Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Στο Μοριακό Εργαστήριο του Μαμάτσειου, που εξετάζει δείγματα από όλη τη Δ. Μακεδονία και όχι μόνο, εντοπίστηκαν τα 16 δείγματα με μεταλλάξεις του ιού

Στο Μοριακό Εργαστήριο του Μαμάτσειου, που εξετάζει δείγματα από όλη τη Δ. Μακεδονία και όχι μόνο, εντοπίστηκαν τα 16 δείγματα με μεταλλάξεις του ιού

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Διάδοση των μεταλλάξεων στην κοινότητα, προκύπτουν από τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, την Κυριακή.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, εντοπίστηκαν 168 περιστατικά μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού, εξ αυτών τα 166 αφορούν το βρετανικό στέλεχος και 2 το νοτιοαφρικάνικο.

Συγκεκριμένα, το στέλεχος VOC 202012/01 (Lineage Β.1.1.7/UK lineage) ανιχνεύθηκε μεταξύ άλλων και σε 16 δείγματα από την Π.Ε. Κοζάνης ( όλα νοσοκομειακά).

Συνολικά στη χώρα μας έχουν ταυτοποιηθεί 397δείγματα θετικά για το μεταλλαγμένο στέλεχος Β.1.1.7/UK lineage και 6δείγματα για το μεταλλαγμένο στέλεχος Lineage B.1.351/South Africa του ιού SARS-CoV-2.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δείγματα που εξετάστηκαν στο Μοριακό Εργαστήριο που λειτουργεί στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης. Να σημειωθεί ωστόσο πως το Μοριακό του νοσοκομείου κάνει ελέγχους για κορωνοϊό για λογαριασμό όλων των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας, Κέντρων Υγείας, αλλά και από νοσοκομεία της Ημαθίας, με τα οποία και συνεργάζεται. Συνεπώς δεν πρόκειται για κρούσματα του Μαμάτσειου, αλλά για δείγματα που έλεγξε το εργαστήριο, για τα οποία δεν μπορεί να υπάρχει εικόνα στην παρούσα φάση ως το από που προέρχονται.

(φωτο αρχείο)

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Ο Ιωάννης Φαρμάκης παίρνει μορφή στο επόμενο καφάο από τον Δήμο Εορδαίας, δια χειρός Daniela Nikolova-Σιδηροπούλου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ο ήρωας της Βλάστης Ιωάννης Φαρμάκης είναι το επόμενο καφάο που επιμελείται η  Daniela Nikolova-Sidiropoulou, σε συνέχεια της ...