Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Μαγειρεύοντας με την Αρετή > Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Κέϊκ φράουλας με γλάσο

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Κέϊκ φράουλας με γλάσο

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Ανοιξιάτικο, αφράτο, πεντανόστιμο κέικ φράουλας, εμποτισμένο με ζαχαρούχο και γλυκό κουταλιού φράουλας!  Συνοδεύει άριστα τον καφέ μας, αλλά μπορεί να αντικαταστήσει άνετα μία κλασσική τούρτα γενεθλίων!

Δοκιμάστε το!

Τα υλικά είναι μία προσφορά από το κατάστημα ΑΒ FOOD MARKET

Καπετάν Φούφα & Σαγγαρίου 31, Τ.Κ. 50200 – Πτολεμαΐδα, ΤΗΛ.: 2463055070

ΑΒ Food Market, ένα σύγχρονο κατάστημα με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, πάντα με τις προδιαγραφές της ΑΒ. Στο κατάστημά μας θα απολαύσετε φρέσκα φρούτα και λαχανικά , μεγάλη ποικιλία σε τυριά , γαλακτοκομικά είδη, τρόφιμα και όχι μόνο ! Στο κρεοπωλείο μας έχετε το αποκλειστικό προνόμιο να γνωρίζετε τον παραγωγό του κρέατος που επιλέγετε, αυστηρά από ντόπια κρέατα στις καλύτερες τιμές ! Επιπλέον, στον κάτω όροφο του καταστήματος υπάρχει ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο κρέατος που καθημερινά ετοιμάζει για εσάς ολόφρεσκες παρασκευές! ΑΒ Food Market , μία μοναδική εμπειρία αγορών !

Υλικά :

  • 200 γρ. φράουλες
  • 250 γρ. σπορέλαιο
  • 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 200 ml γάλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 3-4 κουτ. σούπας γλυκό κουταλιού φράουλα

Για την κρέμα :

  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 8 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε

Για το γαρνίρισμα :

  • 200 γρ. φράουλες σε κομματάκια
  • Σιρόπι φράουλας
  • Τρούφα σοκολάτας

Εκτέλεση :

Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες τις κόβουμε σε κομμάτια και τις κρατάμε στην άκρη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο στις αντιστάσεις. Κοσκινίζουμε το αλεύρι. 

Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα – ένα, τις βανίλιες, το γάλα, το αλεύρι και το αλάτι.

Συνεχίζουμε το χτύπημα για μερικά λεπτά ακόμα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε τις μισές από τις κομμένες φράουλες και ανακατεύουμε με μαρίζ.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι ή πυρέξ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα για το κέικ.

Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.

Μόλις ψηθεί, το αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Στο μούλτι βάζουμε το γλυκό του κουταλιού φράουλα (Δείτε εδώ )

και το πολτοποιούμε. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν .

Κάνουμε τρύπες με βελόνα πλεξίματος ή με κάποιο άλλο εργαλείο σε όλο το κέικ όπως φαίνεται στην φωτογραφία

και ρίχνουμε μέσα στις τρύπες το ζαχαρούχο με το γλυκό φράουλα

να πάει σε όλο το κέικ.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το μασκαρπόνε με την κρέμα γάλακτος και την άχνη μέχρι να αφρατέψουν και να γίνει σαντιγί.

Στρώνουμε την σαντιγύ

και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κέικ .

Από επάνω γαρνίρουμε με τις υπόλοιπες ψιλοκομμένες φράουλες,

λίγο σιρόπι φράουλας

και τρούφα σοκολάτας!

Καλή επιτυχία!

Δείτε ακόμα :

Γλυκό του κουταλιού φράουλα https://e-ptolemeos.gr/magirevontas-tin-areti-gliko-tou-koutaliou-fraoula/

Κέικ φράουλας με σοκολάτα : https://e-ptolemeos.gr/mageireyontas-me-tin-areti-keik-fraoylas-me-sokolata/

Chessecake φράουλας : https://e-ptolemeos.gr/mageireyontas-me-tin-areti-cheesecake-fraoylas/

Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο                          e–mail:  [email protected] ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team