Αρχική > Αρχείο Ετικετών: Γαστρονομία

Αρχείο Ετικετών: Γαστρονομία

Ποντιακή κουζίνα: Γαβουρεμένα καρτόφια

Μια παραδοσιακή ποντιακή συνταγή που σίγουρα θα… μαγέψει όποιον δεν την έχει δοκιμάσει! Εύκολη, νόστιμη και οικονομική, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι στην κορυφή της λίστας «Μαγειρική για αρχαρίους». ΥΛΙΚΑ 3-4 μέτριες ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Κεράσι μαρμελάδα στο φούρνο

Υπέροχη μαρμελάδα, φτιαγμένη από τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού, τα κεράσια! Από τις πιο νόστιμες σπιτικές μαρμελάδες φτιαγμένη ακόμη πιο εύκολα, στον φούρνο! Ακολουθήστε την συνταγή, φτιάξτε την το καλοκαίρι, φυλάξτε την ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Πιροσκί ποντιακό

Οικογενειακό μυστικό είναι η περίφημη ζύμη των πιροσκί στο Εύξεινον (Ναυάρχου Νοταρά 50, Πειραιάς, Τ/213-02.80.000), ασύλληπτης νοστιμιάς και υφής: εξωτερικά μια λεπτή ρόδινη, τραγανή κρούστα και εσωτερικά ψίχα στεγνή, νόστιμη, χωρίς λαδίλα, ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Σάντουιτς παγωτίνια με γλυκό κεράσι!

Γρήγορο, εύκολο σπιτικό παγωτό με μπισκότα σοκολάτας, γέμιση κρέμας και γλυκό κεράσι! Ακαταμάχητος συνδυασμός, εντυπωσιάζει με την γεύση του μικρούς και μεγάλους! Υλικά : 48 τμχ πτι μπερ με σοκολάτα (περίπου 3 ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Στα «Top 100 Restaurants» της Ελλάδας ο «Θωμάς» και ο «Κοντοσώρος» από τη Φλώρινα

Το βράδυ της Τετάρτης, 12 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των Restaurant 100 Awards στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα η οποία ανέδειξε 100+ 100 κορυφαίες προτάσεις για φαγητό σε όλη την ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Κέικ Βερίκοκο με ινδοκάρυδο!

Αγαπημένο καλοκαιρινό φρουτένιο κέικ με γλυκόξινη πεντανόστιμη γεύση, θαυμάσια υλικά, συνοδεύει υπέροχα το καφέ! Το χειμώνα μπορείτε να το φτιάξετε με κομπόστα βερίκοκο ή και ροδάκινο! Υλικά : 600 γρ. βερίκοκα 1 ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ατομικές στριφτές τυρόπιτες!

Μία υπέροχη συνταγή για ατομικές στριφτές τυρόπιτες με φύλλο που θα ανοίξετε εύκολα μόνοι σας! Ο συνδυασμός της τριμμένης φέτας, γιαουρτιού και κεφαλογραβιέρας ακαταμάχητος, όσο για το γιαούρτι στην επάλειψη μην το ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή – Σοκολατένιο Πασχαλινό Κέηκ!

 Πλούσιο Σοκολατένιο κέικ εμποτισμένο με ζαχαρούχου γάλα, διακοσμημένο με πραλίνα φουντουκιού και πασχαλινά αυγά σοκολάτας! Μία πολύ ωραία πρόταση αντί του παραδοσιακού τσουρεκιού για να προσφέρουμε στην νονά ή στα βαφτιστήρια μας! ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή – ΛΙΚΕΡ Φράουλα!

Πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για να φτιάξετε αρωματικό λικέρ φράουλα! Μυρωδάτο, γευστικότατο, υπέροχο κέρασμα για όλες τις περιστάσεις! Τις φράουλες που θα χρησιμοποιήσουμε δεν τις πετάμε, τις φυλάσσουμε και τις απολαμβάνουμε ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Μακαρόνια με σάλτσα τόνου και ελιάς!

 Μία νόστιμη, γρήγορη συνταγή για τους λάτρεις των ζυμαρικών, μακαρόνια σερβιρισμένα με σάλτσα τόνου και ελιάς! Ακαταμάχητος ο συνδυασμός τους, ότι πρέπει για να ετοιμάσετε ένα γρήγορο και γευστικό πιάτο! Υλικά : ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Περέκ, το τέλειο Ποντιακό brunch, από την Σοφία Εμερτζιάδου (Video)

Αυτό είναι το Περέκ. Είναι η πίτα που φτιάχνουν οι Πόντιοι. Μια εκδοχή της τυρόπιτας που γίνεται με τα ποντιακά φύλλα που λέγονται φυλλωτά, από την Σοφία Εμερτζιάδου. Το περέκ ψήνεται στο ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Δυναμική παρουσία της ALFA στην ARTOZA 2019 με νέες συμφωνίες και νέα καινοτόμα προϊόντα

Απόλυτα θετικός είναι ο απολογισμός της συμμετοχής της ALFA στη 16η Διεθνή Έκθεση ARTOZA 2019, τη μεγαλύτερη διοργάνωση στο χώρο της ελληνικής αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, που πραγματοποιήθηκε στο Metropolitan Expo, μεταξύ 22 & ...

Διαβάστε Περισσότερα »