Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Τοποθετούνται οι πρώτοι νέοι υπόγειοι κάδοι στην Πτολεμαΐδα

Τοποθετούνται οι πρώτοι νέοι υπόγειοι κάδοι στην Πτολεμαΐδα

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα οι εργασίες, στα σημεία που θα τοποθετηθούν οι υπόγειοι, βυθιζόμενοι κάδοι απορριμμάτων στην Πτολεμαΐδα, σε δύο σημεία της πόλης. Τα συστήματα των βυθιζόμενων κάδων θα τοποθετηθούν σε δύο σημεία στην Πτολεμαΐδα, ένας επί της Οδού 25ης Μαρτίου (κοντά στην τράπεζα Πειραιώς) και ένας ακόμη επί της οδού Παυλίδη Αδαμοπούλου (στην πιάτσα των Ταξί).

Είχε προηγηθεί πρόταση με τίτλο «συστήματα βυθιζόμενων κάδων, διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων Δήμου Εορδαίας», στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος, προϋπολογισμού 245.000 ευρώ. Εξ αυτών, ποσό 196.000 ευρώ θα καλυφθεί από το Πράσινο Ταμείο και ποσό 49.000 ευρώ από τη ΣΑΤΑ του Δήμου.

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της εβδμάδας, αφού παρά την υψηλή τεχνολογία που εμπεριέχει, οι εργασίες εγκατάστασης είναι χαμηλής κλίμακας. Το φρεάτιο έχει βάθος κοντά στα δύο μέτρα, και το σύστημα λειτουργεί με ειδικό «ασανσέρ» που θα ανεβάζει τον κάδο κατά τη διαδικασία αποκομιδής των απορριμάτων. Οι κάδοι που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι ως επί το πλείστον συμβατικοί, το οποίο σημαίνει πως η αποκομιδή θα γίνεται από συμβατικά απορριματοφόρα, χωρίς την προσθήκη επιπλέον εξοπλισμού.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team