Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Ο Μιχάλης Καλαβρινός μαγειρεύει καλαμάρι με πέστο αρωματικών και πουρέ μελιτζάνας

Ο Μιχάλης Καλαβρινός μαγειρεύει καλαμάρι με πέστο αρωματικών και πουρέ μελιτζάνας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someonePrint this page

Καλαμάρι με πέστο αρωματικών, πουρέ μελιτζάνας και κρύα σαλάτα κους-κους μαγειρεύουμε σήμερα!

Υλικά (για 4 άτομα):

4 καλαμάρια

Για πέστο αρωματικών:

  • 30 γρ. βασιλικό
  • 30 γρ. δυόσμο
  • 30 γρ. κόλιανδρο φρέσκο
  • 200 Ml ελαιόλαδο
  • 30 γρ. καρύδι
  • μισή σκελίδα σκόρδο
  • 30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Για πουρέ μελιτζάνας:

  • 1 κιλό μελιτζάνες
  • 50 ml μηλόξυδο
  • αλάτι-πιπέρι
  • 30 ml ελαιόλαδο

Για κους-κους:

  • 300 γρ κους-κους
  • 300 ml ζωμό κοτόπουλο
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 αγγούρι
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • 100 γρ λιαστή ντομάτα
  • αλάτι-πιπέρι
  • φρέσκο θυμάρι
  • φλούδα λεμόνι

 

Εκτέλεση για πέστο αρωματικών:

Αλέθουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ.

Εκτέλεση για πουρέ μελιτζάνας:

Τρυπάμε τις μελιτζάνες μ” ένα μαχαίρι και τις ψήνουμε στη σχάρα μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τις καθαρίζουμε, τις βάζουμε σ” ένα σουρωτήρι μέχρι να στραγγίξουν. Αμέσως μετά, τις βάζουμε στο μπλέντερ και προσθέτουμε το μηλόξυδο, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο μέχρι να γίνει κρέμα.

Εκτέλεση για κους-κους:

Τοποθετούμε σ” ένα σκεύος το κους-κους. Βράζουμε το ζωμό και αλατίζουμε. Στη συνέχεια βάζουμε τη φλούδα λεμόνι και το φρέσκο θυμάρι. Εφόσον βράσει ο ζωμός, τον αδειάζουμε μέσα στο κους-κους, αφού πρώτα, το έχουμε περάσει από ένα ψιλό σουρωτήρι. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη. Μετά από 10 λεπτά ξεσκεπάζουμε, το σπάμε μ” ένα πηρούνι και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα υλικά.

Εκτέλεση για καλαμάρι:

Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, τα ανοίγουμε, τα αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στη σχάρα. Αφού σχεδόν έχουν ψηθεί, τα κόβουμε σε φέτες και σ” ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τα σωτάρουμε. Τραβάμε το τηγάνι απ” τη φωτιά, ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας για κάθε καλαμάρι από το πέστο αρωματικών και ανακατεύουμε.

Καλή σας όρεξη!

kalavrinos mixalis

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someonePrint this page
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Μιχάλης Καλαβρινός

Ο Μιχάλης Καλαβρινός, είναι σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου “Αισθήσεις”. Είναι ο τηλεοπτικός master chef, και κάθε Παρασκευή θα παρουσιάζει μια δική του μοναδική συνταγή, στους αναγνώστες του e-ptolemeos.gr !