Κλασική συνταγή το τηγανόψωμο και κλασικά αγαπημένη συνταγή όλων.
Η συνταγή που ακολουθεί είναι κλασική και εγγυάται εκπληκτικό αποτέλεσμα. Τηγανόψωμα-κολασμένα με φέτα που λιώνει και ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Μια εύκολη συνταγή, εξίσου ωραία με την τυρόπιτα στο τηγάνι, μόνο που εδώ απαιτείται να ανοίξουμε φύλλο. Παρότι, όμως, απαιτεί φύλλο, ετοιμάζεται σε λίγα λεπτά. Και καταναλώνεται σε ακόμη λιγότερα…
Τα μυστικά της συνταγής
Μπορεί να βιάζεστε να φτιάξετε το τηγανόψωμο, αλλά όσο περισσότερο αφήσετε τη ζύμη να ξεκουραστεί τόσο πιο εύκολα θα ανοίξετε το φύλλο.
Το φύλλο θα πρέπει να έχει πάχος μισό εκατοστό το πολύ.
Επίσης, άλλο σημείο που πρέπει να προσέξετε για να πετύχει η συνταγή είναι να μην βάλετε υπερβολική φέτα ως γέμιση. Θέλει ένα μέτρο.
Αν θέλετε να βάλετε άλλα τυριά μπορείτε να το κάνετε, αλλά με τη φέτα είναι το κλασικό τηγανόψωμο αφενός και αφετέρου η γεύση του εξαιρετική.
Μπορείτε να προσθέσετε στη φέτα μυρωδικά της αρεσκείας σας, όπως ρίγανη ή άνιθο και φυσικά λίγο πιπέρι. Ή ακόμη και ντομάτα.
Βέβαια με το τηγανόψωμο με φέτα σκέτη είναι η πιο κλασική εκδοχή του πιάτου. Και μπορείτε, επίσης, σε αυτή του την έκδοση να απολαύσετε το τηγανόψωμό σας με μέλι. Πραγματικά εξαιρετικό.
Υλικά συνταγής για τηγανόψωμα με φέτα
1 1/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γλ. αλάτι
1/2 κουταλιά της σούπας μαγιά ξερή
1/2 κούπα χλιαρό νερό
1/4 της κούπας ελαιόλαδο
200 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής για τηγανόψωμο
Ξεκινάμε τη συνταγή μας φτιάχνοντας τη ζύμη. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι και σχηματίζουμε μια μικρή γούβα στην οποία βάζουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη.
Βάζουμε στη γούβα λίγο από το χλιαρό νερό για να λιώσει η μαγιά και σταδιακά όλο το υπόλοιπο νερό. Προσθέτουμε το λάδι και ζυμώνουμε καλά.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεποτά.
Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη μας αναλόγως του σχήματος που θέλουμε να έχουν τα τηγανόψωμά μας. Αν τα θέλετε στρογγυλά, στο μέγεθος του τηγανιού θα τη χωρίσετε σε 4 κομμάτια και θα ανοίξετε καθένα από αυτό σε κυκλικό σχήμα. Αν τα θέλετε σε σχήμα μισοφέγγαρου θα χωρίσετε τη ζύμη σε τουλάχιστον 8 κομμάτια, ενδεχομένως και περισσότερα αν θέλετε τα τηγανόψωμά σας να είναι πιο μικρά.
Αφού ανοίξετε το φύλλο στο σχήμα που επιθυμείτε βάζετε τη θρυμματισμένη φέτα (αν θέλετε να βάλετε και μυρωδικά τα προσθέτετε σε αυτό το σημείο) και κλείνετε καλά με πηρούνι τις άκρες.
Τηγανίζετε σε λάδι που έχει ήδη κάψει μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και μόλις βγάλετε το τηγανόψωμο από το λάδι το βάζετε σε απορροφητικό χαρτί. Και το τρώτε όσο πιο γρήγορα!
Πηγή: iefimerida.gr