Συστατικά
- 120 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + έξτρα για το άλειμμα των φορμών
- 1 κ.γ. κακάο, για το πασπάλισμα των φορμών
- 110 γρ. κουβερτούρα
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 3 αβγά, μέτρια
- 1 κρόκο
- 70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Για το σερβίρισμα
- παγωτό βανίλια
- φύλλα δυόσμου
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα.
- Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με κακάο 4 ατομικές μεταλλικές φόρμες διαμέτρου 8 εκ. και τις αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τις χρειαστούμε.
- Βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια μαζί με το βούτυρο.
- Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη το μπολ και το τοποθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1,5 λεπτό στα 800 Watt μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
- Βγάζουμε το μπολ από τον φούρνο μικροκυμάτων.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αβγά, τον κρόκο αβγού, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός.
- Μοιράζουμε το μείγμα στις ατομικές φόρμες καλύπτοντας τα 2/3 του ύψους τους.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να σφίξουν τα moelleux αλλά να παραμένει αρκετά υδαρές το κέντρο τους.
- Αφαιρούμε τα moelleux από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγα δευτερόλεπτα.
- Ξεφορμάρουμε τα moelleux και τα σερβίρουμε με μία μπάλα παγωτό βανίλια και ένα φύλλο δυόσμου.
πηγή: akispetretzikis.gr