Αρχική > Αρχείο Ετικετών: Γαστρονομία

Αρχείο Ετικετών: Γαστρονομία

Διαδικτυακά Συναπαντήματα Ποντιακής Γαστρονομίας απόψε

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Διαδικτυακά Συναπαντήματα Ποντιακής Γαστρονομίας. Κυριακή, 28 Μαρτίου 2021, ώρα Ελλάδας 07:00 μ.μ. Ελάτεν κι ας μαει’ρεύομεν εντάμαν. Ο Θεόφιλος Γεωργιάδης μαγειρεύει και μας αποκαλύπει τα μυστικά του παραδοσιακού φαγητού «τανομένον ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μια ακόμη πετυχημένη συνταγή της Αρετής Παπαδοπούλου, ΓΛΥΚΙΑ ΠΛΕΞΟΥΔΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ επιλέχθηκε και δημοσιεύθηκε στο site του Άκη Πετρετζίκη!

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail   Μία ακόμη μεγάλη επιτυχία της συνεργάτιδας του «e-ptolemeos.gr» Αρετής Παπαδοπούλου!!! Η συνταγή ΓΛΥΚΙΑ ΠΛΕΞΟΥΔΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ (να πατιέται και να μπαίνει εδώ : https://e-ptolemeos.gr/mageireyontas-me-tin-areti-glykia-plexoyda-me-karydia-kai-amygdala/, που πρωτοδημοσιεύθηκε στη ...

Διαβάστε Περισσότερα »

25η Μαρτίου 1821: Δείπνο με μενού 45 πιάτων από τον Λευτέρη Λαζάρου και «άρωμα» Κρόκου Κοζάνης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemailΤι περιλαμβάνει το δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση Γεύσεις θάλασσας και έμφαση στα ελληνικά προϊόντα έχει το διά χειρός του Λευτέρη Λαζάρου μενού στο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο που παραθέτει η ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Η νέα γενιά του εστιατορίου «Κοντοσώρος» στο Ξινό Νερό Φλώρινας μοιράζεται μαζί μας εικόνες και συνταγές που μυρίζουν Χριστούγεννα 26/11/2020

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Το βραβευμένο εστιατόριο «Κοντοσώρος» έβαλε το γραφικό κεφαλοχώρι της Φλώρινας, Ξινό Νερό στο γαστρονομικό χάρτη. Η Ιλιάνα Κοντοσώρου, κόρη του αείμνηστου σεφ Νίκου Κοντοσώρου, έχει αναλάβει πλέον τα ινία και ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Βαρβάρα!

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Παραδοσιακό γλυκό πασπαλισμένο με καρύδια, κανέλα και πολλές ιστορίες!! Φτιάχνεται ανήμερα της Αγίας Βαρβάρας 4 Δεκεμβρίου και μοιράζεται προς τιμήν της αγίας και για υγεία! Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή και ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε όλες τις νηστίσιμες συνταγές της Αρετής Παπαδοπούλου για γλυκιές και αλμυρές δημιουργίες

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail   Η Αρετή Παπαδοπούλου μέσα από τη στήλη της ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, σας παρουσιάζει όλες τις νηστίσιμες συνταγές που έχει κάνει κατά καιρούς στο www.e-ptolemeos.gr, για να τις κάνετε ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Κοζάνη: Η εταιρεία οινογαστρονομικών εκδηλώσεων LTE του σεφ Γιάννη Γιαννίτσα και του σομελιέ Θωμά Δούρβα, που προσφέρει online wine pairing και digital δείπνα

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemailΗ εταιρεία LTE εν μέσω καραντίνας προσκαλεί ανθρώπους που αγαπούν το κρασί και τη γαστρονομία να καθίσουν γύρω από ένα διαδικτυακό «τραπέζι». Αγαπούν το καλό κρασί, το καλό φαγητό και τον ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ακτινίδιο γλυκό του κουταλιού με φρουκτόζη-Κατάλληλο για διαβητικούς

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Μπορείτε να φανταστείτε ότι το γεμάτο βιταμίνη C αυτό φρούτο, με την πράσινη κρεμώδη και νόστιμη σάρκα, γίνεται ένα πολύ πετυχημένο γλυκό του κουταλιού και μάλιστα κατάλληλο για διαβητικούς; Αν ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Χουνκιάρ μπεγεντί στη γάστρα

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Χουνκιάρ μπεγεντί στη γάστρα   Χρόνος παρασκευής: 45 λεπτά Ψήσιμο: 1,5-2 ώρες Υλικά: για 6 άτομα Για το κοκκινιστό 1.300 γρ. κρέας από μοσχαρίσιο κότσι άνευ οστού8 κ.τ.σ. ελαιόλαδο400 γρ κρεμμύδι ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Σεφ Νανά Γκαμπούρα από τα Σέρβια Κοζάνης, στον «Alpha Παντού» μαγειρεύει ριζότο, με καραβίδες Πολυφύτου και Κρόκο Κοζάνης (video)

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Η Σεφ από τα Σέρβια Κοζάνης και την «Κουζίνα της Μαμάς Άννας», Νανά Γκαμπούρα, μαγειρεύει στην εκπομπή του Alpha «Alpha Παντού», ριζότο με καραβίδες Πολυφύτου και Κρόκο Κοζάνης: Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail

Διαβάστε Περισσότερα »

Πανεύκολο παγωτό λεμόνι (gelato al limone)

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Εύκολο / Μερίδες: 6 / Προετοιμασία: 15′ / Χρόνος: 20′Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξουμε στο σπίτι μας αυθεντικό gelato.Υλικά 6 κρόκοι αυγών450 ml γάλα φρέσκο, πλήρες5 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος120 γρ. ζάχαρη2 κουτ. γλυκού ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μελιτζανοσαλάτα – Από την κουζίνα του Αγίου Όρους, συνταγή από τον Μοναχό Επιφάνιο

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Προδημοσίευση από το βιβλίο «Η καλοκαιρινή κουζίνα του Αγίου Όρους από τον Μοναχό Επιφάνιο» Δεν είναι αλοιφή όπως την έχουμε συνηθίσει, αλλά μια απολαυστική σαλάτα με κομμάτια ψητής μελιτζάνας και ...

Διαβάστε Περισσότερα »