Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε την Νικολέτα Μακρυωνίτου – δημοσιογράφο.
Το ένθετο «Γαστρονόμος» της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» που κυκλοφορεί στις 8/12, πραγματοποίησε και παρουσιάζει ένα χριστουγεννιάτικο οδοιπορικό σε Δυτική και Κεντρική Μακεδονία: στις Πρέσπες, στη Φλώρινα, το Νυμφαίο, το Αμύνταιο, την Καστοριά, την Έδεσσα, τη Νάουσα, το Σέλι. 120 συνταγές μαγειρεμένες σε αρχοντικά και καλύβες, σε λίμνες και βουνά. Ένα μοναδικό οδοιπορικό στη ρίζα των Βαλκανίων.
Τόνισε πως πρόκειται για μια τεράστια παραγωγή, στην οποία συμμετείχε όλη η ομάδα του Γαστρονόμου, έχοντας μαζί τους μαγείρους, φωτογράφους, στυλίστες και όχι μόνο. «Ήταν ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο, που χρειάστηκε μεγάλη προετοιμασία, αλλά ήταν μεγάλη μας επιθυμία. Ήμασταν στην περιοχή τον Νοέμβριο, οργώναμε την περιοχή. Με πυρήνα της Πρέσπες, ταξιδέψαμε γύρω από τις λίμνες. Μαγειρέψαμε στους Ψαράδες, με επαγγελματίες και ερασιτέχνες μάγειρες», τόνισε.
Στις συνταγές χρησιμοποιήθηκαν προϊόντα του τόπου, και χάλκινα σκεύη της Κοζάνης. Ήταν όπως είπε, ένα ονειρεμένο σκηνικό, με μάγειρες από την περιοχή, αλλά και τους συνεργάτες μάγειρες του «Γαστρονόμου», όπως ο Λ. Λαζάρου, ο Χ. Πέσκιας και άλλα.
Στον Γαστρονόμο θα βρει κανείς εξαιρετικές συνταγές, βασιλόπιτες, πίτες, πιάτα με πιπεριές, συνολικά 120 συνταγές, σε ένα τεύχος που ξεπερνάει τις 300 σελίδες.