Πανεύκολο σοκολατένιο κέικ με παντζάρι, ζουμερό με καταπληκτική γεύση που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει! Κανένας δε θα μπορέσει να καταλάβει ότι αυτό το νόστιμο, σοκολατένιο κέικ, περιέχει λαχανικό….…πόσο μάλλον τα παιδιά, που δεν αγαπούν και τόσο τα παντζάρια!!
Υλικά
- 4 αυγά
- 2 ποτήρια νερού ζάχαρη (450 γρ.)
- 1 ποτήρι φαρίνα κόκκινη (200 γρ.)
- 1 baking powder
- 100 γρ. κακάο
- 3 βανίλιες
- 1/2 κουτ. σούπας κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
- 200 γρ. τριμμένο ωμό παντζάρι
- 1 ποτήρι νερού ηλιέλαιο
- 1 σακουλάκι κουβερτούρα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ (100 γρ.)
- Νιφάδες αμύγδαλου
Εκτέλεση :
Πλένουμε τους βολβούς, 2 με 3 θα χρειαστούμε, τους σκουπίζουμε, τους τρίβουμε στον τρίφτη και τους κρατάμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 οC στις αντιστάσεις. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking και το κακάο.
Χτυπάμε τα αυγά για 5 λεπτά και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες, την κανέλα, το αλάτι, το λάδι και το τριμμένο παντζάρι.
Συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτοντας το αλεύρι με το κακάο και το baking μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αφήνουμε να σταθεί το μείγμα για 5 λεπτά περίπου. Αλευρώνουμε και λαδώνουμε μία στρόγγυλη φόρμα του κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της φόρμας.
Αφήνουμε το κέικ, αφού ψηθεί, για 5΄ στη φόρμα. Το ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει ελαφρώς. (Σε αυτό το σημείο εάν δεν θέλουμε να ετοιμάσουμε το γλάσο το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και το σερβίρουμε)
Ετοιμάζουμε το γλάσο, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στην συσκευασία του, το ρίχνουμε πάνω από το κέικ,
διακοσμούμε με νιφάδες από αμύγδαλο,
το αφήνουμε να κρυώσει ώστε να κόβεται εύκολα και απολαμβάνουμε το υπέροχο κέικ που μόλις ετοιμάσαμε!!
Καλή επιτυχία !
Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο e–mail: aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou