Χαλβάς με Ταχίνι και Μέλι
Ένας κλασικός χαλβάς που φτιάχνεται εύκολα και είναι ιδανικός για τη νηστεία.
Υλικά:
•1 φλιτζάνι ταχίνι
•1 φλιτζάνι μέλι
•1 φλιτζάνι αλεύρι
•1/2 φλιτζάνι καρύδια ή αμύγδαλα (ψιλοκομμένα)
•Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
•Κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
1.Σε κατσαρόλα, ζεστάνετε το μέλι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το ταχίνι και ανακατέψτε καλά.
2.Σε αντικολλητικό τηγάνι, καβουρδίστε το αλεύρι μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα.
3.Προσθέστε το καβουρδισμένο αλεύρι στο μείγμα ταχινιού και μελιού, ανακατεύοντας συνεχώς.
4.Ρίξτε τους ξηρούς καρπούς και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατέψτε καλά.
5.Μεταφέρετε το μείγμα σε ταψάκι ή φόρμα, ισιώστε την επιφάνεια και πασπαλίστε με κανέλα.
6.Αφήστε το να κρυώσει και κόψτε σε κομμάτια.