Ρολά σφολιάτας με ζαμπόν και κασέρι! Μπορείτε να τα γεμίσετε με ότι έχετε στο ψυγείο σας ! Νόστιμα, εύκολα και πρακτικά, , ότι καλύτερο για το κολατσιό των παιδιών, για πρωινό ή για να συνοδεύσετε τον καφέ σας !
Υλικά :
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 300 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 14-15 φέτες αλλαντικό της αρεσκείας σας
- 6 φέτες μπέικον καπνιστό
- 14-15 φέτες κασέρι γκούντα
Σάλτσα ντομάτας :
- 200 γρ. ντομάτες τριμμένες
- Αλάτι – πιπέρι
- Ρίγανη
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση :
Προθερμαίνουμε το φούρνο πάνω – κάτω αντιστάσεις στους 200 βαθμούς. Απλώνουμε το 1ο φύλλο έτσι ώστε να έχουμε μπροστά μας τη μία από τις μεγαλύτερες πλευρές του και το ανοίγουμε με τον πλάστη.
Έχουμε βράσει την σάλτσα ντομάτας και την αφήνουμε να κρυώσει. Με ένα κουτάλι απλώνουμε την μισή σε όλη την επιφάνεια του φύλλου αφήνοντας 1 με 2 δάχτυλα περιθώρια στις 4 πλευρές του.
Σε αυτό το σημείο, αν δεν θέλουμε να φτιάξουμε σάλτσα, μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με λίγη κέτσαπ και ρίγανη!
Από επάνω στρώνουμε τα μισά αλλαντικά μας, κόβουμε τις μισές φέτες μπέικον και τις βάζουμε από επάνω. Στρώνουμε και τις μισές φέτες κασέρι. Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό προσεχτικά.
Το ίδιο κάνουμε και στο δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
Στο ένα φύλλο πρόσθεσα πάνω από το κασέρι λίγο τυρί φέτα και ελιές κομμένες πηγαίνει πάρα πολύ, δοκιμάστε το! Το κάθε ρολό το κόβουμε 18-20 κομμάτια,
βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί της κουζίνας
και τα ψήνουμε περίπου 25-30 λεπτά.
Προσοχή : τα αραδιάζουμε μέσα στο ταψί κρατώντας μία μικρή απόσταση το ένα με το άλλο! Θα ψήσουμε δύο ταψιά, ένα για κάθε ρολό σφολιάτας. Τα βάζουμε σε δίσκο, περιμένουμε να κρυώσουν ελαφρώς και τα απολαμβάνουμε!
Καλή επιτυχία !
Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο e–mail: aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou