ΤΟ.ΣΥ.Ν ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ – Προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους Βουλευτές Κοζάνης και του Ελληνικού Κοινοβουλίου
Τοπικό Συμβούλιο Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης
Αριθμός Πρωτοκόλλου : 46
Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης
Δήμος Κοζάνης
Προς
Α. Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Προκόπη Παυλόπουλο
- Δημητριάδης Δημήτριος
- Μουμουλίδης Θεμιστοκλής
- Θεοφύλακτος Ιωάννης
- Ντζιμάνης Γεώργιος
- Κασαπίδης Γεώργιος
Γ. Βουλευτές Ελληνικού Κοινοβούλιου
Κύριοι Βουλευτές,
εκπρόσωποι των Ελλήνων πολιτών και της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης στην Βουλή των Ελλήνων και της Ελληνικής Δημοκρατίας, λίγες ώρες έμειναν πριν την ψηφοφορία στην Βουλή για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών και την έγκριση του προσυμφώνου που υπογράφτηκε στις Πρέσπες στις 17 Ιουνίου 2018.
Έπειτα από τις έντονες διαμαρτυρίες του συνόλου των Ελλήνων πολιτών, που αποτυπώνεται καθημερινά από τις αρχές του 2018 τόσο στα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό (και στην Κοζάνη), αλλά όσο και στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Αθήνας στις 20 Ιανουαρίου 2019, σας καλούμε έστω και την ύστατη αυτή ώρα να μην ψηφίσετε αυτήν την Συμφωνία και να μην βάλετε έτσι την υπογραφή σας σε μια συμφωνία που είναι αντίθετος ο Ελληνικός λαός.
Τα δήθεν μεγάλα επιχειρήματα που ειπώθηκαν για να στηριχθεί η συμφωνία των Πρεσπών καταρρίπτονται :
1. Η Εθνική γραμμή.
Δεν υπάρχει «Εθνική γραμμή» του 1993, ούτε του 1995, ούτε του 2007, ούτε του 2008, παρα μόνο κυβερνητική γραμμή για την οποία δεν ρωτήθηκαν οι πολίτες.
Δεν υπάρχει επίσης καμία υπογραφή.
Όσες προτάσεις ακούστηκαν έμειναν σε επίπεδο συζητήσεων, χωρίς να καταλήξουν πουθενά και φυσικά δεν είχαν την έγκριση του Ελληνικού Λαού.
Η μόνη εθνικη γραμμή είναι αυτή του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών του 1992, που δε δέχεται ονομασία με τον όρο «Μακεδονία».
Ακόμα και να γινόταν συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, για τέτοιο σοβαρό εθνικό θέμα απαιτείται δημοψήφισμα.
Επίσης λύση του Σκοπιανού με σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό που έχει αναφερθεί και δηλώνεται από παλιά και από πάρα πολλούς δεν αποτελεί υποχρέωση για να υπάρχει στην ονομασία της γείτονος χώρας η λέξη Μακεδονία ή όρος με αυτήν μέσα.
Θα μπορούσε να ονομαστεί Κεντρική Βαλκανική Δημοκρατία ή Δημοκρατία της Βαρδάσκας ή άλλη ονομασία που θα επιλέξουν χωρίς τον όσο Μακεδονία.
2. Η αναγνώριση Μακεδονικής γλώσσας.
Δεν υπάρχει αναγνώριση «Μακεδονικής γλώσσας» το 1977.
Ήταν τυποποίηση γεωγραφικών τοπονυμιών.
Το αποκάλυψε μάλιστα από τα πρακτικά και δημόσια σε συνεντέυξεις του ο ίδιος ο καθηγητής κύριος Μπαμπινιώτης που συμμετείχε στην τυποποίηση αυτή.
Δεν υπάρχει Μακεδονική γλώσσα που ανήκει στις νοτιοσλάβικές, καθώς οι Μακεδόνες ομιλούσαν την Ελληνική και ήταν Έλληνες.
Οι Μακεδόνες και τότε αλλά και τώρα ομιλούν την Ελληνική γλώσσα.
Ούτε καν Βορειομακεδόνικη με βάση την Συμφωνία αλλά Μακεδονική ;
Και γιατί να μην ονομάζεται νοτιοσλαβική γλώσσα αφού τέτοια είναι και στην πραγματικότητα σε αυτήν ανήκουν όπως διατυπώνεται και στην Συμφωνία.
3. Ιθαγένεια – Εθνικότητα
Nationality είναι η εθνικότητα σύμφωνα με το βρετανικό πανεπιστήμιο Αγγλικής γλωσσολογίας Cambridge και η ιθαγένεια μεταφράζεται ως «citizenship».
Κάθε άνθρωπος αποκτά ιθαγένεια τη στιγμή που γεννιέται, κατά κανόνα την ίδια με έναν από τους γονείς του (δίκαιο του αίματος) και δεν μπορεί να δοθεί Μακεδονική Ιθαγένεια σε έναν λαό που αποτελείται από Σλάβους, Βούλγαρους, Αλβανούς καθώς ουδεμία σχέση έχουν με Έλληνες ή και Μακεδόνες (αν θέλετε) αφού οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες και μάλιστα αφού υπάρχουν Έλληνες Μακεδόνες στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας (σας) Κοζάνης.
4. «140 χώρες τους έχουν αναγνωρίσει ως Μακεδονία, μόνο εμείς τους αποκαλούμε Σκόπια, καλύτερα Βόρειος Μακεδονία παρά Μακεδονία σκέτο.»
Στην ουσία οι αναγνωρίσεις από αυτές τις 140 χώρες δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη αξία γιατί οι αναγνωρίσεις αυτές είναι απλώς σε διμερές επίπεδο.
Τα Σκόπια συμμετέχουν σε διεθνή forum με την προσωρινή ονομασία FYROM.
Δεν υπάρχει παγκόσμια διεθνής αναγνώριση από τον ΟΗΕ με το όνομα «Μακεδονία» για την γείτονα χώρα και κανένα διεθνές δίκαιο δε μας υποχρεώνει να συμμορφωθούμε σε διμερείς αναγνωρίσεις μεταξύ τρίτων χωρών.
Αν η Ελλάδα αύριο αποφασίσει να ονομάζεται “Μέγας Αλέξανδρος” και στείλει ένα έγγραφο σε 140 ή παραπάνω χώρες να την αναγνωρίσουν ως “Μέγας Αλέξανδρος”, τότε οι χώρες αυτές θα αποδεχθούν την επιθυμία της Ελλάδας.
Τόση αξία έχουν αυτές οι αναγνωρίσεις και αν αυτές οι 140 αναγνωρίσεις είχαν αξία, τα Σκόπια θα συνέχιζαν αυτήν την πορεία μέχρι να τους αναγνωρίσουν όλες οι χώρες του πλανήτη και δε θα καιγόντουσαν να τους αναγνωρίσει η Ελλάδα, η οποία άλλωστε είναι και η μόνη που θίγεται άμεσα !
Αντιθέτως το παιχνίδι θα ήταν τελειωμένο για εμάς αν ο Ο.Η.Ε. αναγνώριζε τα Σκόπια ως Μακεδονία, ακόμα και αν δεν το είχε κάνει καμία μεμονωμένη χώρα σε διμερές επίπεδο.
5. Μακεδόνας – Πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας
Δεν στέκει νομικά, τυπικά και ηθικά η χώρα να λέγεται «Βόρεια Μακεδονία» και οι πολίτες της σκέτο «Μακεδόνες» (με την υποσημείωση : ‘που ανήκουν στην Βόρεια Μακεδονία’ – ούτε καν δηλαδή Βορειομακεδόνες)
Οι Μακεδόνες και τότε ήταν αλλά και σήμερα είναι Έλληνες.
6. Κάθε χώρα έχει δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό και καμία χώρα δεν μπορεί να επιβάλλει όνομα σε άλλη χώρα.
Το δικαίωμα τους στον αυτοπροσδιορισμού δεν μας υποχρεώνει να τους ονομάσουμε – βαφτίσουμε εμείς και αφού αυτό είναι δικαίωμα τους γιατί ζητάνε διακαώς την δική μας αναγνώριση και να υπογράψουμε και εμείς την ονομασία τους ;
Η ελευθερία του καθενός σταματάει εκεί που ξεκινάει η ελευθερία του άλλου και κάθε χώρα έχει δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό αρκεί να μην παραβιάζει τα δεδομένα κάποιας άλλης χώρας, γιατί τότε δε μιλάμε για ελευθερία αλλά για καταπάτηση.
Η Ελλάδα δε θέλει να επιβάλλει όνομα αλλά οφείλει να υπερασπίσει την ταυτότητα της και την Ιστορία της και οφείλει να μην παραχώρηση ένα όνομα που παραβιάζει δικά της δεδομένα που αποτελούν στοιχεία της ταυτότητας της, της υπόσταση της και που αλλοιώνει την Ιστορία της.
7. Όσο περνάει ο καιρός και παραμένει αδιάλλακτη η Ελλάδα τα πράγματα χειροτερεύουν εις βάρος μας.
Όσο περνάει ο καιρός και παραμένει αδιάλλακτη η Ελλάδα τα πράγματα δεν χειροτερεύουν εις βάρος μας, αλλά χειροτερεύουν για τα Σκόπια, γιατί αυτά είναι που βιάζονται να μπουν στην Ευρωπαική Ένωση και η υποψηφιότητα των Σκοπίων είναι μια από τις πιο καθυστερημένες, αφού ακόμα δεν έχει ανοίξει ούτε ένα κεφάλαιο από τα 35.
Η Ελλάδα έχει την κυρίαρχη θέση και στρατηγική και δεν έχει κανένα λόγο να βιάζεται, ίσα ίσα η Ελλάδα έχει τον κυρίαρχο ρόλο για να διεκδικήσει και να “επιβάλει” λύση που θα σέβεται πρώτα την Ιστορία της, την υπόσταση της και την κυριαρχία της και στην συνέχεια τον σεβασμό προς την γείτονα χώρα.
8. Η παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια συμβάλλει στην ειρήνη και στην σταθεροποίηση της περιοχής
Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει είναι το ακριβώς αντίθετο γιατί το 26% των κατοίκων στην χώρα των Σκοπίων είναι Αλβανοί, ενώ υπάρχουν και πολλοί Βούλγαροι, Σλάβοι και άλλες εθνότητες.
Όλοι αυτοί δεν εκφράζονται καθόλου από το όνομα Μακεδονία και κυρίως οι Αλβανοί όπως και αποδείχτηκε για την διαφορετική εθνικότητα – ιθαγένεια που τους παραχωρήθηκε πρόσφατα και ενδέχεται κάποια στιγμή να εγείρουν αποσχιστικές αντιδράσεις, όπως έχουν κάνει ήδη στο παρελθόν.
Το ίδιο έγινε με το Κόσοβο και με το Μαυροβούνιο όταν αποφάσισε η Σερβία να μην ονομάζεται πλέον Γιουγκοσλαβία.
Συνεπώς οπλίζετε με αυτήν την Συμφωνία των Πρεσπών και την παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία μια ωρολογιακή βόμβα στα Βαλκάνια !!!
9. Αναβάθμιση της γεωστρατηγική μας
Ένα άλλο επιχείρημα που ακούγεται είναι αυτό που έχει να κάνει με τη γεωστρατηγική σημασία των της Ελλάδος και των Σκοπίων και συγκεκριμένα για εμάς έναντι της Τουρκίας, κάτι που όμως δεν ισχύει αφού πρόσφατα υπήρξαν δηλώσεις στήριξης της Τουρκικής Κυβέρνησης στα Σκόπια και όταν ήδη η χώρα μας αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα προκλητικότητας από τους Τούρκους
Γιατί όμως πρέπει να υποχωρήσουμε εμείς στο θέμα του ονόματος και της Ιστορίας, προκειμένου να έχουμε καλή γειτονία και μάλιστα όταν το κράτος των Σκοπίων είναι αυτό που καίγεται.
