Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ποντιακά > Απαγόρευσαν την είσοδο στην Τουρκία στον δρομέα του Πόντου, Γ. Ζαχαριάδη

Απαγόρευσαν την είσοδο στην Τουρκία στον δρομέα του Πόντου, Γ. Ζαχαριάδη

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Σε μία ακόμα απαγόρευση εισόδου προέβη η Τουρκία πριν από λίγες μέρες. Συγκεκριμένα την Τρίτη 21 Ιουλίου 2020, ο Γιώργος Ζαχαριάδης, γνωστός δρομέας μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το καλοκαίρι του 2015, ξεκίνησε από την Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο με τα πόδια και έφτασε στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο, μετέβη στους Κήπους του Έβρου (σημ. είναι το μοναδικό ανοιχτό συνοριακό πέρασμα για τη γείτονα χώρα αυτή τη στιγμή).

Εκεί για για προσωπικούς λόγους θέλησε να εισέλθει στην Τουρκία. Πήγε μέχρι τα σύνορα, στους Κήπους του Έβρου. Περνώντας το ελληνικό τμήμα, έφτασε στην άλλη πλευρά, στον έλεγχο διαβατηρίων της Τουρκίας, όπου ο αρμόδιος υπάλληλος τον ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να περάσει διότι είναι καταχωρημένος στον κατάλογο ανεπιθύμητων, έχοντας απαγόρευση εισόδου. Ρώτησε τον λόγο της απαγόρευσης και τι συμβαίνει, αλλά ο υπάλληλος δεν ήξερε να απαντήσει και τον παρέπεμψε να ενημερωθεί από το Τουρκικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη.
Στη επικοινωνία μας με το Γιώργο Ζαχαριάδη, λίγες ώρες μετά την απαγόρευση εισόδου στην γείτονα χώρα, μας εξιστόρησε ένα «περίεργο» περιστατικό που του συνέβη στη Ραιδεστό πέρσι τον μήνα Σεπτέμβριο, όταν έτρεχε την διαδρομή από Κωνσταντινούπολη προς Νέα Φιλαδέλφεια και Μέγαρα, τον δρόμο «Αγιά Σοφιά 1924».
Εκεί τον σταμάτησε η αστυνομία, τον οδήγησε στο Αστυνομικό Μέγαρο όπου τον κράτησαν πάνω από 6 ώρες και τον ανέκριναν δείχνοντας του φωτογραφικό υλικό με τον Ταμέρ Τσιλιγκίρ σε μια πορεία για την Γενοκτονία στη Θεσσαλονίκη, τον Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί, τον Κώστα Νεστορίδη, τον Μίμη Παπαϊωάννου, με τους οποίους είχε βρεθεί σε μια ποντιακή εκδήλωση και κρατούσαν τη σημαία του Πόντου. Στο τέλος της ανάκρισης και αφού τον ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα τον συνόδεψαν μέχρι τα σύνορα.
Να θυμίσουμε ότι πριν λίγους μήνες η Τουρκία είχε απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα και σε ένα ακόμα, τον Κώστα Αλεξανδρίδη, Πρόεδρο του Πολιτιστικού Σωματείου «Οι Μωμόγεροι».

Πηγή: http://epontos.gr/

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Γραιάδες ‘ς σον καιρόν τη Facebook – Μέρος 2ο (Video)

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Το stand-up comedy στα Ποντιακά συνεχίζεται για ακόμα μία εβδομάδα από τη Γιούλη Γεωργιάδου ...