Τα περέκ ήταν φύλλα που ψηνόταν στο σάτσ’, έναν κυρτό λαμαρινένιο δίσκο που έμπαινε πάνω στη φωτιά. Στη σύγχρονη κουζίνα θα τα ψήσουμε στο φούρνο.ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο
- ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 - 1 κ.γ. αλάτι
 - νερό όσο πάρει
 
Για τη γέμιση
- ½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
 - 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
 - ½ φλ. λάδι
 - αλάτι, πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Φτιάχνουμε ζύμη και ανοίγουμε λεπτά φύλλα στρογγυλά, διαμέτρου περίπου 20 εκ.
 - Τα αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί.
 - Παίρνουμε ένα-ένα τα φύλλα και απλώνουμε λίγη από τη γέμιση. Διπλώνουμε το φύλλο δύο φορές έτσι ώστε να σχηματιστεί τρίγωνο.
 - Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τα περέκ. Τα αλείφουμε με λάδι και τα ψήνουμε στους 180° μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε και τα σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα για να μην ξεραθούν.
 
⇔
Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για κιμά ένα ποντιακό κίτρινο τυρί, το οποίο αφού το κόψετε σε κύβους ή τρίψετε στο χονδρό του τρίφτη θα το τοποθετήσετε στα φύλλα.
Καλή σας όρεξη!
Πηγή: http://www.pontos-news.gr/

			


    	
							
							
							
							
							
							
							
							
							
							
							
							
							
							
							
							
							
							
							
							
							


















							
							
							
							
							
							
							
							
							
							
							
							