10. Είναι Εθνικό Συμφέρον
Αφού είναι για το Εθνικό Συμφέρον αυτή η Συμφωνία, τότε ας αποφασίσει ο Ελληνικός Λαός για το Εθνικό Συμφέρον του με δημοψήφισμα ή με εκλογές !
Δεν υπάρχει Μακεδονική γλώσσα ή Μακεδονική Ιθαγένεια – Εθνότητα, διότι είναι έννοιες που εφευρέθηκαν για το γειτονικό κράτος και διχάζουν τους λαούς και των δύο χωρών αλλά και τους πολίτες αναμεταξύ τους εντός των κρατών τους.
Αν δεν το αντιληφθείτε αυτό τότε βάζετε σε κίνδυνο την συνύπαρξη και την Δημοκρατία και των δύο λαών.
Στο κράτος των Σκοπίων έχουν παραβιάσει και ήδη δεν έχουν τηρήσει τις διαδικασίες σε :
1. Εκπρόθεσμες οι διαδικασίες που ορίζονταν από το προσύμφωνο
Έπρεπε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αυτές εντός του 2018 και ολοκληρώθηκαν στα μέσα του Ιανουαρίου του 2019, οπότε η Συμφωνία είναι ήδη άκυρη !
Η αναθεώρηση του Συντάγματος των Σκοπίων δεν τήρησε τη Συμφωνία των Πρεσπών, άρα η τελευταία είναι σύμφωνα με το αναθεωρημένο Σύνταγμα αντισυνταγματική ενώ η Συμφωνία αν και ήδη ανυπόστατη, υπόκειται σε καταγγελία για μη τήρησή της από την αντισυμβαλλόμενη χώρα ως προς την αναθεώρηση.
2. Μη υπογραφή από τον Πρόεδρο των Σκοπίων.
Το προσύμφωνο αλλά και η Συνταγματική Αναθεώρηση της γείτονος χώρας δεν έχουν την υπογραφή και έγκριση του Προέδρου τους !
Δεν υπάρχουν εγγυήσεις για το μέλλον και για τις περαιτέρω εξελίξεις.
Θα πρέπει κύριοι Βουλευτές να λάβετε σοβαρά υπόψη ότι :
1. Ξέρετε ότι η Συμφωνία δίνει τη μακεδονική ιθαγένεια στα Σκόπια ;
2. Ξέρετε ότι η Συμφωνία δίνει τη μακεδονική γλώσσα στα Σκόπια ;
3. Ξέρετε ότι η Συμφωνία δίνει πρόσβαση στην ελληνική ΑΟΖ στα Σκόπια ;
4. Ξέρετε ότι η Συμφωνία θα ξαναγράψει τα βιβλία της Ιστορίας ;
5. Ξέρετε ότι η Συμφωνία θα αναθεωρήσει τους ιστορικούς άτλαντες ;
6. Ξέρετε ότι η Συμφωνία θα απαγορεύσει τα Συλλαλητήρια για τη Μακεδονία ;
7. Ξέρετε ότι η Συμφωνία θα παρέχει βοήθεια στα Σκόπια με αγωγούς φυσικού αερίου και πετρελαίου ;
8. Ξέρετε ότι η Συμφωνία θα δώσει την τεχνογνωσία μας στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ;
9. Ξέρετε ότι η Συμφωνία θα μας αναγκάσει να ονομάζουμε τις περιοχές, τις πόλεις, τα χωριά στα Σκόπια με τα ονόματα που θέλουν οι Σκοπιανοί ;
10. Ξέρετε ότι η Συμφωνία αναγκάζει την Ελλάδα να βοηθήσει τα Σκόπια να μπουν σε όλους τους Οργανισμούς στους οποίους ανήκουμε και όχι μόνο στο NATO και την Ευρωπαϊκή Ένωση ;
Επίσης είναι πολύ σοβαρό και αυτομάτως ακυρώνει την διαδικασία αφού έχουν παραβιάσει τους όρους και δεν τήρησαν ούτε την Συμφωνία – προσύμφωνο που υπέγραψαν οι Υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, ούτε καν προσχηματικά τόσο κατά την ρηματική διακοίνωση της γείτονας χώρας (για τις διαδικασίες του προσυμφώνου), όπου αναφέρετε σε Μακεδονικό Λαό (ούτε καν Βορειομακεδονικό), όσο και κατά την υπογραφή του προσυμφώνου των Πρεσπών από τους Υπουργούς της Ελλάδος και τον Σκοπίων, όταν ο πρωθυπουργός των Σκοπίων αναφερόταν σε Μακεδόνες (ούτε καν Βορειομακεδόνες) και Έλληνες και δηλώνει συνεχώς σε κάθε ευκαιρία και αναφορά του πως ο λαός του ονομάζεται Μακεδονικός και πως οι πολίτες της χώρας του είναι Μακεδόνες.
