Το τσουρέκι της Λαμπρής με το κατακόκκινο αυγό δεν λείπει ποτέ από το πασχαλινό τραπέζι καθώς αποτελεί ένα από τα εδέσματα που γευόμαστε μετά χαράς μικροί και μεγάλοι.
Βέβαια, λόγω της μεγάλης ποικιλίας και ποσότητας γλυκών και φαγητών που σερβίρονται στο πασχαλινό τραπέζι υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να περισσέψει τσουρέκι που είναι κρίμα να μπαγιατέψει και να πεταχθεί επειδή δε αποθηκεύτηκε σωστά.
Πώς θα μείνει αφράτο και μαλακό το τσουρέκι σου
Για αρχή πρέπει να θυμάστε ότι το τσουρέκι για να διατηρηθεί μαλακό τις περισσότερες ημέρες, πρέπει να το αποθηκεύετε σε αεροστεγή σακούλα. Εναλλακτικά δοκιμάστε να το τυλίξετε με μια διάφανη μεμβράνη. Και με τις δύο αυτές τεχνικές το τσουρέκι θα παραμείνει μαλακό, θα διατηρήσει την υγρασία του, το άρωμά του και θα είναι αφράτο για τουλάχιστον μια εβδομάδα μετά την Κυριακή του Πάσχα εκτός ψυγείου.
Το τσουρέκι σε κάθε περίπτωση δεν ενδείκνυται να φυλαχθεί στο ψυγείο γιατί θα χαθεί η γεύση και το αφράτο του σχήμα. Αλλά ως λύση ανάγκης μπορεί να μείνει για 2-3 μέρες.
Στην κατάψυξη μπορείτε να το αποθηκεύσετε αφοβα για τουλάχιστον 4 μήνες! Όμως στο σημείο αυτό να σημειωθεί ότι σε καμία περίπτωση ΔΕΝ πρέπει να καταψύχουμε ολόκληρο το τσουρέκι γιατί άπαξ και το αποψύξουμε πρέπει να καταναλωθεί ολόκληρο. Οι ειδικοί λοιπόν μας συμβουλεύουν να το κόψουμε με κομμάτια, να το τυλίξουμε το καθένα σε μια μεμβράνη και να τα τοποθετήσουμε είτε σε μπολ που μπαίνει στην κατάψυξη είτε κάθε συσκευασμένο κομμάτι να είναι χύμα στο συρτάρι της κατάψυξης. Κάθε φορά που θα θέλετε να φάτε ή να αξιοποιήσετε κάθε φέτα την αφαιρείτε από την κατάψυξη, την αφήνετε εκτός για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και για καλύτερο αποτέλεσμα μπορείτε να φρυγανίσετε τις φέτες ή να τις ζεστάνετε για λίγα λεπτά στο φούρνο.
Πηγή: https://www.dnews.gr