Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Φραουλάδα (Σιρόπι Φράουλας)

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Φραουλάδα (Σιρόπι Φράουλας)

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Φραουλάδα ή αλλιώς σιρόπι φράουλας !

Απλό, με δεκάδες χρήσεις το υπέροχο αρωματικό και πεντανόστιμο σπιτικό σιρόπι φράουλας που θα φτιάξετε !!

Προσθέστε το σε τούρτες, παγωτά, γρανίτες, τηγανίτες, κρέπες, cheesecake ή απλά ρίξτε 2 δάχτυλα σιρόπι σε παγωμένο νερό και απολαύστε μία δροσιστική φραουλάδα!!!

Τα υλικά είναι μία προσφορά από το κατάστημα ΑΒ FOOD MARKET

Καπετάν Φούφα & Σαγγαρίου 31, Τ.Κ. 50200 – Πτολεμαΐδα, ΤΗΛ.: 2463055070

ΑΒ Food Market, ένα σύγχρονο κατάστημα με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, πάντα με τις προδιαγραφές της ΑΒ. Στο κατάστημά μας θα απολαύσετε φρέσκα φρούτα και λαχανικά , μεγάλη ποικιλία σε τυριά , γαλακτοκομικά είδη, τρόφιμα και όχι μόνο ! Στο κρεοπωλείο μας έχετε το αποκλειστικό προνόμιο να γνωρίζετε τον παραγωγό του κρέατος που επιλέγετε, αυστηρά από ντόπια κρέατα στις καλύτερες τιμές ! Επιπλέον, στον κάτω όροφο του καταστήματος υπάρχει ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο κρέατος που καθημερινά ετοιμάζει για εσάς ολόφρεσκες παρασκευές! ΑΒ Food Market , μία μοναδική εμπειρία αγορών !

 

  • 1 κιλό φράουλες
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι λικέρ φράουλας ή 2 σφηνάκια κονιάκ
  • 1 βανίλια
  • Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση :

Διαλέγουμε πάντα φράουλες ώριμες και γερές.

Πλένουμε προσεκτικά τις φράουλες και έπειτα αφαιρούμε τα κοτσάνια τους. Αν είναι μεγάλες τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.

Τις βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα (η οποία πρέπει να είναι ή αντικολλητική ή με βαρύ πάτο για να μην κολλάει το σιρόπι) , μαζί με τη ζάχαρη, σε στρώσεις και στο τέλος, τις περιχύνουμε με το λικέρ ή το κονιάκ.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και τις βάζουμε στο ψυγείο ένα βράδυ να κατεβάσουν τα υγρά τους.

Την άλλη ημέρα, βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά

και μόλις αρχίσει να βράζει, ξαφρίζουμε όσο βγάζουν οι φράουλες αφρούς. Επιλέγουμε πάντα να το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά γιατί φουσκώνουν πολύ να μη χυθεί το σιρόπι.

Αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά,

αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Δεν σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι αλλά με μία πετσέτα.

Αφού κρυώσει τελείως σουρώνουμε τις φράουλες

και τις αποθηκεύουμε σε ένα μπολ. Βράζουμε το σιρόπι μόνο του στην κατσαρόλα μέχρι να δέσει και να γίνει πηχτό.

Ένα λεπτό πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά προσθέτουμε την βανίλια και τον χυμό λεμονιού. Το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία και το αποθηκεύουμε

σε αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια στο ψυγείο.

Τις φράουλες μπορούμε να τις κάνουμε μαρμελάδα ή να τις αποθηκεύσουμε σε ένα μπολ στο ψυγείο και να τις απολαύσουμε με παγωτό ή γιαούρτι!

Δείτε ακόμα :

Γλυκό του κουταλιού φράουλα https://e-ptolemeos.gr/magirevontas-tin-areti-gliko-tou-koutaliou-fraoula/

Κέικ φράουλας με σοκολάτα : https://e-ptolemeos.gr/mageireyontas-me-tin-areti-keik-fraoylas-me-sokolata/

Chessecake φράουλας : https://e-ptolemeos.gr/mageireyontas-me-tin-areti-cheesecake-fraoylas/

Κέικ φράουλας με γλάσο : https://e-ptolemeos.gr/mageireyontas-me-tin-areti-keik-fraoy/

Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο                          e–mail:  [email protected] ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team