Αγαπημένος μεζές μικρών και μεγάλων, διαχρονικά, η τηγανητή πατάτα δεν θα μπορούσε να λείπει από την ποντιακή κουζίνα.
Οι λάτρεις των πικάντικων γεύσεων αναζητήστε την ατζίκα σε μαγαζιά με ποντιακά ή ρωσικά τρόφιμα, και θα μας θυμηθείτε!
- πατάτες
- κρεμμύδι
- μαϊντανός
- ατζίκα (προαιρετικά)
- λάδι για το τηγάνισμα
- Κόβουμε τις πατάτες στρογγυλές και το κρεμμύδι σε ροδέλες.
- Πριν καεί καλά το λάδι, τοποθετούμε τις πατάτες στο τηγάνι και τηγανίζουμε με κλειστό καπάκι.
- Λίγο πριν τις βγάλουμε, ρίχνουμε τις ροδέλες του κρεμμυδιού και την ατζίκα (προαιρετικά) μέχρι να μαραθούν λίγο.
- Όταν είναι έτοιμες, προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο.
⇔
Οι πατάτες της φωτογραφίας που δεν είναι κομμένες στρογγυλές, και το κρεμμύδι τους δεν είναι κομμένο σε ροδέλες,
θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν… «νεοποντιακές»!
Πηγή: pontosworld.com