Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Χοιρινές μπριζόλες με κρούστα παρμεζάνας

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Χοιρινές μπριζόλες με κρούστα παρμεζάνας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αγαπημένο φαγητό πολλών οι χοιρινές μπριζόλες. Μία συνταγή που θα τις κάνει ακόμη πιο νόστιμές, μαριναρισμένες με χυμό πορτοκαλιού, μουστάρδα και μαγιονέζα, γεύσεις που καλύπτονται γύρω από την υπέροχη κρούστα παρμεζάνας! Μία απλή αλλά ξεχωριστή συνταγή για χοιρινές μπριζόλες που σίγουρα θα απολαύσετε!

Οι μπριζόλες είναι μία προσφορά από το κρεοπωλείο «ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ»,  Δημοκρατίας 87 Τ.Κ.50200 – Πτολεμαΐδα, ΤΗΛ. 2463053611

Υλικά

  • 1,5 κιλό μπριζόλες λαιμού χωρίς κόκκαλο
  • 2 πορτοκάλια ο χυμός τους
  • 4-5 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 4-5 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 150 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1 γεμάτη κουτ. σούπας μείγμα βεγκέτα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση :

Ζητάτε από τον κρεοπώλη να σας κόψει λαιμού μπριζόλες και να τις χτυπήσει. 

 

Πλένουμε το κρέας, το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.

Το κάνουμε χαρακιές με το μαχαίρι και το αλατοπιπερώνουμε και από τις 2 πλευρές. Στύβουμε τα πορτοκάλια και προσθέτουμε τον χυμό τους σε ένα μπολ, στο οποίο βάλαμε την μαγιονέζα με την μουστάρδα.

Ανακατεύουμε τα υλικά και προσθέτουμε λίγες – λίγες τις μπριζόλες, κάνοντας «μασάζ» με τα χέρια μας

ώστε να καλυφθεί με την μαρινάδα.

Τις βάζουμε σε ένα τάπερ με καπάκι και το βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί το κρέας, όσο περισσότερο τις αφήσουμε , τόσο πιο νόστιμες θα γίνουν.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την παρμεζάνα με την φρυγανιά και την βεγκέτα,

βουτάμε μία – μία τις μπριζόλες να παναριστούν καλά από όλες τις πλευρές και τις τοποθετούμε σε ένα δίσκο.

Τις βάζουμε στο ψυγείο περίπου ½ ώρα ώστε να σφίξουν.  Μετά το ψυγείο, οι μπριζόλες μπορεί να θέλουν λίγο πανάρισμα ακόμα, ειδικά η πλευρά που ακουμπάει η μία πάνω στην άλλη μπριζόλα, οπότε χρησιμοποιούμε το μείγμα φρυγανιάς – παρμεζάνας που περίσσεψε. Αν δεν χρειαστεί να το χρησιμοποιήσουμε, το αποθηκεύουμε σε ένα σακουλάκι στον καταψύκτη.

Στη συνέχεια, λαδώνουμε ένα ταψί, τις βάζουμε μέσα και ρίχνουμε ελαιόλαδο πάνω σε κάθε μία μπριζόλα.

Ψήνουμε στον αέρα στους 200οCγια μία ώρα περίπου.

 

 

Καλή επιτυχία!

Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο e–mail:  aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou

Δείτε όλες τις συνταγές της Αρετής εδώ…

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team