Ο Μπαράκ Ομπάμα αποθέωσε την ελληνική κουζίνα, καθώς απόλαυσε το μενού που του ετοίμασε ο Λευτέρης Λαζάρου στο οποίο «προσπαθήσαμε να χωρέσουμε όση περισσότερη Ελλάδα μέσα στα πιάτα», όπως δήλωσε ο γνωστός σεφ.
Ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, βρέθηκε στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες και στο πλαίσιο του «Obama Foundation Leaders» στην Αθήνα έφαγε μεσημεριανό στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου αποθέωσε την ελληνική κουζίνα.
«Εμένα με κάλεσαν από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η διοργάνωση μου ζήτησε να μαγειρέψω για τον ίδιο το μεσημεριανό του γεύμα. Ήταν ριζότο με κρόκο Κοζάνης και γαρίδες, φέτα σφυρίδα με αυγολέμονο και αγκινάρες.
Το γλυκό ήταν φράουλα με έναν από τους κορυφαίους ζαχαροπλάστες του Varoulko. Ήταν εποχιακό προϊόν», είπε ο Λευτέρης Λαζάρου για το μενού που ετοίμασε στον Μπαράκ Ομπάμα.
«Χρόνος που δόθηκε ήταν 30′ δεν είχε παραπάνω χρόνο…το καλό είναι ότι το απόλαυσε. Αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε είναι να χωρέσουμε όσο περισσότερη Ελλάδα μέσα στα πιάτα» τόνισε ο Λευτέρης Λαζάρου.
Πηγή: https://www.newsit.gr/