Η συνταγή της συνεργάτιδας του “e-ptolemeos.gr” Αρετής Παπαδοπούλου για χοιρινές μπριζόλες με κρούστα παρμεζάνας δημοσιεύθηκε στο site του δημοφιλούς Έλληνα σεφ Άκη Πετρετζίκη!
Δείτε εδώ την συνταγή όπως δημοσιεύθηκε στο site του Άκη!
ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ
1 1/2 ώρα Χρόνος Εκτέλεσης
5 Μερίδες
Μέθοδος Εκτέλεσης
Αγαπημένο φαγητό πολλών οι χοιρινές μπριζόλες. Μία συνταγή που θα τις κάνει ακόμη πιο νόστιμές, μαριναρισμένες με χυμό πορτοκαλιού, μουστάρδα και μαγιονέζα, γεύσεις που καλύπτονται γύρω από την υπέροχη κρούστα παρμεζάνας! Μία απλή αλλά ξεχωριστή συνταγή για χοιρινές μπριζόλες που σίγουρα θα απολαύσετε!
- Ζητάτε από τον κρεοπώλη να σας κόψει λαιμού μπριζόλες και να τις χτυπήσει. Πλένουμε το κρέας, το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Το κάνουμε χαρακιές με το μαχαίρι και το αλατοπιπερώνουμε και από τις 2 πλευρές.
- Στύβουμε τα πορτοκάλια και προσθέτουμε τον χυμό τους σε ένα μπολ, στο οποίο βάλαμε την μαγιονέζα με την μουστάρδα. Ανακατεύουμε τα υλικά και προσθέτουμε λίγες – λίγες τις μπριζόλες, κάνοντας «μασάζ» με τα χέρια μας ώστε να καλυφθεί με την μαρινάδα.
- Τις βάζουμε σε ένα τάπερ με καπάκι και το βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί το κρέας, όσο περισσότερο τις αφήσουμε, τόσο πιο νόστιμες θα γίνουν.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την παρμεζάνα με την φρυγανιά και την βεγκέτα, βουτάμε μία – μία τις μπριζόλες να παναριστούν καλά από όλες τις πλευρές και τις τοποθετούμε σε ένα δίσκο. Τις βάζουμε στο ψυγείο περίπου ½ ώρα ώστε να σφίξουν.
- Μετά το ψυγείο, οι μπριζόλες μπορεί να θέλουν λίγο πανάρισμα ακόμα, ειδικά η πλευρά που ακουμπάει η μία πάνω στην άλλη μπριζόλα, οπότε χρησιμοποιούμε το μείγμα φρυγανιάς – παρμεζάνας που περίσσεψε. Αν δεν χρειαστεί να το χρησιμοποιήσουμε, το αποθηκεύουμε σε ένα σακουλάκι στον καταψύκτη.
- Στη συνέχεια, λαδώνουμε ένα ταψί, τις βάζουμε μέσα και ρίχνουμε ελαιόλαδο πάνω σε κάθε μία μπριζόλα. Ψήνουμε στον αέρα στους 200ο C για μία ώρα περίπου.