης στο «Μήνα Πολιτισμού ΟΣΕΠ», 1-30 ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Εύκολα και νόστιμα τυροπιτάκια κουρού

Τα πιο ωραία τυροπιτάκια κουρού που έχετε δοκιμάσει. Μια εύκολη συνταγή με ζύμη φανταστική, για να τη φτιάχνετε σε κάθε περίσταση. ΥΛΙΚΑ 1 κεσεδάκι γιαούρτι 200 γρ. 150 γρ. βούτυρο λιωμένο και ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Μοσχαράκι Κοκκινιστό!

Η τέλεια παραδοσιακή συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι, πεντανόστιμο κοκκινιστό μοσχαράκι με πλούσια σάλτσα ντομάτας! Συνοδεύστε το με πατάτες τηγανιτές, πουρέ ή ρύζι σπυρωτό και απολαύστε το φαγητό σας! Απλό και νόστιμο! ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Κυδώνι, γλυκό του κουταλιού

Η στυφή του γεύση «μεταμορφώνεται» σε ένα από τα πιο νόστιμα, παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού! Δοκιμάστε το με γιαούρτι ή με τάρτα γιαουρτιού ως επιδόρπιο, δεν υπάρχει καλύτερο στην γεύση, εκτός του ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Τούρτα Φερέρο!

Η απόλυτη τούρτα φερέρο! Ένας απολαυστικός πειρασμός για τους λάτρεις της σοκολάτας…και όχι μόνο! Μόνο μία μπουκιά από την υπέροχη αυτή τούρτα είναι αρκετή για να εκπλαγείτε από την γεύση της!   ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Κιλτιρίτσια από το Ακ Νταγ Ματέν – Τα ποντιακά γιουβαρλάκια

Με πλιγούρι αντί για ρύζι, και με κόκκινη σάλτσα, τα κιλτιρίτσια είναι τα ποντιακά γιουβαρλάκια και είναι ό,τι πρέπει τώρα που ο καιρός αρχίζει και ψυχραίνει. Το pontos-news.gr σας τα παρουσιάζει όπως ...

Διαβάστε Περισσότερα »

15 vegan και ελληνικές συνταγές που θα αγαπήσετε: Σουτζουκάκια αλλιώς, Μανιτάρια στιφάδο, Μεσογειακά μπέργκερ!

Μπορεί για τους περισσότερους από εμάς η ιδέα να μην τρώμε κανένα ζωικό προϊόν να φαντάζει αδύνατη στην εφαρμογή της, ωστόσο η ελληνική κουζίνα λατρεύει τις vegan συνταγές και μπορούμε να το ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Παραδοσιακή Ποντιακή συνταγή: Μαντί με γέμιση κιμά

Τα μαντί, είναι γεμιστά ζυμαρικά, με απροσδιόριστη προέλευση και ρίζες τούρκικες, ποντιακές, αρμένικες, μεσανατολίτικες, ρώσικες – ακόμα είδος μαντί είναι τα κινέζικα dumplings όσο και τα ιταλικά tortellini. Στην Τουρκία πιο συνηθισμένα ...

Διαβάστε Περισσότερα »