Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη γέμιση με τα μυρωδικά που αγαπάτε, να την κάνετε λιγότερο ή περισσότερο πικάντικη. Είναι εύκολο άλλωστε να συνδυαστεί η νηστεία με τη νοστιμιά!
για τη ζύμη
- 1 κούπα χλιαρό νερό
- 30 γρ. μαγιά μπύρας
- αλάτι
- λίγη ζάχαρη
- 500 γρ. αλεύρι περίπου
για τη γέμιση
- 600 γρ. πατάτες βρασμένες και λιωμένες με το πιρούνι
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 κόκκινη πιπεριά κέρατο
- αλάτι, πιπέρι
- καπνιστή πάπρικα
- φρέσκια ρίγανη, μαϊντανό και δυόσμο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
για το τηγάνισμα
- ελαιόλαδο και ηλιέλαιο
- Ετοιμάζουμε τη ζύμη μας: Λιώνουμε τη μαγιά με το νερό, προσθέτουμε τη ζάχαρη, και στο τέλος το αλεύρι. Αφού ανακατέψουμε, αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Βράζουμε και λιώνουμε τις πατάτες με πιρούνι.
- Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι, την πιπεριά και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Προσθέτουμε τη λιωμένη πατάτα, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα καπνιστή, και τα μυρωδικά μας στο τέλος.
- Όταν είναι έτοιμη η ζύμη φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια και βάζουμε ένα γεμάτο κουταλάκι από τη γέμιση. Τηγανίζουμε κι από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
- Πηγή: cookpad.com / Γεωργία Νικολαΐδου.