Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2025
No Result
View All Result
  • Προφίλ
  • Διαφήμιση
  • Καριέρα
  • Πρακτική Άσκηση
  • Επικοινωνία
e-ptolemeos.gr Ειδήσεις Πτολεμαΐδα Νέα Κοζάνη Εορδαία News
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ

    ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

    ΕΝΕΡΓΕΙΑ

    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

    ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ

    ΥΓΕΙΑ

    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

    ΠΟΝΤΙΑΚΑ

    ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πτολεμαΐδα
    Κοζάνη
    Αμύνταιο
    Φλώρινα
    Καστοριά
    Γρεβενά

    ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

    To Στίγμα
    Επίκαιρος
    Τα παραπολιτικά του παλμού
    Σύντροφος

    SPORTS

    Βαθμολογίες
    Μπάσκετ
    Ποδόσφαιρο
    Στίβος
    Τέννις
    Βόλεϊ
    Χάντμπολ

    Web TV

    ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

    ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

    ΣΤΗΛΕΣ

    Αγροτικά
    Φωτογραφίζουμε τα κακώς κείμενα
    Το μάτι του πολίτη
    Περί Φυσικής
    Εντέχνως
    Βιβλιοδείκτης
    Τηλεοπτικές σειρές που αξίζει να δεις!
    Σινεμά
    Μουσικές Επιλογές
    Σχολικά κείμενα
    Καφέ Ρωμανία
    Μνημεία της Εορδαίας
    Γαστρονομία
    Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι

    PLUS

    Καιρός
    Κινηματογραφικές Προβολές
    Διαγωνισμοί
    Δι@ύγεια Δυτ. Μακεδονίας
    Εφημερεύοντα φαρμακεία
    Πρόγραμμα τηλεόρασης
    Δρομολόγια τρένου, ΚΤΕΛ & πρόγραμμα πτήσεων
    Το Φθηνότερο Βενζινάδικο
    Ποιότητα ατμόσφαιρας
    Σεισμοί
    Πρώτο θέμα
    Πρωτοσέλιδο Παλμού
    Πρωτοσέλιδο Πτολεμαίου
    Δωρεάν 2μηνη συνδρομή στον «Π»
    Δείτε Google Analytics
    Πρακτική άσκηση AEI/TEI/ΟΑΕΔ στο E-PTOLEMEOS.GR
    PougaridisMedia – Τυπογραφείο – Εκτυπώσεις – Πτολεμαΐδα

  • Ελλάδα
  • Ρεπορτάζ
  • Γνώμες
  • Παραπολιτικά
  • Αθλητισμός
  • Εργασία
  • podcastsNew
  • True Story RadioLive
e-ptolemeos.gr Ειδήσεις Πτολεμαΐδα Νέα Κοζάνη Εορδαία News
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ

    ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

    ΕΝΕΡΓΕΙΑ

    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

    ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ

    ΥΓΕΙΑ

    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

    ΠΟΝΤΙΑΚΑ

    ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πτολεμαΐδα
    Κοζάνη
    Αμύνταιο
    Φλώρινα
    Καστοριά
    Γρεβενά

    ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

    To Στίγμα
    Επίκαιρος
    Τα παραπολιτικά του παλμού
    Σύντροφος

    SPORTS

    Βαθμολογίες
    Μπάσκετ
    Ποδόσφαιρο
    Στίβος
    Τέννις
    Βόλεϊ
    Χάντμπολ

    Web TV

    ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

    ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

    ΣΤΗΛΕΣ

    Αγροτικά
    Φωτογραφίζουμε τα κακώς κείμενα
    Το μάτι του πολίτη
    Περί Φυσικής
    Εντέχνως
    Βιβλιοδείκτης
    Τηλεοπτικές σειρές που αξίζει να δεις!
    Σινεμά
    Μουσικές Επιλογές
    Σχολικά κείμενα
    Καφέ Ρωμανία
    Μνημεία της Εορδαίας
    Γαστρονομία
    Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι

    PLUS

    Καιρός
    Κινηματογραφικές Προβολές
    Διαγωνισμοί
    Δι@ύγεια Δυτ. Μακεδονίας
    Εφημερεύοντα φαρμακεία
    Πρόγραμμα τηλεόρασης
    Δρομολόγια τρένου, ΚΤΕΛ & πρόγραμμα πτήσεων
    Το Φθηνότερο Βενζινάδικο
    Ποιότητα ατμόσφαιρας
    Σεισμοί
    Πρώτο θέμα
    Πρωτοσέλιδο Παλμού
    Πρωτοσέλιδο Πτολεμαίου
    Δωρεάν 2μηνη συνδρομή στον «Π»
    Δείτε Google Analytics
    Πρακτική άσκηση AEI/TEI/ΟΑΕΔ στο E-PTOLEMEOS.GR
    PougaridisMedia – Τυπογραφείο – Εκτυπώσεις – Πτολεμαΐδα

  • Ελλάδα
  • Ρεπορτάζ
  • Γνώμες
  • Παραπολιτικά
  • Αθλητισμός
  • Εργασία
  • podcastsNew
  • True Story RadioLive
No Result
View All Result
e-ptolemeos.gr Ειδήσεις Πτολεμαΐδα Νέα Κοζάνη Εορδαία News
No Result
View All Result
Χριστόψωμο: Ο συμβολισμός και ο στολισμός του – Πώς το φτιάχνουμε
Tags: ΓαστρονομίαΣυνταγέςΧριστούγεννα

Χριστόψωμο: Ο συμβολισμός και ο στολισμός του – Πώς το φτιάχνουμε

25 Δεκεμβρίου 2024, 2:10 μμ
από e-ptolemeos team
σε Γαστρονομία και διατροφή, Στήλες
Reading Time: 1 mins read

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Σχετικές Αναρτήσεις

Οι μουσικές επιλογές του e-ptolemeos.gr:  Paula Cole – Blue Moon (2017)
Μουσικές Επιλογές

Οι μουσικές επιλογές του e-ptolemeos.gr: Paula Cole – Blue Moon (2017)

4 Σεπτεμβρίου 2025, 9:00 μμ
Καπνός το Βασικό στήριγμα του αγρότη, στη γεωργοκτηνοτροφική, Πτολεμαΐδα-Εορδαία, του παρελθόντος…- Από τη στήλη του Γ. Καζαντζή στον ΠΑΛΜΟ
Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι

Καπνός το Βασικό στήριγμα του αγρότη, στη γεωργοκτηνοτροφική, Πτολεμαΐδα-Εορδαία, του παρελθόντος…- Από τη στήλη του Γ. Καζαντζή στον ΠΑΛΜΟ

4 Σεπτεμβρίου 2025, 8:00 μμ
Στραπατσάδα με πιπεριές Φλωρίνης – Συνταγή με τον Ανδρέα Λαγό (VIDEO)
Γαστρονομία και διατροφή

Στραπατσάδα με πιπεριές Φλωρίνης – Συνταγή με τον Ανδρέα Λαγό (VIDEO)

4 Σεπτεμβρίου 2025, 7:30 μμ
Οι μουσικές επιλογές του e-ptolemeos.gr: 3rd Degree Blues – Blues Bar  (2019)
Μουσικές Επιλογές

Οι μουσικές επιλογές του e-ptolemeos.gr: 3rd Degree Blues – Blues Bar (2019)

3 Σεπτεμβρίου 2025, 9:00 μμ
Λιγνιτωρύχοι απολαμβάνουν την Κυριακάτικη σιγουριά της ύπαρξής τους – Από τη στήλη του Γ. Καζαντζή στον ΠΑΛΜΟ
Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι

Λιγνιτωρύχοι απολαμβάνουν την Κυριακάτικη σιγουριά της ύπαρξής τους – Από τη στήλη του Γ. Καζαντζή στον ΠΑΛΜΟ

