Συστατικά
- 500 γρ. ταλιατέλες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. σολομό, φιλέτο χωρίς δέρμα
- 2 κ.σ. σκόρδο
- 2 κ.σ. άνηθο
- 800 γρ. ντομάτα κονκασέ, ή φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 50 γρ. γάλα, 1,5%
- 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- άνηθο, ψιλοκομμένο
- κάππαρη
- φέτες λάιμ
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 2 λεπτά.
- Σουρώνουμε τις ταλιατέλες, τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τις χρειαστούμε.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τον άνηθο.
- Βάζουμε ένα γουόκ ή ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει καλά και ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε το φιλέτο σολομού για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
- Αφαιρούμε τον σολομό από το γουόκ.
- Ρίχνουμε στο γουόκ τη ντομάτα κονκασέ μαζί με το γάλα και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά.
- Αποσύρουμε το γουόκ από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τον άνηθο, την τριμμένη παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι, τις ταλιατέλες, τον σολομό, αφού τον σπάσουμε σε ακαθόριστα κομμάτια, και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο, κάπαρη και φέτες λάιμ.
πηγή: akispetretzikis.com