Κύριοι Βουλευτές, Μακεδόνες και Μακεδονικός λαός είναι όλοι οι Πολίτες του Νομού Κοζάνης (και της Μακεδονίας), είμαστε εμείς που σας εκλέξαμε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο να μας εκπροσωπείτε, να μας υπερασπίζετε και να διεκδικείται για όσα μας ανήκουν και δεν μπορεί να υπάρχουν δύο λαοί που ονομάζονται Μακεδόνες, με όποιες δήθεν υποσημειώσεις γεωγραφικές, γλωσσικές και ιστορικές.
Η Συμφωνία των Πρεσπών εκτός από το ότι είναι εις βάρος της Ελλάδας είναι μία βιαστική και πρόχειρη Συμφωνία γεμάτη ασάφειες.
Κύριοι Βουλευτές αφουγκραστείτε το σύνολο του Ελληνικού Λαού, τους Επιστημονικούς και Θεσμικούς Φορείς που είναι αντίθετοι στην Συμφωνία των Πρεσπών και κρούουν των κίνδυνο του κινδύνου, διότι σε κάθε άλλη περίπτωση αδιαφορείτε και απαξιώνετε τον Ελληνικό λαό που σας εξέλεξε και ενεργείτε αυταρχικά καταστρατηγώντας και καταπατώντας το Σύνταγμα όπου δώσατε όρκο να προστατεύετε και να υπηρετείτε (Λαό και Σύνταγμα).
Τέτοιες συμπεριφορές δεν συνάδουν με την Δημοκρατία ούτε με τον πατριωτισμό που μόνο στα λόγια φαίνεται να τα χρησιμοποιείτε και να τα εκμεταλλεύεστε και τα δύο και μόνο για εντυπώσεις, αφού στην πραγματικότητα με την στάση σας αυτή αντικατοπτρίζετε άλλες εποχές και καθεστωτικές κυβερνήσεις.
Τίθεται πλέον θέμα Δημοκρατίας κύριοι Βουλευτές !!!
Κύριοι Βουλευτές δεν σας εξουσιοδοτούμε να ψηφίσετε την Συμφωνία των Πρεσπών και σας ζητάμε να προχωρήσετε τις διαδικασίες για να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα για αυτό, αφού πρόκειται για ένα Εθνικό θέμα τεράστιας σημασίας.
Είμαστε αντίθετοι στην χρήση της λέξης Μακεδονίας και οποιουδήποτε όρου της στην ονομασία των Σκοπίων.
Μην υποτιμάτε και μην αδιαφορείτε για τους πολίτες που σας εξέλεξαν και σταθείτε αντάξιοι της Ιστορίας μας και των ευθυνών σας.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης
Ο πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Αλέξανδρος Κων. Κοκκινίδης Γεώργιος Κων. Αντωνιάδης
Ο Αντιπρόεδρος Ο Ταμίας
Κωνσταντίνος Δημ. Τσινίδης Απόστολος Ιωαν. Καλλιανίδης
Ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων & Τομέα Ανεργίας