Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Mαγειρεύοντας με την Αρετή: Νηστίσιμο κέικ με ινδοκάρυδο, πορτοκάλι και γλάσο

Mαγειρεύοντας με την Αρετή: Νηστίσιμο κέικ με ινδοκάρυδο, πορτοκάλι και γλάσο

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Πανεύκολο κέικ, με ινδοκάρυδο, πορτοκάλι και γλάσο που σίγουρα θα ενθουσιαστείτε με την καταπληκτική γεύση του!

Αγαπημένη συνταγή, για πανεύκολο και αρωματικό κέικ χωρίς μίξερ, ότι πρέπει για την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο! Δοκιμάστε το και θα σας μείνει αξέχαστο!

Την φανταστική αυτή συνταγή (στην αρχική της μορφή) μας την έστειλαν οι φίλες αναγνώστριες Τόλη και Σόφη Μωυσιάδου, την οποία την έφτιαχνε κάθε Σαρακοστή η γιαγιά τους και μοσχοβολούσε το σπίτι! Την δοκίμασα, την «πείραξα» ελαφρώς στα δικά μου γούστα και την καθιέρωσα στα αγαπημένα μου κέικ!!

Η Σόφη και Τόλη συμπλήρωσαν 2 επιτυχημένες δεκαετίες στο χώρο της κομμωτικής τέχνης και διατηρούν το κομμωτήριο Belli Capelli επί της οδού Καπετάν Φούφα με Δημοκρατίας 24 στην Πτολεμαΐδα (τηλ. 2463021105)

Υλικά :

  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι σόδα ή sprite
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι ινδοκάρυδο
  • 2 ποτήρι ζάχαρη
  • 3,5 ποτήρια αλεύρι
  • 1 baking
  • Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • 3 κουτ. σούπας ξύδι
  • 2 βανίλιες
  • 1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι
  • Τρούφα
  • Ινδοκάρυδο για πασπάλισμα

Για το γλάσο

  • 2 ποτήρια ζάχαρη άχνη
  • 4-5 κουτ. σούπας χυμό πορτοκάλι
  • 3-4 κουτ. σούπας σπορέλαιο
  • Ελάχιστο νερό βρύσης

 

Εκτέλεση :

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 oC πάνω κάτω αντιστάσεις. Σε ένα μπολ βάζουμε την σόδα, το λάδι, το μισό ποτήρι με τον χυμό πορτοκάλι, το ξύδι, την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Στο υπόλοιπο ποτήρι με τον χυμό λιώνουμε την σόδα μαγειρικής και την ρίχνουμε μέσα στο μπολ. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ινδοκάρυδο, τις βανίλιες, το ξύσμα, την κανέλα και ανακατεύουμε .

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking, το προσθέτουμε και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Τέλος, ρίχνουμε το λικέρ και την τρούφα και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε να σταθεί το μείγμα για 10 λεπτά περίπου. Αλευρώνουμε και λαδώνουμε μία στρόγγυλη φόρμα του κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.

Ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της φόρμας. Αφήνουμε το κέικ, αφού ψηθεί, για 5΄ στη φόρμα. Το ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει ελαφρώς.

(Σε αυτό το σημείο εάν δεν θέλουμε να ετοιμάσουμε το γλάσο το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και το σερβίρουμε)

Ετοιμάζουμε το γλάσο : σε ένα μπολ βάζουμε την άχνη, το λάδι, τον χυμό και ανακατεύουμε σιγά σιγά. Προσθέτουμε 1-2 κουταλιές σούπας νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει μία πηχτή και ρευστή μορφή.

Αν το θέλουμε πιο πηχτό, προσθέτουμε λίγο άχνη ακόμα και το δουλεύουμε.

Ρίχνουμε πάνω από το κέικ το γλάσο,

διακοσμούμε με λίγο ινδοκάρυδο και απολαμβάνουμε το υπέροχο κέικ που μόλις ετοιμάσαμε!!

 

 

Καλή επιτυχία!

 

Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο e–mail:  aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou

 

Δείτε όλες τις συνταγές της Αρετής εδώ… 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team