Πριν από λίγες ώρες το κόμμα Die Linke ζήτησε επίσημα από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία, η Γερμανία να δηλώσει τη συνενοχή και ευθύνη της για το έγκλημα εναντίον Ελληνίδων και των Ελλήνων και απαίτησε από τη Γερμανική κυβέρνηση να μην υποκύψει στις Τουρκικές πιέσεις !
Το αίτημα αναγνώρισης έγινε από το βουλευτή και αντιπρόεδρο του Die Linke Tobias Pfluger, ο οποίος θα μιλήσει για τη Γενοκτονία στην εκδήλωση που οργανώνεται σήμερα στη Στουτγάρδη από τα ελληνικά σωματεία .
Η Αλήθεια, η Μνήμη και η Δικαιοσύνη θα νικήσουν !
Αναγνώριση της Γενοκτονίας από την Τουρκία τη διεθνή κοινότητα τώρα !
Υ. Γ. Ο ρόλος της Γερμανίας στη Γενοκτονία
Οι τουρκικές δυνάμεις, εκτός από τον επικεφαλής τους που ήταν ο Γερμανός Στρατάρχης Λίμαν Φον Σάντερς χρησιμοποιούσαν για τη Γενοκτονία όπλα γερμανικής κατασκευής. Η γερμανική βιομηχανία είχε πωλήσει όπλα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία για τον σκοπό της γενοκτονίας, η οποία έτυχε και της ενεργούς υλικοτεχνικής και συμβουλευτικής υποστήριξης Γερμανών αξιωματούχων που είχαν σταλεί στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Η πλειοψηφία των στρατιωτών που μετείχαν στις βιαιοπραγίες ήταν οπλισμένοι με καραμπίνες και τυφέκια γερμανικής κατασκευής. Οι Γερμανοί που υπηρέτησαν στα γερμανικά στρατεύματα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία βοήθησαν ενεργά στην τέλεση δολοφονιών.
Το 2015 ο τότε Γερμανός πρόεδρος Γιόαχιμ Γκάουκ έκανε λόγο για «γερμανική συνευθύνη» στη Γενοκτονία . Ο Γερμανός δημοσιογράφος Γιούργκεν Γκότσλιχ είχε υποστηρίξει επίσης σε βιβλίο του το 2015 ότι το Γερμανικό Ράιχ, ο σημαντικότερος σύμμαχος της Τουρκίας από την Ευρώπη κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, προσέφερε επίσης στρατιωτικές συμβουλές αλλά και εκπαίδευση σε στρατιωτικά τάγματα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Στις επιστολές του Ταγματάρχη Γκραφ Έμπερχαρντ Βόλφσκελ, ο οποίος είχε στρατοπεδεύσει στην πόλη Ούρφα της νοτιοανατολικής Τουρκίας, αναφερόταν ότι ο Βόλφσκελ παρείχε συνδρομή στα στρατεύματα του Φαρί Πασά, αναπληρωτή Διοικητή του 4ου Τάγματος του Οθωμανικού Στρατού.
Οι γερμανικές εταιρείες προσέφεραν όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στη γενοκτονία και Γερμανοί αξιωματούχοι παρείχαν τεχνογνωσία στον οθωμανικό στρατό, ενώ πολλοί μελετητές υποστηρίζουν ότι οι Γερμανοί έθεσαν τις «ιδεολογικές βάσεις» της γενοκτονίας. Το ότι τόσο οι Οθωμανοί όσο και οι Γερμανοί θεωρούσαν τους Έλληνες και τους Αρμένιους κοινό εχθρό. Στο βιβλίο του ο Γιούργκεν Γκότσλιχ παραθέτει μάλιστα σχετική μαρτυρία του Γερμανού ακολούθου του ναυτικού Χανς Χούμαν και στενού φίλου του υπουργού Πολέμου της Οθωμανικής Αυτοκρατίας Ενβέρ Πασά.
Ένα άλλο πρόσωπο-κλειδί για τη μελέτη της γερμανικής ιδεολογικής επιρροής στο αρμενικό ζήτημα ήταν ο υποστράτηγος Κόλμαρ Φράιχερ φον ντερ Γκολτς, σύμβουλος της Οθωμανικής Αυλής το 1883, ο οποίος παράλληλα προωθούσε τα συμφέροντα του γερμανικού λόμπι της βιομηχανίας όπλων στην ίδια περιοχή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φον ντερ Γκολτς θεωρείται επίσης ως βασική «πηγή» που επηρέασε τη μετέπειτα ναζιστική ιδεολογία. Στο έργο του «Ο λαός στα όπλα» (Das Volk im Waffen) υιοθετεί θέσεις που απαντώνται αργότερα στην ιδεολογία του Χίτλερ. «Πίστευε ότι στόχος μιας πολεμικής εκστρατείας είναι ο ολοκληρωτικός αφανισμός του στρατού, όχι απλά ήττα και οπισθοχώρησή του. Πίστευε στον απόλυτο πόλεμο. Αυτό ήταν άλλωστε και το ιδεολογικό έρεισμα των Οθωμανών, πάνω στο οποίο μεθόδευσαν την γενοκτονία».