Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Cheesecake φράουλας

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Cheesecake φράουλας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Το απόλυτο cheesecake φράουλας! Ελαφρύ, πεντανόστιμο με μία πραγματικά υπέροχη φραουλένια κρέμα, που προσφέρει την απόλυτη ικανοποίηση στον ουρανίσκο μας!

Υλικά :

  • 2 πακέτα μπισκότα φράουλας-σοκολάτας
  • 1 πακέτο μπισκότα σοκολάτας
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 1 κρέμα γάλακτος (200 γρ.)
  • 1 τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
  • 1 ποτήρι άχνη ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ζελέ με γεύση φράουλα
  • Λίγο γλυκό του κουταλιού φράουλα
  • Φράουλες για στόλισμα

Εκτέλεση :

Σπάμε τα μπισκότα σε 2-3 κομμάτια και τα κάνουμε σκόνη στο μούλτι.

Τα ρίχνουμε σε ένα στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 20-22 εκ. Κρατάμε ελάχιστη ποσότητα από τριμμένα μπισκότα για να διακοσμήσουμε το γλυκό.

Λιώνουμε το βούτυρο, το ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα και ανακατεύουμε να πάει παντού.

Θέλουμε να είναι σαν βρεγμένη άμμος το αποτέλεσμα, λόγω της υγρασίας της κρέμας από τα μπισκότα, ίσως να χρειαστούμε λίγα μπισκότα παραπάνω (σε αυτήν την περίπτωση χρησιμοποιήστε πτι-μπερ).

Πιέζουμε με τα χέρια μας να ισιώσει η επιφάνεια και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να κάνουμε την κρέμα.

Θα κάνουμε πρώτα το ζελέ ώστε να έχει χρόνο να κρυώσει. Λιώνουμε 1 φάκελο ζελέ με 200γρ. καυτό νερό και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει ΟΧΙ να σφίξει.

 

Στο μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να αφρατέψει και προσθέτουμε το τυρί τύπου φιλαδέλφεια με την άχνη. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και χτυπάμε έως ότου να γίνει μία ομοιόμορφη κρέμα. Προσθέτουμε λίγο γλυκό του κουταλιού φράουλα

στο μείγμα και το ανακατεύουμε ελαφρώς.

Μόλις το ζελέ κρυώσει το ρίχνουμε στην κρέμα και το ανακατεύουμε.

Στο σημείο αυτό, μη φοβηθείτε ότι «νερούλιασε» η κρέμα θα σφίξει στο ψυγείο. Αδειάζουμε την κρέμα στο μπισκότο

και βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η κρέμα, περίπου 1-2 ώρες.

Πασπαλίζουμε με το τριμμένο μπισκότο και στολίζουμε με φράουλες.

Στο κέντρο του cheececake έβαλα 2 γενναίες κουταλιές από γλυκό φράουλα και βούτηξα τις φράουλες μέσα!!!

 

 

Δείτε την συνταγή για το γλυκό κουταλιού φράουλα

 

Καλή επιτυχία!

 

Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο    e–mail:  aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou

 

Δείτε όλες τις συνταγές της Αρετής εδώ… 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team