Αρχική > Αρχείο Ετικετών: Γαστρονομία

Αρχείο Ετικετών: Γαστρονομία

Χοιρινό κοκκινιστό με φασόλια Φλώρινας στο φούρνο

Το χοιρινό ψήνεται στη γάστρα με τα φασόλια και μελώνει υπέροχα. Συνταγή που θα μπει σίγουρα στο «τεφτέρι» σας». Μερίδες:5-6 Χρόνος προετοιμασίας:15′ Χρόνος μαγειρέματος:1:15′ Έτοιμο σε:1:30′ Χρόνος αναμονής:8 ώρες Υλικά 1.200γρ. χοιρινό ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι πιπεριές Φλωρίνης δια χειρός του σεφ Πέτρου Ναουμίδη έκλεψαν την παράσταση στο περίπτερο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ελλάδας στη ΔΕΘ

Φέτος το περίπτερο της Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα στη ΔΕΘ … άνοιξε την όρεξη στους επισκέπτες, με σκοπό να γνωρίσει το ευρύ κοινό εκλεκτά προϊόντα και εξαιρετικούς σεφ. Τους ΠΟΠ stars της ελληνικής 🇬🇷 διατροφής & μαγειρικής! ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Νόστιμος μεζές με μανιτάρια, φέτα και Κρόκο Κοζάνης

ΥΛΙΚΑ: 1 κεσέ φρέσκα μανιτάρια (500 γρ.) 1 μεγάλο κρεμμύδι 1/2 φλ. ελαιόλαδο 10-12 κλωναράκια Κρόκο Κοζάνης 1 κομμάτι φέτα (100 -150 γρ.) κομμένο σε κύβους 1/2 ματσάκι μαϊντανό Αλάτι και πιπέρι ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μελιτζάνες σις κεμπάπ

Κλασικό ανατολίτικο φαγητό το κεμπάμπ, στη μικρασιάτικη εκδοχή του δεν θα μπορούσε παρά να περιέχει και μελιτζάνες. Ένα πιάτο για κάθε περίσταση. ΥΛΙΚΑ 12 μελιτζάνες αργίτικες 2 κ.σ. αλάτι 2 κ.σ. βούτυρο ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μελωμένη καλοκαιρινή κότα με πιπεριές και μπίρα

Ένα φαγητό εύκολο και πεντανόστιμο σας προτείνει σήμερα το pontos-news.gr, με τη συμβουλή γι” αυτήν τη συνταγή να προτιμήσετε χωριάτικη κότα. Σιγομαγειρέψτε την, και η σάλτσα με τις πιπεριές και την μπίρα ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Φαλάφελ – Οι ρεβιθοκεφτέδες που έγιναν της μόδας!

Μεγάλη προσοχή στη θερμοκρασία του λαδιού, να μην είναι πολύ δυνατή και κάψει από έξω τα φαλάφελ και μέσα είναι ωμά. Μερικοί βάζουν και λίγη σόδα μέσα στη ζύμη για να είναι ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Φανουρόπιτα

Η Φανουρόπιτα είναι η νηστίσιμη πίτα που προσφέρουμε την παραμονή της γιορτής του Αγίου Φανουρίου στις 27 Αυγούστου. Αν έχουμε χάσει κάτι μπορούμε να παρακαλέσουμε να μας το φανερώσει και να φτιάξουμε ...

Διαβάστε Περισσότερα »

14 light συνταγές που πρέπει να δοκιμάσεις

Το καλοκαίρι η διατροφή μας αλλάζει προφίλ και τα πιάτα που μπαίνουν στο καθημερινό τραπέζι γίνονται πιο ανάλαφρα χωρίς απαραίτητα να είναι και άγευστα. Φωτεινό παράδειγμα οι παρακάτω προτάσεις, που θα κάνουν ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Γεμιστά με πλιγούρι

Μια εναλλακτική εκδοχή του αγαπημένου μας μαμαδίστικου φαγητού Υλικά 3 ντομάτες 3 πράσινες πιπεριές τύπου ντολμάς 2 μεγάλα κολοκυθάκια ½ κιλό πλιγούρι Λίγος δυόσμος ψιλοκομμένος 10 ντοματίνια Λίγο δενδρολίβανο Λίγο θυμάρι φρέσκο ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Φούστορον με καβουρμά. Ποντιακή ομελέτα

Ο καβουρμάς είναι κομμάτια κρέατος, συνήθως χοιρινού, το οποίο βράζουμε μαζί με το λίπος του και μπαχαρικά και διατηρείται για πολλούς μήνες (κυκλοφορεί στο εμπόριο). Φούστορον είναι η ομελέτα. ΥΛΙΚΑ 300-400 γρ. ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Light καλοκαιρινή ομελέτα φούρνου!

Τα κολοκυθάκια είναι στην εποχή τους και η light ομελέτα φούρνου θα σας βοηθήσει να αποφύγετε το τηγάνισμα. Δοκιμάστε τη ζεστή ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και μαζί με μια αρωματική χωριάτικη θα έχετε ένα ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Κοζανίτης Chef, Νικόλαος Κουλούσιας επιμελείται το μενού στην μνήμη της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Ο σεφ Νικόλαος Κουλούσιας σε ξενοδοχείο στο Ομάν θα προσδώσει τις δικές του πινελιές στο φιλανθρωπικό γεύμα που θα είναι από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες εκδηλώσεις Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου Με την μαγειρική ...

Διαβάστε Περισσότερα »