Υλικά:
1 τσουρέκι
500 ml γάλα
1 φλ ζάχαρη
2 κ.σ. κορν φλάουρ
2 βανίλιες
2 γερές πρέζες κανέλα
500 ml κρέμα γάλακτος
για το σιρόπι:
2 φλ ζάχαρη
2 φλ νερό
1 γερή πρέζα κανέλα
Εκτέλεση:
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και την κανέλα για 10 λεπτά. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ να γίνει σαντιγί, άγλυκη. Κόβουμε το τσουρέκι σε φέτες και καλύπτουμε τον πάτο ενός πυρέξ. Περιχύνουμε με το σιρόπι.
Αφήνουμε να τραβήξει περίπου 10 λεπτά. Πασπαλίζουμε με την κανέλα. Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Αραιώνουμε το κορν φλάουρ σε 1/2 φλ γάλα που κρατήσαμε. Δένουμε το γάλα με το κορν φλάουρ.
Ανακατεύουμε πάνω από δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά. Περιχύνουμε με την κρέμα και αφήνουμε το γλυκό να χλιαρύνει. Το κρατάμε στο ψυγείο. Πριν σερβίρουμε καλύπτουμε με την σαντιγί.
Για την εκδοχή με τη σοκολάτα, προσθέτετε στην κρέμα δύο κουταλιές της σούπας κακάο ή περισσότερο αν σας αρέσει πιο σοκολατένιο, ή μια σοκολάτα κουβερτούρα.
Πηγή: faysbook.gr