Ο Ανδρέας Λαγός και η «ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχονται στο στούντιο την συγγραφέα και ψυχοθεραπεύτρια, Αρετή Χαρτοφύλακα. Μαζί μαγειρεύουν μία πεντανόστιμη συνταγή: Κολοκυθάκια γεμιστά με σάλτσα και κρόκο Κοζάνης.
Υλικά συνταγής για 4 άτομα:
10-12 κολοκυθάκια για γέμισμα
150 ml ελαιόλαδο
1,5 ξερό κρεμμύδι
1,4 καρότα
2 σκ. σκόρδα
150 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
150 γρ. χοιρινός κιμάς
70 γρ. ρύζι καρολίνα
1/2 κούπα κρασί
1 κούπα νερό
1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1/2 μτσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
13-14 στήμονες κρόκου Κοζάνης
1/2 κ.γ. ανθός αλατιού
1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμένο
μαϊντανός και άνηθος
1 κ.σ. βούτυρο
Για το αυγολέμονο
χυμός από 1 λεμόνι
1 κ.γ. κορν φλάουρ
2 κρόκοι