Αρχική > Αρθρογραφία > Από την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου στην Ειρήνη Σαρπ – Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης

Από την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου στην Ειρήνη Σαρπ – Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email




subscribe!





   Η ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ….

Η ολομέλεια του Σ.τ.Ε. έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των νόμων 4051 & 4093/2012 Σαμαρά-Βενιζέλου το 2015. Ο ΕΦΚΑ αποφάσισε να προσφύγει στο ΣτΕ σε πρότυπη πιλοτική δίκη για την ακύρωση της αντισυνταγματικότητάς τους, καθώς και για την κατάργηση δώρων και επιδόματος αδείας.

Η επιτροπή του ΣτΕ με πρόεδρο την κ Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, έκανε δεκτή την προσφυγή του ΕΦΚΑ και διέταξε να εισαχθεί η υπόθεση ενώπιον της ολομέλειας του ΣτΕ με παράλληλη αναστολή εκδικάσεων όλων των συναφών εκκρεμών δικών. Η ολομέλεια του ΣτΕ το 2020 με πρόεδρο την κ Αικατερίνη Σακελλαροπούλου απέρριψε τα αιτήματα για αντισυνταγματικότητα των όποιων περικοπών και κατέληξε στο να δοθούν αναδρομικά μόνο για έντεκα (11) μήνες, από το Μάιο 2015 έως το νόμο Κατρούγκαλου., σε όσους προσέφυγαν δικαστικά.

Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου , προεδρεύει σε συνεδρίαση της Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019. Συνεδρίασε η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με θέμα την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού των εν ενεργεία δημοσίων υπαλλήλων. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Με το νόμο 4714/2020 η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη αποφασίζει να δοθούν τα αναδρομικά σε όλους, παράλληλα όμως ορίζει: Ότι με την καταβολή των έντεκα μηνών και μόνο για την Κύρια Σύνταξη σε όλους, παύει το δικαίωμα περεταίρω διεκδικήσεων για επικουρικές, δώρα, επίδομα αδείας, παρά μόνο σε όσους έχουν ήδη προσφύγει έως το τέλος του έτους 2020.

Οι ενώσεις των συνταξιούχων προσέφυγαν στις 15/1/2021 στην ολομέλεια του ΣτΕ και ζητούν αναδρομικά για επικουρικές και δώρα, που κρίθηκαν το 2015 αντισυνταγματικά και που όμως η κ Σακελλαροπούλου έκρινε ότι είναι σύμφωνα με το σύνταγμα.

Πρόεδρος του ΣτΕ είναι τώρα η κ Ειρήνη Σάρπ που καλείται από κοινού με τα μέλη της ολομέλειας του ΣτΕ να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει, είτε με την αντισυνταγματικότητα των νόμων που κρίθηκαν το 2015, είτε με την αντίθετη απόφαση του 2020 της σημερινής Π.τ.Δ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Οι δικαστικοί δικαιώθηκαν με τα αναδρομικά τους και μάλιστα πήραν και γενναίες αυξήσεις. Η κ Σακελλαροπούλου δικαιώθηκες δις! Η κ Ειρήνη Σαρπ έχει μετασυνταξιοδοτικές «προσδοκίες»;

Οι φουκαράδες των μνημονίων συνταξιούχοι έχουν την προσδοκία να αποκατασταθεί η εις βάρος τους αδικία και περιμένουν απόφαση του ΣτΕ!

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

19η  Μαΐου 1919 -Πόντος δικαίωμα στην μνήμη – Του Μωυσιάδη Παναγιώτη

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail   Δεκαεννέα έτονε, Καλομηνά ημέρα, Κεμάλτς όντες επάτεσεν ‘ς ση Πόντονος τα μέρια.   Σαμψούντα φόρ’ κι ανάλλαξον ...