Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Ράβει μάσκες για τα μέλη του ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης επειδή βρίσκονται σε έλλειψη – Η ανησυχία για τη διασπορά του ιού στη Δ. Μακεδονία και οι επαφές με τον ΕΟΔΥ

Ράβει μάσκες για τα μέλη του ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης επειδή βρίσκονται σε έλλειψη – Η ανησυχία για τη διασπορά του ιού στη Δ. Μακεδονία και οι επαφές με τον ΕΟΔΥ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


  • «Να μένει ο κόσμος στο σπίτι» συνιστά ο πρόεδρος Χ. Τσεβεκίδης

Έντονη είναι η ανησυχία στην ιατρική κοινότητα της περιοχής, μετά την εξάπλωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη Δυτική Μακεδονία, με τον ιατρικό σύλλογο Κοζάνης, μάλιστα να έχει αυξήσει την επαγρύπνηση στα μέλη του, κάνοντας χρήση μασκών στα ιατρεία, για την προστασία των ασθενών, του ιατρικού προσωπικού, νοσηλευτικού και διοικητικού. Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι η έλλειψη που υπάρχει σε μάσκες, με τον Ιατρικό Σύλλογο να προχωράει σε ράψιμο μασκών από το υλικό το οποίο κατασκευάζονται οι στολές των χειρουργείων, προκειμένου να προστατευθούν!

Μιλώντας στον «Π» ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Χαράλαμπος Τσεβεκίδης αναφέρθηκε στα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται, κάλεσε τον κόσμο να περιορίσει τις μετακινήσεις με μέριμνα στις ευπαθείς ομάδες που δεν πρέπει να βγαίνουν από το σπίτι. Επίσης, ρωτήθηκε ποια η εκτίμησή του για την εξέλιξη του φαινομένου και αν στη Δυτική Μακεδονία θα πρέπει να εφαρμοστούν έκτακτα μέτρα, με τον ίδιο να απαντάει πως προσωπική του εκτίμηση ότι μάλλον θα οδηγηθούμε σε ένα μοντέλο Δυτικής Ελλάδας, με παρόμοια διαχείριση με τις περιοχές του Πύργου, της Αχαΐας και της Ζακύνθου.

Αναφορικά με τις μάσκες, ο κ. Τσεβεκίδης τόνισε πως προσπάθησαν σαν ιατρκός σύλλογος να βρουν αλλά υπάρχουν σε έλλειψη στα φαρμακεία, λέγοντας μάλιστα πως θα έπρεπε να υπάρχει ένα απόθεμα για τους υγειονομικούς. Το πρόβλημα αυτό οδήγησε τον ιατρικό σύλλογο στο να λάβει πρωτοβουλία και να ράψει μάσκες, προκειμένου να διαθέσει στα μέλη του, από το υλικό των ιατρικών ρούχων.

«Η περιοχή μας θα είναι το επόμενο hot spot μετά τη Δυτική Ελλάδα και πρέπει να παρθεί ιδιαίτερη μέριμνα για το υλικό αυτό που μας λείπει», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, δόθηκαν οδηγίες σε όλα τα μέλη του ιατρικού συλλόγου να φορούν μάσκες και οι ίδιοι και το προσωπικό –νοσηλευτές, υπάλληλοι- για λόγους ασφαλείας, προκειμένου να μην μεταδώσει τον ιό ένα πιθανό κρούσμα που δεν το γνωρίζει.

 

Μέτρα ασφαλείας: Μείνετε σπίτι

Επίσης, ο πρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης συνιστά στον κόσμο να αποφεύγει να βγαίνει έξω, και όποιος χρειαστεί να βγει για ψώνια π.χ., να τηρεί αποστάσεις ασφαλείας, να αποφεύγει χειραψίες και εναγκαλισμούς και να αποστειρώνεται με σαπούνι ή αντισηπτικό μόλις μπει στο πσίτι του.

 

Επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ

Εν τω μεταξύ θα πρέπει να σημειωθεί πως ο ιατρικός σύλλογος έρχεται σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και την επιτροπή που χειρίζεται το θέμα του κορωνοϊού, για το τι συμβαίνει στη Δυτική Μακεδονία και αναμένονται οδηγίες με το βλέμμα στραμμένο σε πιθανή κλιμάκωση των μέτρων τοπικά.

 

4 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Καστοριά – Συνεχίζονται τα δείγματα

78χρονος το νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα από τη Δαμασκηνιά Βοΐου- Σε «κόκκινο» συναγερμό το Μαμάτσειο

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ζητάει επειγόντως στην Καστοριά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς

Τελείωσε η Σύσκεψη για τον Κορωνοϊό στην Καστοριά με Κασαπίδη, Βουλευτές & Δημάρχους: Συστήνεται Ψυχραιμία

Λ. Παπαδόπουλος: Κίνδυνος να μπει η Καστοριά σε καραντίνα – Έκκληση να μείνει ο κόσμος σπίτι

Διαψεύδει ο Διοικητής του Μποδοσάκειου Σταύρος Παπασωτηρίου τον Θωμά Σαραφίδη για την ετοιμότητα του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου-Τρία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που νοσηλεύονται στο Μποδοσάκειο (βίντεο)

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη