Ο φούρνος θα τα ψήσει, το σπίτι Πάσχα θα μυρίσει… και αφού Πάσχα χωρίς κουλουράκια δεν γίνεται, πάμε να δούμε μία συνταγή για κουλουράκια τραγανά απ’ έξω και αφράτα από μέσα, με πλούσια γεύση και άρωμα που θα γίνουν ανάρπαστα και δεν θα μείνουν για πολύ στο πασχαλινό σας τραπέζι!
Tα πιο νόστιμα κουλουράκια που έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής!
Η συνταγή για τα κουλουράκια είναι από το βούτυρο flora (www.flora.com.gr).
Υλικά :
- 300γρ. βούτυρο flora σε θερμοκρασία δωματίου
- 750 γρ. αλεύρι
- 150 γρ. ζάχαρη
- 80 γρ. μέλι
- 2 γρ. μαχλέπι σκόνη
- 2 γρ. αλάτι
- 1 βανίλια
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 3 μεγάλα αυγά + 1 για το άλειμμα
- 100 γρ. γάλα
- 8 γρ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC πάνω κάτω αντιστάσεις. Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, το μέλι, το μαχλέπι, το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια μέχρι το μίγμα να ασπρίσει. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και μετά το γάλα.
Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο, ανακατεύοντας απαλά με το χέρι. Όταν το μίγμα γίνει ομοιογενές σκεπάζουμε το μπολ για 5 λεπτά. Στρώνουμε λαμαρίνες με λαδόχαρτο ψησίματος.
Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και απλώνουμε στη σειρά σε λαμαρίνα.
Τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και τα ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου. Τα βγάζουμε από το ταψί και όταν κρυώσουν τα τοποθετούμε σε αεροστεγές κουτί.
Καλή επιτυχία και καλή Ανάσταση με υγεία σε όλο τον κόσμο!
Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο e–mail: aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou