Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Φλογέρες ινδοκάρυδου νηστίσιμες

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Φλογέρες ινδοκάρυδου νηστίσιμες

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email




subscribe!





Απίθανες φλογέρες με ινδοκάρυδο και άρωμα πορτοκαλιού που θα γίνουν το  αγαπημένο σας γλυκό σε περίοδο νηστείας και όχι μόνο!

Ένα σιροπιαστό γλυκό φτιαγμένο με πολύ εύκολο τρόπο, ευπαρουσίαστο και πεντανόστιμο ! Απλά υπέροχο!

Τα υλικά είναι μία προσφορά από το κατάστημα «tsik»Νοσοκομείου 17, Τ.Κ. 50200 – Πτολεμαΐδα, ΤΗΛ.: 2463054625.

Το κατάστημα «tsik» φημίζεται για την ποιότητα των προϊόντων του από το 1979!

Υλικά :

  • 400 γρ. ινδοκάρυδο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ½ ποτήρι σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο για το λάδωμα των φύλλων
  • Ξύσμα από 2 μεγάλα πορτοκάλια
  • ½ κουτ. σούπας αλάτι
  • 3 βανίλιες
  • 500 gr φύλλα

Σιρόπι :

  • 4 ποτήρια ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό
  • 1 λεμόνι χυμό και φλούδα
  • 1 βανίλια

 

Εκτέλεση :

Σε ένα μπολ βάζουμε το ινδοκάρυδο, το ξύσμα από τα πορτοκάλια, το λάδι, το αλάτι και τις βανίλιες

και ανακατεύουμε καλά τα υλικά, θέλουμε να έχει υγρασία το ινδοκάρυδο.

Λαδώνουμε ένα ταψί, χρησιμοποίησα το μεγάλο ταψί της κουζίνας .

Ανοίγουμε τα φύλλα και τα βάζουμε πάνω στον πάγκο που θα δουλέψουμε. Δίπλα μας έχουμε το μπολ με την γέμιση και ένα μπολ με το σπορέλαιο. Παίρνουμε 1 φύλλο το κόβουμε σε τρία μέρη,

το λαδώνουμε με το πινέλο και βάζουμε στην κάθε άκρη 1 ½  κουταλιά σούπας περίπου γέμιση

διπλώνουμε τα πλαϊνά του φύλλου

και τα τυλίγουμε σε φλογέρα, σιγά σιγά και όχι πολύ σφιχτά για να μην κοπεί το φύλλο.

Τοποθετούμε στο καλά λαδωμένο μας ταψί τις φλογέρες.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να γεμίσουμε το ταψί .

Με πινέλο λαδώνουμε καλά τις γωνίες του γλυκού

και το περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι να πάει σε όλο το γλυκό. Το αφήνουμε 10 λεπτά να τραβήξει το λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς  πάνω κάτω αντιστάσεις για 35΄.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν οι φλογέρες.

Μόλις κρυώσουν, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα

και βράζουμε το σιρόπι για 6-7 λεπτά από την ώρα που έρθει σε σημείο βρασμού.

Σιροπιάζουμε τις φλογέρες με το ζεστό σιρόπι, με τη βοήθεια μίας κουτάλας.

Αφήνουμε να απορροφήσει καλά το σιρόπι

και απολαμβάνουμε το υπέροχο γλυκό που μόλις φτιάξαμε!!

Αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε με λίγο ινδοκάρυδο την επιφάνειά τους.

 

Καλή επιτυχία !

Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο                          e–mail:  aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Σταχυολογώντας σημεία από τους πέντε πρώτους Οίκους του Ακαθίστου Ύμνου – Γράφει ο Κόττης Κωνσταντίνος

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail konstantinosoa@yahoo.gr Ο Ακάθιστος Ύμνος, αποτελεί το πλέον διάσημο βυζαντινό Κοντάκιο (ποιητικό-υμνολογικό είδος). Συνετέθη πιθανότατα κατά τον 6ο αιώνα, ενώ ...