3 Σεπτεμβρίου 2025, 7:30 μμ
54χρονος στα Γρεβενά έστησε παράνομη λαχειοφόρο αγορά και πουλούσε λαχνούς – Συνελήφθη από την Αστυνομία Γρεβενών
Αγγελίες Εργασίας

Ζητούνται συνεργάτες για εργασία σε φαρμακείο στην Πτολεμαΐδα

5 Σεπτεμβρίου 2025, 11:13 πμ
54χρονος στα Γρεβενά έστησε παράνομη λαχειοφόρο αγορά και πουλούσε λαχνούς – Συνελήφθη από την Αστυνομία Γρεβενών
Αγγελίες Εργασίας

Η εταιρεία Ergosignal με έδρα την Πτολεμαΐδα αναζητά εργατικό και ανειδίκευτο προσωπικό

5 Σεπτεμβρίου 2025, 10:47 πμ
Η ΟΜΝΙΑ ΙΚΕ αναζητά Τεχνικό Πεδίου Δομημένης Καλωδίωσης & Δικτύων Ασθενών Ρευμάτων
Αγγελίες Εργασίας

Η ΟΜΝΙΑ ΙΚΕ αναζητά Τεχνικό Πεδίου Δομημένης Καλωδίωσης & Δικτύων Ασθενών Ρευμάτων

4 Σεπτεμβρίου 2025, 7:13 μμ
Η ΟΜΝΙΑ ΙΚΕ αναζητά Τεχνικό Πεδίου Δομημένης Καλωδίωσης & Δικτύων Ασθενών Ρευμάτων
Αγγελίες Εργασίας

Η ΟΜΝΙΑ ΙΚΕ αναζητά IT Specialist

4 Σεπτεμβρίου 2025, 6:50 μμ
Η Tottis Foods ενδιαφέρεται να καλύψει θέσεις εργασίας στο  Τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας του Εργοστασίου στην ΒΙ.ΠΕ. Φλώρινας
Αγγελίες Εργασίας

Η Kiefer TEK αναζητά Health and Safety Assistant για εργοτάξιο στην Κοζάνη

4 Σεπτεμβρίου 2025, 6:42 μμ




Share on FacebookShare on TwitterEmail Share

Το Χριστόψωμο, ένα σύμβολο της ελληνικής παράδοσης και της οικογενειακής ενότητας, παραμένει ένας ζωντανός κρίκος που συνδέει το παρελθόν με το παρόν. Κάθε χρόνο, παρασκευάζεται με περισσή αγάπη και σεβασμό την παραμονή των Χριστουγέννων, για να κοπεί ανήμερα, σηματοδοτώντας την έναρξη του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού.

Η διαδικασία παρασκευής του Χριστόψωμου είναι ολόκληρη ιεροτελεστία – Απαιτείται υπομονή και προσοχή

Αυτό το γιορτινό έθιμο είναι ένας «καμβάς» από μνήμες οικογενειακών και φιλικών στιγμών με άφθονα συναισθήματα.

«Η διαδικασία παρασκευής του Χριστόψωμου είναι μία ολόκληρη ιεροτελεστία» υπογραμμίζει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Νεκταρία Κοκκινάκη, πιστοποιημένη γευσιγνώστρια ελαιόλαδου και πρέσβειρα της μεσογειακής διατροφής από το ευρωπαϊκό δίκτυο Mediterranean Diet Network (MD.net).

«Χρειάζεται προσοχή, ιδιαίτερη φροντίδα και υπομονή. Το στρογγυλό του σχήμα έχει πλούσιο στολισμό, με κάθε λογής κεντήματα (κεντίδια) ή «πλουμιά» όπως ονομάζονται. Απαραίτητο στοιχείο είναι ο σταυρός στην πάνω πλευρά με λουρίδες απ’ τη ζύμη. Ανάλογα με την υπομονή και το μεράκι της κάθε μαγείρισσας μπορεί να μετατραπεί σε ένα έργο τέχνης», συμπληρώνει και εξηγεί ότι μπορεί να γίνει και με τον παραδοσιακό τρόπο με προζύμι ή να προστεθούν μυρωδικά τα οποία θα του χαρίσουν μια μοναδική γλυκιά γεύση.

Την ώρα της παρασκευής χρησιμοποιώντας τα καλύτερα υλικά που έχει, η νοικοκυρά λέει: «Είκοσι πέντε του Δεκέμβρη Χριστός γεννάται, η ώρα εκείνη και ετούτη ίδια λογάται. Για τη χάρη της Παναγίας και για το καλό του σπιτιού».

Χριστόψωμο: Ο περίτεχνος στολισμός του
Σύμφωνα με την παράδοση στο κέντρο της ζύμης μπαίνει ένα άσπαστο καρύδι ενώ στην υπόλοιπη επιφάνεια οι νοικοκυρές κάνουν σχήματα με το μαχαίρι ή με το πιρούνι, όπως λουλούδια, φύλλα, καρπούς και πουλιά.

«Την ημέρα των Χριστουγέννων, το ψωμί κόβεται, σταυρώνεται και μοιράζεται με αγάπη σε όλη την οικογένεια και σε όσους είναι παρόντες στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι» αναφέρει η κ. Κοκκινάκη.

«Για μένα οι παραδοσιακές συνταγές είναι οι ρίζες ενός τόπου, κομμάτι του πολιτισμού και θα πρέπει όπως είναι να διασώζονται και να μεταλαμπαδεύονται στις επόμενες γενιές. Μέσα σε μια παραδοσιακή συνταγή θα δεις την ευρηματικότητα της παλιάς νοικοκυράς που με τα λίγα, απλά και φτωχικά υλικά που είχε, κατάφερνε να δημιουργήσει υπέροχα πιάτα για την οικογένειά της. Για μένα, αυτές οι συνταγές είναι ένας αληθινός θησαυρός που αξίζει να βρίσκονται στο τραπέζι περισσότερο από ποτέ» τονίζει με έμφαση.

Αν και της αρέσει να πειραματίζεται με τις συνταγές που «ξετρυπώνει» από τα τετράδιά της, αυτό που επιδιώκει μέσα από τα πιάτα που εμπνέεται είναι, να ξυπνά μνήμες και να βοηθά ολοένα και περισσότερους ανθρώπους να ανακαλύπτουν το μεράκι της παραδοσιακής μαγειρικής. Επίσης, όπως δηλώνει, παρακολουθεί εντατικά σεμινάρια γευσιγνωσίας ελαιόλαδου πάνω σε κρητικές ποικιλίες ώστε να τις συνδυάζει αρμονικά με τα πιάτα της.

Η παραδοσιακή μαγείρισσα, όπως θέλει να την αποκαλούν, μεγάλωσε στις κουζίνες των γιαγιάδων της. Είναι η πρώτη μαγείρισσα στην Ελλάδα που έλαβε το σήμα Μεσογειακής Διατροφής ενθαρρύνοντας επιχειρήσεις γαστρονομίας και τουρισμού να υιοθετήσουν το διεθνές σήμα με απώτερο στόχο να καταστήσει τη μεσογειακή διατροφή, πυλώνα του γαστρονομικού τουρισμού.

Στο Καβούσι Λασιθίου, στην περιοχή με την αρχαιότερη ελιά στην Ευρώπη, έχει δημιουργήσει έναν φιλόξενο υπαίθριο χώρο όπου μοιράζεται τις γνώσεις και τις μνήμες της από την Κρητική Κουζίνα, κάνοντας μαθήματα παραδοσιακής και μεσογειακής κουζίνας, καθώς και γευσιγνωσίες ελαιόλαδου και κρασιού. Σημειώνεται ότι ο χώρος της έχει αναγνωριστεί και βραβευτεί το 2022 και το 2023 από το ΣΕΔΗΚ για τις ελαιοτουριστικές του δράσεις.

Πώς το φτιάχνουμε
Για το χριστόψωμο θα χρειαστούμε υλικά για το αρωματισμένο νερό, για το προζύμι και για τη ζύμη. Συγκεκριμένα, για το αρωματισμένο νερό τα υλικά είναι 550 ml νερό, 2 ξύλα κανέλας, 5 γαρίφαλα, 3 φύλλα δάφνης, 4 κόκκοι μπαχάρι, 5 κόκκοι πιπέρι και 100 γραμμάρια μέλι.

Για το προζύμι, 100 ml αρωματισμένο νερό, 50 γραμμάρια σκληρό αλεύρι, ένα κουταλάκι ζάχαρη και 16 γραμμάρια ξηρή μαγιά. Για τη ζύμη θα χρειαστούμε 400 ml αρωματισμένο νερό, 20 ml ελαιόλαδο, 10 ml ανθόνερο ή ροδόνερο, 1/3 κουταλάκι μαστίχα, μία πρέζα αλάτι και 700 γραμμάρια σκληρό αλεύρι.

Τέλος, για το άλειμμα θα χρειαστούμε 20 ml κονιάκ ή ρακή, 10 ml νερό και 30 γραμμάρια μέλι.

Βάζουμε όλα τα υλικά για το αρωματισμένο νερό σε μία κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για πέντε λεπτά. Σουρώνουμε και είναι έτοιμο. Για να φτιάξουμε το προζύμι, σε ένα μπολ ρίχνουμε το αρωματισμένο νερό σε θερμοκρασία που είναι ανεκτή στο χέρι μας. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και τη μαγιά και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει για περίπου 20 λεπτά.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε 400ml αρωματισμένο νερό και προσθέτουμε το φουσκωμένο προζύμι. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ανθόνερο, την μαστίχα θρυμματισμένη με ένα κουταλάκι ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε σταδιακά μέσα στο μείγμα ζυμώνοντας πολύ καλά. Κλείνουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί σε ζεστό σημείο για 30 λεπτά.

Αφού έχει περάσει ο χρόνος βγάζουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και ζυμώνουμε λίγο ώστε να ξεφουσκώσει. Κόβουμε περίπου 100 γραμμάρια από τη ζύμη και κρατάμε στην άκρη για να φτιάξουμε τα σχέδια.

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και τοποθετούμε στη μέση τη ζύμη. Πιέζουμε με τα χέρια μας ώστε να ανοίξει και να πιάσει όλο το ταψί. Με το ζυμάρι που έχουμε κρατήσει πλάθουμε κορδόνια και δημιουργούμε πλεξούδες για να φτιάξουμε το σταυρό. Αλείφουμε με ελάχιστο νερό το ζυμάρι που έχουμε στο ταψί στα σημεία που θα ακουμπήσουμε τις πλεξούδες για να κολλήσουν.

Στη μέση του σταυρού τοποθετούμε πιέζοντας ένα ολόκληρο καρύδι. Στα τέταρτα που δημιουργούνται πάνω στο χριστόψωμα μπορούμε να δημιουργήσουμε με το ζυμάρι διάφορα σχέδια όπως πουλιά, λουλούδια, σταφύλια ή ό,τι άλλο επιθυμούμε.

Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε το χριστόψωμο σε ζεστό σημείο για περίπου μία ώρα να φουσκώσει.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μία ώρα περίπου. Στο τελευταίο μισάωρο σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο. Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε από τον φούρνο. Ζεσταίνουμε το κονιάκ με το νερό και το μέλι και αλείφουμε την επιφάνεια με ένα πινέλο για να γυαλίσει.

Ξαναβάζουμε για δύο λεπτά σε κλειστό φούρνο ώστε να στεγνώσει με τη θερμοκρασία. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και ξεφορμάρουμε.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

ΟΠΕΚΕΠΕ: 72χρονος από την Κοζάνη έβγαλε 1 εκατομμύριο – Το πάρτι με τις επιδοτήσεις

ΟΠΕΚΕΠΕ: 72χρονος από την Κοζάνη έβγαλε 1 εκατομμύριο – Το πάρτι με τις επιδοτήσεις

2 Σεπτεμβρίου 2025, 6:13 μμ
Στ. Καλαφάτης- Πτολεμαΐδα: «Το ΕΚΕΤΑ είναι βασικός πυρήνας του τοπικού οικοσυστήματος καινοτομίας» —	Ευ. Μπεκιάρης (Πρόεδρος ΕΚΕΤΑ): “Διπλασιάζουμε τις θέσεις εργασίας εντός τριετίας”

Στ. Καλαφάτης- Πτολεμαΐδα: «Το ΕΚΕΤΑ είναι βασικός πυρήνας του τοπικού οικοσυστήματος καινοτομίας» — Ευ. Μπεκιάρης (Πρόεδρος ΕΚΕΤΑ): “Διπλασιάζουμε τις θέσεις εργασίας εντός τριετίας”

4 Σεπτεμβρίου 2025, 2:29 μμ
Ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης εκλέχθηκε Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μαιευτικής του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας 
Κοινωνία

Ο Π. Μπογιατζίδης μόνιμο μέλος ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ως Επίκουρος Καθηγητής

5 Σεπτεμβρίου 2025, 2:10 μμ
Η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας στην 89η ΔΕΘ (Περίπτερο 6) – Οι παράλληλες εκδηλώσεις
Προσεχείς Εκδηλώσεις

Η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας στην 89η ΔΕΘ (Περίπτερο 6) – Οι παράλληλες εκδηλώσεις

5 Σεπτεμβρίου 2025, 1:48 μμ
Η Μιχαηλίδου επισκέφτηκε πολύτεκνη οικογένεια στη Φλώρινα που έχασε το voucher – «Η ανταπόκριση με συγκίνησε», λέει η μητέρα (video)
Κοινωνία

Η Μιχαηλίδου επισκέφτηκε πολύτεκνη οικογένεια στη Φλώρινα που έχασε το voucher – «Η ανταπόκριση με συγκίνησε», λέει η μητέρα (video)

5 Σεπτεμβρίου 2025, 12:58 μμ
Δήμος Βοΐου: Αναρτήθηκε ο προσωρινός πίνακας δικαιούχων για το ειδικό τέλος ΑΠΕ – Κάντε έλεγχο για την παροχή σας
Προσεχείς Εκδηλώσεις

Πεντάλοφος: Πανηγύρι με την ορχήστρα του Παναγιώτη Ντίμτσιου τη Δευτέρα 8/9

5 Σεπτεμβρίου 2025, 12:55 μμ
Αρκούδα κατασπάραξε πουλερικά σε κτήμα στο Σιόποτο Κοζάνης
Κοινωνία

Αρκούδα κατασπάραξε πουλερικά σε κτήμα στο Σιόποτο Κοζάνης

5 Σεπτεμβρίου 2025, 12:51 μμ
Κυβερνητικό κλιμάκιο βρέθηκε στο δημαρχείο Αμυνταίου – Επί τάπητος η συνεργασία Τοπικής αυτοδιοίκησης και κεντρικής διοίκησης
Κοινωνία

Κυβερνητικό κλιμάκιο βρέθηκε στο δημαρχείο Αμυνταίου – Επί τάπητος η συνεργασία Τοπικής αυτοδιοίκησης και κεντρικής διοίκησης

5 Σεπτεμβρίου 2025, 12:30 μμ
Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Σίτι: Βρίσκει γιατρικό στις νίκες η Σίτι
Sponsored Content

Ελλάδα – Λευκορωσία προκριματικά Μουντιάλ: Ξεκίνημα με γκολ και ενθουσιασμό

5 Σεπτεμβρίου 2025, 12:11 μμ
Σημαντική εκδήλωση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων σήμερα στη Θεσσαλονίκη – Στόχος η εξωστρέφεια και η ανάπτυξη
Επιχειρήσεις

Σημαντική εκδήλωση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων σήμερα στη Θεσσαλονίκη – Στόχος η εξωστρέφεια και η ανάπτυξη

5 Σεπτεμβρίου 2025, 12:10 μμ
Σ. Αρναούτογλου και Π. Κουκουλόπουλος: «Η απάντηση του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου της Κομισιόν “ξεγυμνώνει” τις κυβερνητικές υποσχέσεις για τη Δυτική Μακεδονία»
Πολιτική

Σ. Αρναούτογλου και Π. Κουκουλόπουλος: «Η απάντηση του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου της Κομισιόν “ξεγυμνώνει” τις κυβερνητικές υποσχέσεις για τη Δυτική Μακεδονία»

5 Σεπτεμβρίου 2025, 11:50 πμ
Load More

Τα δημοφιλέστερα σήμερα:

Στ. Καλαφάτης- Πτολεμαΐδα: «Το ΕΚΕΤΑ είναι βασικός πυρήνας του τοπικού οικοσυστήματος καινοτομίας» —	Ευ. Μπεκιάρης (Πρόεδρος ΕΚΕΤΑ): “Διπλασιάζουμε τις θέσεις εργασίας εντός τριετίας”
Ρεπορτάζ

Στ. Καλαφάτης- Πτολεμαΐδα: «Το ΕΚΕΤΑ είναι βασικός πυρήνας του τοπικού οικοσυστήματος καινοτομίας» — Ευ. Μπεκιάρης (Πρόεδρος ΕΚΕΤΑ): “Διπλασιάζουμε τις θέσεις εργασίας εντός τριετίας”

από Βάσω Σάφη
4 Σεπτεμβρίου 2025, 2:29 μμ

περισσότεραDetails
ΟΠΕΚΕΠΕ: 72χρονος από την Κοζάνη έβγαλε 1 εκατομμύριο – Το πάρτι με τις επιδοτήσεις
ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: 72χρονος από την Κοζάνη έβγαλε 1 εκατομμύριο – Το πάρτι με τις επιδοτήσεις

από e-ptolemeos team
2 Σεπτεμβρίου 2025, 6:13 μμ

περισσότεραDetails

Η ημερήσια ενημέρωσή σου

E-PTOLEMEOS.GR NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

e-ΕΦΚΑ: Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Φεβρουαρίου
Ελλάδα

Έρχονται πληρωμές: Ποιοι συνταξιούχοι θα δουν έξτρα χρήματα και πόσα θα πάρουν

31 Αυγούστου 2025, 9:00 πμ
Νίκος Ίτσκος: Ο αγρότης από το Βαρυκό Φλώρινας, που μετατρέπει παραδοσιακές συνταγές σε καινοτόμα προϊόντα
Τοπική Επικαιρότητα

Νίκος Ίτσκος: Ο αγρότης από το Βαρυκό Φλώρινας, που μετατρέπει παραδοσιακές συνταγές σε καινοτόμα προϊόντα

31 Αυγούστου 2025, 6:29 μμ
Πτολεμαΐδα: Πρώτη φορά ντουζιέρες στην εμποροπανήγυρη – Άγονη η δημοπρασία για το Λούνα Παρκ
Ρεπορτάζ

Εμποροπανήγυρη Πτολεμαΐδας: Αντιδράσεις για το υψηλό εισιτήριο στο λούνα παρκ

1 Σεπτεμβρίου 2025, 12:31 μμ
ΟΠΕΚΕΠΕ: 72χρονος από την Κοζάνη έβγαλε 1 εκατομμύριο – Το πάρτι με τις επιδοτήσεις
ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: 72χρονος από την Κοζάνη έβγαλε 1 εκατομμύριο – Το πάρτι με τις επιδοτήσεις

2 Σεπτεμβρίου 2025, 6:13 μμ
Δείτε όλη τη ροή ειδήσεων
  • Ελλάδα
  • Ρεπορτάζ
  • Γνώμες
  • Παραπολιτικά
  • Αθλητισμός
  • Εργασία
  • podcasts
  • True Story Radio

Ταυτότητα Ιστοσελίδας:
Ιδιοκτησία: ΡΟΔΟΝ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ε.Ε. [Pougaridis Media]

ΑΦΜ 802210768 ΔΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
Δ/νση Έδρας: 25ης Μαρτίου 36, ΤΚ 50200 Πτολεμαΐδα,
Email: info@e-ptolemeos.gr Τηλ. 2463080986

Πιστοποιημένη Ιστοσελίδα με μοναδικό αριθμό Μ.Η.Τ. 232299 (Νόμος 5005/2022)

Ιδιοκτήτης, Νόμιμος εκπρόσωπος, Διευθυντής, Διαχειριστής και δικαιούχος του domain name: Αντώνης Πουγαρίδης

Διευθύντρια σύνταξης: Βασιλική Σάφη

Η επιχείρηση έχει υπογράψει δήλωση συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018,
σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63)

Όροι Χρήσης  |   Πολιτική Απορρήτου  |   Επικοινωνία

© pougaridismedia 2024

Προφίλ Διαφήμιση Καριέρα Πρακτική Άσκηση Επικοινωνία

  • Αρχική
  • Podcasts
  • Τοπική Επικαιρότητα
    • Πτολεμαΐδα
    • Κοζάνη
    • Αμύνταιο
    • Φλώρινα
    • Καστοριά
    • Γρεβενά
  • Αθλητικά
    • Βαθμολογίες
    • Μπάσκετ
    • Ποδόσφαιρο
    • Στίβος
    • Τέννις
    • Βόλεϊ
    • Χάντμπολ
    • Αθλητικές Εκπομπές
  • Παραπολιτικά
    • Επίκαιρος
    • Παραπολιτικά του παλμού
    • Σύντροφος
    • Στίγμα
  • Ελλάδα
  • Ρεπορτάζ
  • Ενέργεια
  • Οικονομία
  • Πολιτισμός
  • Υγεία
  • Αγγελίες Εργασίας
  • Extras
    • Το Στίγμα
    • Ανεμοδείκτης
    • Για να θυμούνται οι παλιοί…
    • Συνεντεύξεις
    • Web TV
    • Αστυνομικό Δελτίο
    • Προσεχείς Εκδηλώσεις
    • Εκδηλώσεις που έγιναν

© Copyright 2012-2023 Pougaridis Media. Τα καλύτερα μας χρόνια είναι αυτά που θα 'ρθουν.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

  • Αρχική
  • Podcasts
  • Τοπική Επικαιρότητα
    • Πτολεμαΐδα
    • Κοζάνη
    • Αμύνταιο
    • Φλώρινα
    • Καστοριά
    • Γρεβενά
  • Αθλητικά
    • Βαθμολογίες
    • Μπάσκετ
    • Ποδόσφαιρο
    • Στίβος
    • Τέννις
    • Βόλεϊ
    • Χάντμπολ
    • Αθλητικές Εκπομπές
  • Παραπολιτικά
    • Επίκαιρος
    • Παραπολιτικά του παλμού
    • Σύντροφος
    • Στίγμα
  • Ελλάδα
  • Ρεπορτάζ
  • Ενέργεια
  • Οικονομία
  • Πολιτισμός
  • Υγεία
  • Αγγελίες Εργασίας
  • Extras
    • Το Στίγμα
    • Ανεμοδείκτης
    • Για να θυμούνται οι παλιοί…
    • Συνεντεύξεις
    • Web TV
    • Αστυνομικό Δελτίο
    • Προσεχείς Εκδηλώσεις
    • Εκδηλώσεις που έγιναν

© Copyright 2012-2023 Pougaridis Media. Τα καλύτερα μας χρόνια είναι αυτά που θα 'ρθουν.