Η έκθεση φωτογραφίας και ζωγραφικής «Τα όμορφα χωριά των Γρεβενών: Ο τόπος και οι άνθρωποι» εγκαινιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γρεβενών κκ. Δαβίδ, στην Αίθουσα Τέχνης «Αριστοτέλης Βαρσάμης» του Δημαρχείου Γρεβενών. Η έκθεση αποτελεί μια ουσιαστική καλλιτεχνική κατάθεση ψυχής, μια επιστροφή στις ρίζες και μια ζωντανή υπενθύμιση της αξίας του τόπου μας.
Την Έκθεση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Γρεβενών (Αντιδημαρχία Πολιτισμού), και η Τοπική Κοινότητα Αηδονίων – Δασακίου, υπό την επιμέλεια του Δημάρχου Γρεβενών, Κυριάκου Ταταρίδη, και της Προέδρου της Τ.Κ. Αηδονίων – Δασακίου, Αντιγόνης Παπαδοπούλου. Οι καλλιτέχνες Δημητρίου Τσακίρη και Χρήστου Αλαβέρα, μέσα από τη δημιουργία τους, αποτυπώνουν με ιδιαίτερη ευαισθησία την ομορφιά, την ιστορία και την ανθρώπινη διάσταση των Γρεβενών.
Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Γρεβενών, Κυριάκος Ταταρίδης, ανέφερε: «Η έκθεση αυτή δεν είναι απλώς μια πολιτιστική εκδήλωση. Είναι μια βαθιά συγκινητική αποτύπωση της ταυτότητας του τόπου μας. Μέσα από τα έργα των καλλιτεχνών, αναδεικνύεται η ψυχή των Γρεβενών, οι άνθρωποι, οι μνήμες και οι αξίες μας. Ως Δημοτική Αρχή, στηρίζουμε έμπρακτα κάθε πρωτοβουλία που προβάλλει τον πολιτισμό και ενώνει την τοπική κοινωνία με το παρελθόν και το μέλλον της.»
Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, Ιωάννης Τσακνάκης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Έφη Μπαρλαγιάννη, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Βάιος Χρήστος, Αχιλλέας Καραμήτρος και Ρήγας Σκόδρας, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Γρεβενών, Χρήστος Τζημορώτας, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και πλήθος πολιτών.
Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως τις 12 Μαΐου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.



















































