Συστατικά
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο «κιχί με αλεύρι ολικής άλεσης» της alfa | |
4 κ.σ. ελαιόλαδο | |
2 κρεμμύδια
κομμένα σε λεπτές φέτες
|
|
3 πιπεριές Φλωρίνης
σε λεπτές φέτες
|
|
400 γρ. καβουρμάς | |
200 γρ. κασέρι | |
1 αυγό | |
2-3 κ.σ. μαϊντανός | |
αλάτι | |
πιπέρι | |
λίγο μπούκοβο | |
λίγη πάπρικα
γλυκιά
|
Εκτέλεση
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές να μαλακώσουν. Αλατίζουμε. Προσθέτουμε τον καβουρμά ψιλοκομμένο, τρίβουμε με πιπέρι και πασπαλίζουμε με μπούκοβο και πάπρικα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Προσθέτουμε 1 αυγό χτυπημένο, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο και κασέρι. Ανοίγουμε τα φύλλα και κόβουμε κάθε ένα στα τέσσερα. Γεμίζουμε με 2 κουταλιές γέμιση, κατά μήκος. Κλείνουμε σε ρολάκι, σφραγίζοντας τα πλαϊνά. Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο, μέχρι να εμφανιστούν φουσκάλες στο φύλλο. Εναλλακτικά, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1700C, στον αέρα, για 35′.