Ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά, με πλούσια γεύση το κοκκινιστό κοτόπουλο! Το συνοδεύσαμε με χωριάτικες χυλοπίτες και έγινε μούρλια!
Τα υλικά είναι μία προσφορά από το κρεοπωλείο «ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ»,
Δημοκρατίας 87 Τ.Κ.50200 – Πτολεμαΐδα, ΤΗΛ. 2463053611
Υλικά :
- 4 μπούτια κοτόπουλο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 500 γρ. σάλτσας ντομάτας
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1-2 φύλλα δάφνης
- 2-3 κόκκους πιπέρι
- Αλάτι και πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- 1 πακέτο χυλοπίτες
- Τριμμένη κεφαλογραβιέρα
Εκτέλεση :
Πλένουμε καλά τα μπούτια και τα βάζουμε να στραγγίσουν. Τα σκουπίζουμε
με χαρτί κουζίνας να είναι στεγνά και τα αλατοπιπερώνουμε. Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα μπούτια σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε περίπου 6 λεπτά.
Προσθέτουμε ελαιόλαδο, τα μπαχάρια, αλάτι και πιπέρι, τα φύλλα δάφνης, την σάλτσα
ντομάτας, τον πελτέ, την ζάχαρη, 2 ποτήρια ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο, περίπου 1 ώρα.
Μόλις το κοτόπουλο είναι έτοιμο,
αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μείνει με λίγη σάλτσα στην κατσαρόλα και σερβίρουμε με μακαρόνια, χυλοπίτες ή πουρέ πατάτας!
Αν θέλουμε να το μαγειρέψουμε με χυλοπίτες, το αφαιρούμε από την κατσαρόλα με την βοήθεια μίας τρυπητής κουτάλας. Ρίχνουμε τις χυλοπίτες μέσα στην κατσαρόλα και ελέγχουμε το νερό. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό από τον βραστήρα, ώστε να μην διακόψουμε τον βρασμό. Ανακατεύουμε τις χυλοπίτες και τις αφήνουμε να βράσουν για μερικά λεπτά.
Τέλος, προσθέτουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι για μερικά λεπτά.
Σερβίρουμε τα μπούτια με τις χυλοπίτες ζεστές, πασπαλίζοντάς τες με μπόλικη τριμμένη κεφαλογραβιέρα.
Καλή επιτυχία !
Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο email: aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou