Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Αρχείο Ετικετών: Γαστρονομία

Αρχείο Ετικετών: Γαστρονομία

Η Σεφ Νανά Γκαμπούρα από τα Σέρβια Κοζάνης, στον «Alpha Παντού» μαγειρεύει ριζότο, με καραβίδες Πολυφύτου και Κρόκο Κοζάνης (video)

Η Σεφ από τα Σέρβια Κοζάνης και την «Κουζίνα της Μαμάς Άννας», Νανά Γκαμπούρα, μαγειρεύει στην εκπομπή του Alpha «Alpha Παντού», ριζότο με καραβίδες Πολυφύτου και Κρόκο Κοζάνης:

Διαβάστε Περισσότερα »

Πανεύκολο παγωτό λεμόνι (gelato al limone)

Εύκολο / Μερίδες: 6 / Προετοιμασία: 15′ / Χρόνος: 20′Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξουμε στο σπίτι μας αυθεντικό gelato.Υλικά 6 κρόκοι αυγών450 ml γάλα φρέσκο, πλήρες5 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος120 γρ. ζάχαρη2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού130 ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μελιτζανοσαλάτα – Από την κουζίνα του Αγίου Όρους, συνταγή από τον Μοναχό Επιφάνιο

Προδημοσίευση από το βιβλίο «Η καλοκαιρινή κουζίνα του Αγίου Όρους από τον Μοναχό Επιφάνιο» Δεν είναι αλοιφή όπως την έχουμε συνηθίσει, αλλά μια απολαυστική σαλάτα με κομμάτια ψητής μελιτζάνας και απίστευτα βοτανικά ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Aρνί στη γάστρα με κουσκούς, καπνιστή μελιτζάνα και πιπεριές Φλωρίνης

Με μελιτζάνες που καπνίζονται στον φούρνο, πιπεριές και κουσκούς μαγειρεμένα σε ζωμό φτιάχνουμε ένα εύκολο, αν και χρονοβόρο, μοσχοβολιστό αρνί, ό,τι πρέπει για κυριακάτικα τραπέζια και γιορτές.Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 20΄ / Ψήσιμο: περίπου 5 ώρες Υλικά (για ...

Διαβάστε Περισσότερα »
centro epe metaptyxiako epe metaptyxiako

Ψητά ροδάκινα velvita στο φούρνο, με παγωτό βανίλια

Αυτή τη συνταγή για ψητά ροδάκινα #velvita στο φούρνο, με παγωτό βανίλια θα τη λατρέψετε!Πλένουμε καλά το ροδάκινο και το κόβουμε με ένα μαχαίρι στη μέση. Έχοντας αφαιρέσει το κουκούτσι, τοποθετούμε τα δύο μισά ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα – Συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου

Καλοκαιρινός μυρωδάτος μεζές που η νοστιμιά του ενισχύεται με την προσθήκη φέτας. Υλικά 1 κιλό κολοκύθια2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα250γρ. φέτα μαλακή, θρυμματισμένη½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο, χωρίς το κοτσάνι¼ ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μωσαϊκό με ινδοκάρυδο και μπανάνες

Προετοιμασία – παρασκευή: 20΄, Αναμονή: τουλάχιστον 1 ώραΕνα από τα πιο εύκολα γλυκά που μπορούμε να φτιάξουμε είναι ταυτόχρονα και από τα πιο δημοφιλή. Υλικά (για 12 μερίδες) 300 γρ. κουβερτούρα 50% – 55% κακάο200 ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Πατατοκεφτέδες με λιαστή ντομάτα και σάλτσα φέτας

Τραγανοί, γευστικοί και ευωδιαστοί, είναι ιδανικοί για το καλοκαιρινό τραπέζι Προετοιμασία:40’ Μαγείρεμα: 30’, Τηγάνισμα: 20’ ΥΛΙΚΑ (για περίπου 30 κεφτέδες) Για τον πουρέ πατάτας – βάση για τους κεφτέδες  (για 1 κιλό) 1.300 γρ. πατάτες ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα κορυφαία εστιατόρια για το 2020: Βραβεία ελληνικής κουζίνας σε Θωμά (Σκλήθρο), Κοντοσώρο (Ξινό Νερό) και Ναουμίδη (Άγ. Παντελεήμονα)

Η τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας για το 2020 από το Αθηνόραμα έγινε την Δευτέρα 13 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Makedonia Palace της Θεσσαλονίκης σε μια βραδιά όπου το χειροκρότημα, το χιούμορ ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Τούρτα παγωτό μιλφέιγ!

Η απόλυτη τούρτα παγωτό μιλφειγ ! Το αγαπημένο σε όλους μιλφειγ σε παγωτό, που φτιάχνεται πανεύκολα και θα λατρέψουν όλοι όσοι το δοκιμάσουν! Γαρνίρετε με γλυκό κεράσι και ξετρελάνετε τον ουρανίσκο σας ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Θεϊκό τηγανόψωμο με φέτα που λιώνει -Η συνταγή της γιαγιάς, σε 4 κινήσεις

Κλασική συνταγή το τηγανόψωμο και κλασικά αγαπημένη συνταγή όλων. Η συνταγή που ακολουθεί είναι κλασική και εγγυάται εκπληκτικό αποτέλεσμα. Τηγανόψωμα-κολασμένα με φέτα που λιώνει και ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Μια εύκολη συνταγή, ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Τάρτα με πιπεριά Φλωρίνης και φέτα

Υλικά Για τη ζύμη 375 γρ. (3 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα225 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη30 γρ. (3 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) ...

Διαβάστε Περισσότερα »