Πέστροφα με μπαρμπουνοφάσουλα, αντίδια και απάκι Κρήτης
Υλικά (για 4 άτομα):
4 πέστροφες
400γρ μπαρμπουνοφάσουλα
1/2 κιλό αντίδια
1 κρεμμύδι ξερό
100γρ απάκι
άνηθος
χυμό από μισό λεμόνι
50 ml Λευκό κρασί
Εκτέλεση για πέστροφα:
Φιλετάρουμε τις πέστροφες, αλατοπιπερώνουμε και τις σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο απ’ τη μεριά της πέτσας. Αφού γίνουν τραγανές οι πέτσες, τις γυρνάμε και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό ακόμα.
Εκτέλεση για γαρνιτούρα:
Σωτάρουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο, μετά το απάκι και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Αφού βράσουμε τα μπαρμπουνοφάσουλα και τα αντίδια τα βάζουμε στο πιάτο με το κατάλληλο στήσιμο. Στο τέλος βάζουμε το χυμό λεμόνι, το αλατοπίπερο και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Καλή σας όρεξη!