Αρχική > Slider > Στην πρώτη γραμμή της παράδοσης η ποντιακή κουζίνα, για τον Ποντιακό Σύλλογο Πτολεμαΐδας

Στην πρώτη γραμμή της παράδοσης η ποντιακή κουζίνα, για τον Ποντιακό Σύλλογο Πτολεμαΐδας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Για μία ακόμα φορά οι γυναίκες του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας με πολύ μεράκι και ζήλο παρασκεύασαν παραδοσιακά εδέσματα, διατηρώντας στην πρώτη γραμμή την ποντιακή παράδοση που παραμένει αναλλοίωτη και μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.

«Αρκετά χρόνια μετά τον ξεριζωμό οι Έλληνες του Πόντου διατηρούν τις διατροφικές τους συνήθειες μαζί με ότι άλλο έφεραν από τις χαμένες πατρίδες τους και το παρουσιάζουν  στο πλαίσιο της εκδήλωσης που αποτελεί θεσμό για το σύλλογο», τόνισε η Πρόεδρος  Σοφία Τουμανίδου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο ξενοδοχείο «Παντελίδης» και στο πλαίσιό της παρουσιάζονται οι πατροπαράδοτες ποντιακές γεύσεις, με τις οποίες μεγάλωσαν γενιές και γενιές, ώστε να διατηρηθούν στα επόμενα χρόνια και να επιστρέψουμε στο παραδοσιακό φαγητό.

Οι παρευρισκόμενοι γεύθηκαν τα νοστιμότατα εδέσματα, τιμώντας την παραδοσιακή κουζίνα, ενώ η εκδήλωση διανθίστηκε με παραδοσιακούς χορούς από το τμήμα ενηλίκων του Συλλόγου, υπό τους ήχους των γνωστών ποντίων μουσικών, οι οποίοι στη συνέχεια παρέσυραν τους προσκεκλημένους σε ένα ατέλειωτο ποντιακό γλέντι που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Κούλα Πουλασιχίδου