Όταν κανείς ακούει συνταγή για μαρμελάδα, δύσκολα το μυαλό πάει στη μαρμελάδα μπανάνας.
Κι όμως, οι μπανάνες γίνονται μια τέλεια και λαχταριστή μαρμελάδα, τόσο γευστική που δεν θα το πιστεύεις.
Οι μαρμελάδες είναι όντως το γλύκισμα που έχουμε στο ψυγείο και σε στιγμές «ανάγκης» μπορούν να μας δώσουν την κατάλληλη δόση ζάχαρης που χρειαζόμαστε.
Η συνταγή για τη μαρμελάδα μπανάνας δεν διαφέρει καθόλου από μια συνταγή για μαρμελάδα φράουλας, επομένως, αν έχεις μπανάνες που έχουν μείνει στο τραπέζι της κουζίνας και κανείς δεν τις τρώει αυτή είναι η στιγμή σου.
Υλικά
600 γρ. Μπανάνες καθαρισμένες
400 γρ. Ζάχαρη
100 ml χυμό πορτοκάλι (περασμένο από ψιλό σουρωτήρι)
50 ml χυμό λεμόνι ( περασμένο από ψιλό σουρωτήρι)
1 πρέζα κανέλα
Εκτέλεση
Βάζουμε την ζάχαρη και τους χυμούς σε μια κατσαρόλα, μόλις πάρουν βράση και λιώσει η ζάχαρη βάζουμε τις μπανάνες που τις έχουμε κόψει σε ροδέλες.
Ανακατεύουμε 1-2 φορές, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα την κατσαρόλα με κλειστό το καπάκι.
Μόλις περάσει η μισή ώρα, βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια για 10 λεπτά μέχρι να λιώσουν οι μπανάνες και να δέσει το μείγμα.
Η μαρμελάδα είναι έτοιμη! Μπορείς να αλείψεις μια φέτα ψωμί, ή να βάλεις μια κουταλιά στο γιαούρτι σου. Η γεύση της θα σε συνεπάρει.
Πηγή: xrysessyntages.gr