Το συγκεκριμένο έργο χαρακτηρίζει μια συγκεκριμένη περίοδο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης, που δεν φοβήθηκε ποτέ να ασχοληθεί με τα δύσκολα.
Ακόμα κι αν δεν ενέπιπταν στο στενό πυρήνα των αρμοδιοτήτων της.
Όσοι γνωρίζουν τις δυσκολίες κατοχύρωσης του έργου, όπως ο κ Γκάσης, που είχε ανελλιπώς την ενημέρωση, για όλα τα στάδια, τότε μπορεί να μιλά με γνώση και υπευθυνότητα. Τ
Ο ΔΥΣΚΟΛΟ δεν ήταν η εκτέλεση, που είχε αναμφίβολα τις δυσκολίες.
Ήταν όλα όσα προηγήθηκαν, για την τελική έγκριση της υιοθέτησης του συνόλου του έργου, από τα αρμόδια κοινοτικά όργανα.
Ένα έργο, που ήταν σχεδόν αποφασισμένο να απενταχθεί, όταν οι φορείς του Ν. Καστοριάς αρνήθηκαν να συναινέσουν, στην παροχή νερού από τις Αρρένες του Γράμμου.
Αυτό προέβλεπε η αρχική μελέτη. Τότε ξεκίνησε ο τιτάνιος αγώνας, με την κατασκευή του φράγματος της Πραμόριτσας, με κονδύλια, αρχικά, του ΟΠΑΓΚ. Μετά την πειθώ των κοινοτικών οργάνων, για την ύπαρξη επαρκών ποσοτήτων νερού, ύστερα από επιτόπιο έλεγχο κλιμάκιου των Βρυξελλών και αξιολόγησης της μελέτης του φράγματος, δόθηκε η οριστική έγκριση ένταξης του δικτύου υδροδότησης, από το σημείο του φράγματος και επί πλέον και η υιοθέτηση των κονδυλίων της δαπάνης του φράγματος, που μέχρι τότε δέσμευαν κονδύλια ύψους 5,5 δις δρ. του ΟΠΑΓΚ.
Αυτά για την καταγραφή των δεδομένων. To σημείωμα αυτό γράφτηκε με αφορμή την συνέντευξη τύπου, που έδωσε, ο για πολλές τετραετίες, Δήμαρχος Τσοτυλίου Μανώλης Γκάσης, στο e-ptolemeos,στον Αντώνη Πουγαρίδη.