Λικέρ ιδιαίτερο, με ξεχωριστή νόστιμη γεύση ελαφριά ινδοκάρυδου, αρωματικό και πολύ καλόγουστο! Συνδέστε το με την χαλάρωση και την απόλαυση!
Υλικά :
- 2 λίτρα λευκό κονιάκ ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
- 600 γρ. ινδοκάρυδο
- 200 γρ. ζάχαρη
- Βρώσιμο άρωμα ζαχαροπλαστικής ινδοκάρυδου (προαιρετικά)
Σιρόπι :
- 1200 γρ. ζάχαρη
- 1000 ml νερό
- 1 φλιτζανάκι του καφέ χυμό λεμόνι
Εκτέλεση :
Βάζουμε το ινδοκάρυδο σε ένα γυάλινο βάζο.
Προσθέτουμε τα 200 ml από την ζάχαρη
το ποτό και ανακατεύουμε.
Κλείνουμε πολύ καλά το βάζο και το τοποθετούμε σε δροσερό μέρος για ένα μήνα.
Μετά το πέρας των 30 ημέρων, φτιάχνουμε το σιρόπι. Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρόλα, το βράζουμε για 5 – 6 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Ανοίγουμε το βάζο,
προσθέτουμε το σιρόπι
και τα αφήνουμε να «δέσουν» για 10 – 15 ημέρες.
Έπειτα, βάζουμε ένα μεγάλο σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ κουζίνας
και περνάμε το λικέρ από σουρωτήρι για να χωρίσουμε το ποτό από το ινδοκάρυδο.
Αν δεν έχετε μεγάλο σουρωτήρι, χρησιμοποιήστε τούλι. Σουρώνουμε το λικέρ περνώντας το από διπλό τούλι 2-3 φορές για να απομακρύνουμε τυχόν υπολείμματα.
Πλένουμε καλά το γυάλινο βάζο και ρίχνουμε μέσα το λικέρ.
Προσθέτουμε 5-6 σταγόνες από το βρώσιμο άρωμα ζαχαροπλαστικής, κλείνουμε το βάζο, το κουνάμε και το αφήνουμε μία ημέρα .
Την άλλη ημέρα δοκιμάζουμε , αν θέλουμε λίγο εντονότερη γεύση, προσθέτουμε 1-2 σταγόνες ακόμα, αν όχι μεταφέρουμε το λικέρ σε καθαρές γυάλινες καράφες, στις οποίες τοποθετήσαμε χωνί με ένα μικρό σουρωτήρι επάνω.
Δεν χρειάζεται να περιμένουμε να ωριμάσει, είναι έτοιμο να το απολαύσουμε παγωμένο!
Στην υγειά σας!
Καλή επιτυχία!
Δείτε ακόμη :
Νηστίσιμο κέικ με ινδοκάρυδο, πορτοκάλι και γλάσο
Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο e–mail: aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou