Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Κέικ φράουλας με σοκολάτα

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Κέικ φράουλας με σοκολάτα

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Ένα πολύ ωραίο, ανοιξιάτικο, μυρωδάτο κέικ με άρωμα και γεύση φράουλας με σοκολάτα! Τέλειος ο συνδυασμός! Ένα ωραίο επιδόρπιο για όλες τις ώρες της μέρας.

 

Την συνταγή μας την έστειλε η φίλη αναγνώστρια κα Δάφνη Κυριζάκη

Η Δάφνη, μία πολυτάλαντη μαμά και σύζυγος, είναι διαφημίστρια στο περιοδικό της Δυτικής Θεσσαλονίκης ek-magazino, εθελόντρια – διασώστρια πολιτικής προστασίας. Μαγειρεύοντας καθημερινά για το οικογενειακό τραπέζι δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από τις «γλυκιές αμαρτίες» της ζάχαρης. «Διασώζοντας» τον εαυτό της από την υπογλυκαιμία, δημιουργεί μια εξαιρετική συνταγή! Κέικ φράουλας με σοκολάτα! Απολαύστε την χωρίς τύψεις….. άλλωστε, όλοι δικαιούμαστε μια γλυκιά εξαίρεση στην καθημερινότητα!

 

Υλικά :

  • 250 – 300 γρ. φράουλες
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 150 ml γάλα
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 baking powder
  • 1/2 κουτ. γλυκού σόδα
  • 2 βανίλιες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 σακουλάκι κουβερτούρα σε σταγόνες
  • Σιρόπι φράουλας

 

Εκτέλεση :

Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες και τις κόβουμε σε κομμάτια. Κρατάμε μερικές ολόκληρες για την διακόσμηση.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο στις αντιστάσεις. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking και την σόδα.  Χτυπάμε το βούτυρο και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, τις βανίλιες, το γάλα, το αλεύρι και το αλάτι. Συνεχίζουμε το χτύπημα για μερικά λεπτά ακόμα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε την σοκολάτα (κρατάμε λίγες σταγόνες να ρίξουμε και από επάνω) και ανακατεύουμε με μαρίζ.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 24 εκ. και ρίχνουμε μέσα το κέικ.

Βάζουμε και τις κομμένες φράουλες πάνω στο κέικ και προσέχουμε να πάνε παντού.

Δεν τις βουλιάζουμε θα βυθιστούν από μόνες τους. Ρίχνουμε και την υπόλοιπη σοκολάτα

και ψήνουμε το κέικ για 45-50 λεπτά.

Αφού κρυώσει καλά το κέικ, το μεταφέρουμε σε πιατέλα και

πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη την επιφάνειά του

Στολίζουμε με φράουλες και σερβίρουμε με σιρόπι φράουλας.

 

 

Καλή επιτυχία!

 

Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο e–mail: aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou

 

Δείτε όλες τις συνταγές της Αρετής εδώ…

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team