Αρχική > Αρχείο Ετικετών: Γαστρονομία (σελίδα 2)

Αρχείο Ετικετών: Γαστρονομία

Κιλτιρίτσια από το Ακ Νταγ Ματέν – Τα ποντιακά γιουβαρλάκια

Με πλιγούρι αντί για ρύζι, και με κόκκινη σάλτσα, τα κιλτιρίτσια είναι τα ποντιακά γιουβαρλάκια και είναι ό,τι πρέπει τώρα που ο καιρός αρχίζει και ψυχραίνει. Το pontos-news.gr σας τα παρουσιάζει όπως ...

Διαβάστε Περισσότερα »

15 vegan και ελληνικές συνταγές που θα αγαπήσετε: Σουτζουκάκια αλλιώς, Μανιτάρια στιφάδο, Μεσογειακά μπέργκερ!

Μπορεί για τους περισσότερους από εμάς η ιδέα να μην τρώμε κανένα ζωικό προϊόν να φαντάζει αδύνατη στην εφαρμογή της, ωστόσο η ελληνική κουζίνα λατρεύει τις vegan συνταγές και μπορούμε να το ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Παραδοσιακή Ποντιακή συνταγή: Μαντί με γέμιση κιμά

Τα μαντί, είναι γεμιστά ζυμαρικά, με απροσδιόριστη προέλευση και ρίζες τούρκικες, ποντιακές, αρμένικες, μεσανατολίτικες, ρώσικες – ακόμα είδος μαντί είναι τα κινέζικα dumplings όσο και τα ιταλικά tortellini. Στην Τουρκία πιο συνηθισμένα ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μπριζόλα μαριναρισμένη σε ντομάτα

Τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά της μαρινάδας κάνουν τη διαφορά Υλικά (για 4 μερίδες) 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες, κόντρα 2 κ.σ. ελαιόλαδο Για τη μαρινάδα-σάλτσα 1/2 σκελίδα σκόρδο 170 γρ. ντομάτα 2 κ.γ. ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Κοτόπουλο με πλιγούρι στον φούρνο

Για να μη στεγνώσει το φαγητό, μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο απλώνουμε μια πετσέτα πάνω από το ταψί Προετοιμασία 15′, Μαγείρεμα 1 ώρα Υλικά για 6 άτομα 4 ώριμες ντομάτες 1 ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Πανεύκολη συνταγή για σοκολατένιο γλυκό ψυγείου

Υπέροχες οι τούρτες σοκολάτας, ακόμη πιο ωραίες όταν τις φτιάχνουμε μόνοι. Με απλές συνταγές! Για όσους δυσκολεύονται με τις πολύπλοκες συνταγές για τούρτες σοκολάτας (έχουμε δείξει μια υπέροχη συνταγή ακόμη με 3 ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Εύκολη και γρήγορη πολίτικη μπουγάτσα, χωρίς κρέμα

Χαριτολογώντας θα την λέγαμε και… «μπουγάτσα με φύλλο». Απαλλαγμένη από τον κόπο της κρέμας, μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει το τέλειο κυριακάτικο πρωινό! Μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου που θα ξυπνήσει μνήμες. ΥΛΙΚΑ ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Χοιρινό κοκκινιστό με φασόλια Φλώρινας στο φούρνο

Το χοιρινό ψήνεται στη γάστρα με τα φασόλια και μελώνει υπέροχα. Συνταγή που θα μπει σίγουρα στο «τεφτέρι» σας». Μερίδες:5-6 Χρόνος προετοιμασίας:15′ Χρόνος μαγειρέματος:1:15′ Έτοιμο σε:1:30′ Χρόνος αναμονής:8 ώρες Υλικά 1.200γρ. χοιρινό ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι πιπεριές Φλωρίνης δια χειρός του σεφ Πέτρου Ναουμίδη έκλεψαν την παράσταση στο περίπτερο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ελλάδας στη ΔΕΘ

Φέτος το περίπτερο της Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα στη ΔΕΘ … άνοιξε την όρεξη στους επισκέπτες, με σκοπό να γνωρίσει το ευρύ κοινό εκλεκτά προϊόντα και εξαιρετικούς σεφ. Τους ΠΟΠ stars της ελληνικής 🇬🇷 διατροφής & μαγειρικής! ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Νόστιμος μεζές με μανιτάρια, φέτα και Κρόκο Κοζάνης

ΥΛΙΚΑ: 1 κεσέ φρέσκα μανιτάρια (500 γρ.) 1 μεγάλο κρεμμύδι 1/2 φλ. ελαιόλαδο 10-12 κλωναράκια Κρόκο Κοζάνης 1 κομμάτι φέτα (100 -150 γρ.) κομμένο σε κύβους 1/2 ματσάκι μαϊντανό Αλάτι και πιπέρι ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μελιτζάνες σις κεμπάπ

Κλασικό ανατολίτικο φαγητό το κεμπάμπ, στη μικρασιάτικη εκδοχή του δεν θα μπορούσε παρά να περιέχει και μελιτζάνες. Ένα πιάτο για κάθε περίσταση. ΥΛΙΚΑ 12 μελιτζάνες αργίτικες 2 κ.σ. αλάτι 2 κ.σ. βούτυρο ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μελωμένη καλοκαιρινή κότα με πιπεριές και μπίρα

Ένα φαγητό εύκολο και πεντανόστιμο σας προτείνει σήμερα το pontos-news.gr, με τη συμβουλή γι” αυτήν τη συνταγή να προτιμήσετε χωριάτικη κότα. Σιγομαγειρέψτε την, και η σάλτσα με τις πιπεριές και την μπίρα ...

Διαβάστε Περισσότερα »