Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Παντελής Καραλευθέρης για την παράταση των ωρών των μονάδων: «Χρειαζόμαστε μία εθνική ενεργειακή συμμαχία»

Παντελής Καραλευθέρης για την παράταση των ωρών των μονάδων: «Χρειαζόμαστε μία εθνική ενεργειακή συμμαχία»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Ερωτηθείς για το ζήτημα της αναγκαίας παράτασης λειτουργίας των μονάδων Καρδιάς και Αμυνταίου της ΔΕΗ, ο Παντελής Καραλευθέρης (μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ και εκπρόσωπος των εργαζομένων), έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας πρέπει να μεθοδεύσει μια κοινή συνεννόηση όλων των παικτών της αγοράς, ΔΕΗ και ιδιωτών, η οποία θα έχει ως στόχο την επάρκεια και ασφάλεια της τροφοδοσίας, και την χαμηλή τιμή της ενέργειας στην βιομηχανία και την λαϊκή κατανάλωση. Αν δεν ληφθεί τέτοια πρωτοβουλία για ενεργειακή συμμαχία ο ένας παίχτης θα προσπαθήσει να φάει τον άλλον. Δεν μπορεί κανείς να εξασφαλίσει μονομερώς την παράταση των ωρών λειτουργίας των μονάδων. Η παράταση και όλες οι άλλες επιλογές πρέπει να έχουν ως προϋπόθεση αυτή την συμμαχία. Άλλωστε και η μελέτη της ΔΕΗ αυτή την ανάγκη κατέδειξε. Αν θέλει ένας βουλευτής να βοηθήσει πρέπει να συντονίσει μία τέτοια προσπάθεια ώστε να κατατεθεί μια κοινή πρόταση στην Κομισιόν».

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team