Αρχική > Αρχείο Ετικετών: κρασί

Αρχείο Ετικετών: κρασί

Οι Δρόμοι του Κρασιού στη φετινή ημέρα οινοτουρισμού – Τα κτήματα που συμμετέχουν από Αμύνταιο- Ξινό Νερό – Βελβεντό – Σιάτιστα- Καστοριά

Δείτε ποια είναι τα οινοποιεία των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» που συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού και τα ωράρια. Στον εορτασμό της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Οινοτουρισμού» συμμετέχει φέτος, για έβδομη συνεχή ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Το ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ συμμετέχει στην «Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού»!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος την 2η Κυριακή του Νοέμβρη διοργανώνεται η εκδήλωση «Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019. Η ένωση οινοπαραγωγών `Οίνοι Βορείου Ελλάδος` συμμετέχει στην ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Κτήμα Άλφα Αμυνταίου: Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου

Ξινόμαυρο:  Η ελληνική «ποικιλία – πρεσβευτής»   Ξινόμαυρο, η πιο ευγενής ερυθρή ελληνική ποικιλία του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα.  Η ονομασία του είναι περιγραφική και προέρχεται από τη σύνθεση των λέξεων όξινο και μαύρο. ...

Διαβάστε Περισσότερα »

To Κτήμα Άλφα Αμυνταίου στα 100 καλύτερα οινοποιία του κόσμου!

Ανακοινώθηκε χθες η ετήσια λίστα με τα 100 κορυφαία οινοποιία του κόσμου. Μια από τις πιο έγκυρες λίστες στο χώρο της οινικής παραγωγής που κάθε χρόνο ορίζουν το τοπίο, η WINE & ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Άγγελος Ιατρίδης, Κτήμα ΑΛΦΑ Αμυνταίου: «Η Ελλάδα βγάζει μοναδικά και αυθεντικά κρασιά»

Με τους «New York Times» να χαρακτηρίζουν το Ξινόμαυρο του Κτήματος ΑΛΦΑ «το καλύτερο ελληνικό κρασί», είναι προφανές ότι οι ιδρυτές του οινοποιείου στο Αμύνταιο της Φλώρινας αισθάνονται δικαίως περήφανοι. Ο ένας ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Διθυραμβική κριτική των New York Times στο Ξινόμαυρο από το Κτήμα ΑΛΦΑ, Αμυνταίου

Από την Ελλάδα, εκπληκτικά κόκκινα κρασιά, ενέργειας και ισορροπίας, τιτλοφορείται το άρθρο στην ιστοσελίδα των New York Times της Αμερικής, κάνοντας αφιέρωμα στα εκλεκτά κόκκινα ελληνικά κρασιά. Στην πρώτη θέση βάζει το ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μια νέα συνεργασία για την προώθηση του Οινοτουρισμού στην Ελλάδα με την βοήθεια των προγραμμάτων LEADER/CLLD

Μια νέα συνεργασία για την προώθηση του Οινοτουρισμού στην Ελλάδα σχεδιάζεται για το προσεχές διάστημα, βάζοντας τις βάσεις για μια μόνιμη συμμαχία στον χώρο. Την προηγούμενη Τρίτη 7-5-2019, η Εθνική Επιτροπή Οινοτουρισμού συναντήθηκε με ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα οινοποιεία της Βορείου Ελλάδος ανοίγουν και πάλι τις πόρτες τους! Και στη Δ. Μακεδονία

Στις 18 & 19 Μαΐου τα οινοποιεία, μέλη της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» και του οινοτουριστικού δικτύου «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», προσκαλούν τους φίλους του κρασιού, της γαστρονομίας, της φύσης ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Υποβολή αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και μετατροπής των αμπελώνων για το έτος 2019

Από το Τμήμα Φυτικής & Ζωϊκής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, ανακοινώνεται ότι, έχει αρχίσει η υποβολή αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και μετατροπής ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Διαδικασία χορήγησης αδειών για νέες αμπελοφυτεύσεις έτους 2019

Από το Τμήμα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, σας ενημερώνει ότι σύμφωνα με την με αρ. 609/16822/14-2-2017 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 600Β, ΑΔΑ: 757Ο4653ΠΓ-ΓΦ0) ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Και νέα πρόκληση των Σκοπίων: Διαφημίζουν τα «Μακεδονικά» κρασιά 2.000 ετών

Κι ενώ ο θόρυβος από το «Macedonia Timeless» δεν έχει καταλαγιάσει, σε νέα έκθεση κρασιών στο Ντίσελντορφ οι Σκοπιανοί διαφημίζουν τα «Μακεδονικά» κρασιά από τα… βάθη της αρχαιότητας – Παραβιάζουν ευθέως τη ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Τέσσερα Μετάλλια για τα κρασιά του Κτήματος Βογιατζή στον 19ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης

Τέσσερα Μετάλλια για τα κρασιά του Κτήματος Βογιατζή στον 19ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως τις 21 Φεβρουαρίου 2019. •Ασημένιο Μετάλλιο🥈: ΤΣΑΠΟΥΡΝΑΚΟΣ 2017 •Ασημένιο Μετάλλιο🥈: ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ 2016 ...

Διαβάστε Περισσότερα »