Το πιο γρήγορο και ταυτόχρονα γευστικό γεύμα που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Ετοιμάστε σε χρόνο μηδέν, ένα χορταστικό πιάτο με υλικά που έχουμε πάντα στα ντουλάπια της κουζίνας μας που θα το απολαύσει όλη η οικογένεια!!
Υλικά:
- 1 πακέτο μακαρόνια πένες τρικολόρε
- 1 τόνο σε λάδι ή νερό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 4-5 ντομάτες τριμμένες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- Πιπέρι
- 200 γρ. τυρί φέτα
- 120 γρ. κασέρι τριμμένο (γκούντα, γραβιέρα ή ότι έχετε)
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε ελαφρώς αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Όση ώρα βράζουν τα μακαρόνια ετοιμάζουμε την σάλτσα.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 5-6 λεπτά στο ελαιόλαδο, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες που τρίψαμε μέσα στο κρεμμύδι και προσθέτουμε την ζάχαρη, 1,5 ποτήρι ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει.
Πριν την σβήσουμε, ρίχνουμε πιπέρι και ανακατεύουμε.
Τα μακαρόνια έχουν βράσει, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι. Στην κατσαρόλα που βράσανε τα μακαρόνια, ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και καίμε τα μακαρόνια.
Χαμηλώνουμε αρκετά την φωτιά, ανοίγουμε τον τόνο, τον τεμαχίζουμε με ένα πιρούνι και τον ρίχνουμε στα μακαρόνια. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Στην συνέχεια θρυμματίζουμε με τα χέρια μας την φέτα και την ρίχνουμε μαζί με τα κασέρια μέσα στα μακαρόνια. Τα αφήνουμε 2 -3 λεπτά να λιώσουν τα τυριά, προσθέτουμε από επάνω την σάλτσα, ανακατεύομε να πάει παντού και σερβίρουμε ζεστά!
Tips:
- Για έξτρα γεύση μπορείτε να βράσετε 100γρ. φιλέτο κοτόπουλο και να το προσθέσετε μαζί με τον τόνο.
Καλή επιτυχία!
Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο e–mail: aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou
Δείτε όλες τις συνταγές της Αρετής εδώ…