Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Αρχείο Ετικετών: Γαστρονομία

Αρχείο Ετικετών: Γαστρονομία

Η νέα γενιά του εστιατορίου «Κοντοσώρος» στο Ξινό Νερό Φλώρινας μοιράζεται μαζί μας εικόνες και συνταγές που μυρίζουν Χριστούγεννα 26/11/2020

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Το βραβευμένο εστιατόριο «Κοντοσώρος» έβαλε το γραφικό κεφαλοχώρι της Φλώρινας, Ξινό Νερό στο γαστρονομικό χάρτη. Η Ιλιάνα Κοντοσώρου, κόρη του αείμνηστου σεφ Νίκου Κοντοσώρου, έχει αναλάβει πλέον τα ινία και ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Βαρβάρα!

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Παραδοσιακό γλυκό πασπαλισμένο με καρύδια, κανέλα και πολλές ιστορίες!! Φτιάχνεται ανήμερα της Αγίας Βαρβάρας 4 Δεκεμβρίου και μοιράζεται προς τιμήν της αγίας και για υγεία! Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή και ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε όλες τις νηστίσιμες συνταγές της Αρετής Παπαδοπούλου για γλυκιές και αλμυρές δημιουργίες

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail   Η Αρετή Παπαδοπούλου μέσα από τη στήλη της ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, σας παρουσιάζει όλες τις νηστίσιμες συνταγές που έχει κάνει κατά καιρούς στο www.e-ptolemeos.gr, για να τις κάνετε ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Κοζάνη: Η εταιρεία οινογαστρονομικών εκδηλώσεων LTE του σεφ Γιάννη Γιαννίτσα και του σομελιέ Θωμά Δούρβα, που προσφέρει online wine pairing και digital δείπνα

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemailΗ εταιρεία LTE εν μέσω καραντίνας προσκαλεί ανθρώπους που αγαπούν το κρασί και τη γαστρονομία να καθίσουν γύρω από ένα διαδικτυακό «τραπέζι». Αγαπούν το καλό κρασί, το καλό φαγητό και τον ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ακτινίδιο γλυκό του κουταλιού με φρουκτόζη-Κατάλληλο για διαβητικούς

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Μπορείτε να φανταστείτε ότι το γεμάτο βιταμίνη C αυτό φρούτο, με την πράσινη κρεμώδη και νόστιμη σάρκα, γίνεται ένα πολύ πετυχημένο γλυκό του κουταλιού και μάλιστα κατάλληλο για διαβητικούς; Αν ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Χουνκιάρ μπεγεντί στη γάστρα

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Χουνκιάρ μπεγεντί στη γάστρα   Χρόνος παρασκευής: 45 λεπτά Ψήσιμο: 1,5-2 ώρες Υλικά: για 6 άτομα Για το κοκκινιστό 1.300 γρ. κρέας από μοσχαρίσιο κότσι άνευ οστού8 κ.τ.σ. ελαιόλαδο400 γρ κρεμμύδι ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Σεφ Νανά Γκαμπούρα από τα Σέρβια Κοζάνης, στον «Alpha Παντού» μαγειρεύει ριζότο, με καραβίδες Πολυφύτου και Κρόκο Κοζάνης (video)

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Η Σεφ από τα Σέρβια Κοζάνης και την «Κουζίνα της Μαμάς Άννας», Νανά Γκαμπούρα, μαγειρεύει στην εκπομπή του Alpha «Alpha Παντού», ριζότο με καραβίδες Πολυφύτου και Κρόκο Κοζάνης: Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail

Διαβάστε Περισσότερα »

Πανεύκολο παγωτό λεμόνι (gelato al limone)

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Εύκολο / Μερίδες: 6 / Προετοιμασία: 15′ / Χρόνος: 20′Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξουμε στο σπίτι μας αυθεντικό gelato.Υλικά 6 κρόκοι αυγών450 ml γάλα φρέσκο, πλήρες5 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος120 γρ. ζάχαρη2 κουτ. γλυκού ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μελιτζανοσαλάτα – Από την κουζίνα του Αγίου Όρους, συνταγή από τον Μοναχό Επιφάνιο

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Προδημοσίευση από το βιβλίο «Η καλοκαιρινή κουζίνα του Αγίου Όρους από τον Μοναχό Επιφάνιο» Δεν είναι αλοιφή όπως την έχουμε συνηθίσει, αλλά μια απολαυστική σαλάτα με κομμάτια ψητής μελιτζάνας και ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Aρνί στη γάστρα με κουσκούς, καπνιστή μελιτζάνα και πιπεριές Φλωρίνης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Με μελιτζάνες που καπνίζονται στον φούρνο, πιπεριές και κουσκούς μαγειρεμένα σε ζωμό φτιάχνουμε ένα εύκολο, αν και χρονοβόρο, μοσχοβολιστό αρνί, ό,τι πρέπει για κυριακάτικα τραπέζια και γιορτές.Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 20΄ / Ψήσιμο: περίπου 5 ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Ψητά ροδάκινα velvita στο φούρνο, με παγωτό βανίλια

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Αυτή τη συνταγή για ψητά ροδάκινα #velvita στο φούρνο, με παγωτό βανίλια θα τη λατρέψετε!Πλένουμε καλά το ροδάκινο και το κόβουμε με ένα μαχαίρι στη μέση. Έχοντας αφαιρέσει το κουκούτσι, τοποθετούμε τα ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα – Συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Καλοκαιρινός μυρωδάτος μεζές που η νοστιμιά του ενισχύεται με την προσθήκη φέτας. Υλικά 1 κιλό κολοκύθια2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα250γρ. φέτα μαλακή, θρυμματισμένη½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο, χωρίς το κοτσάνι¼ ματσάκι μαϊντανό, ...

Διαβάστε Περισσότερα »