Η Κοζάνη ήταν η μεγάλη νικήτρια του σημερινού ντέρμπι απέναντι στον Εορδαϊκό, επικρατώντας με 1-0 χάρη στο τέρμα του Βασιλείου στο 59’.
Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες έδωσαν βάρος στην αμυντική τους λειτουργία, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να έχει λίγες καθαρές ευκαιρίες. Η Κοζάνη άγγιξε το γκολ στο 40’, όταν η κεφαλιά του Βασιλείου κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Εορδαϊκός είχε τη δική του μεγάλη στιγμή στο 31’, με τον Θανάση Χαραλαμπίδη να πιάνει κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
Στο δεύτερο μέρος, το τέρμα του Βασιλείου στο 59’ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα της Κοζάνης. Λίγο αργότερα, στο 65’, οι γηπεδούχοι είχαν διπλή ευκαιρία με τους Σάλα και Μπαλτζή να μην καταφέρνουν από πλεονεκτική θέση να «κλειδώσουν» τη νίκη.
Στη συνέχεια του αγώνα δεν καταγράφηκαν σημαντικές φάσεις, με τις δύο ομάδες να προχωρούν σε αρκετές αλλαγές χάνοντας εκατέρωθεν την συνοχή τους.
Με αυτή τη νίκη, η Κοζάνη πήρε σημαντική βαθμολογική ανάσα, φτάνοντας τους 14 βαθμούς, ενώ ο Εορδαϊκός παρέμεινε στους 17.
Επόμενη αγωνιστική για τον Εορδαϊκό με τον Σαρακηνό στην Πτολεμαϊδα, και για την Κοζάνη με τους Ακρίτες Συκεών στην Θεσσαλονίκη.



































