Υλικά (για 4 άτομα) :
4 φιλέτα μαγιάτικο
Για τη φάβα:
300 γρ φάβα
100 γρ κρεμμύδι ξερό
100 γρ καρότο
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
φρέσκο θυμάρι
αλάτι-πιπέρι
δαφνόφυλλο
ελαιόλαδο
Για τη φακή:
150 γρ φακή
50 γρ καρότο ψιλοκομμένο
50 γρ πράσο ψιλοκομμένο
50 γρ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
200 ml ζωμό λαχανικών
70 ml λευκό κρασί
Εκτέλεση για φάβα:
Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο σε λίγο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη φάβα. Αμέσως μετά ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, βάζουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε. Αφού μαλακώσει η φάβα, βγάζουμε το δαφνόφυλλο και το θυμάρι και αλέθουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει κρεμώδες.
Εκτέλεση για φακή:
Σωτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το πράσο και τη φακή (αφού την έχουμε προβράσει). Σβήνουμε με λευκό κρασί. Αφού εξατμιστεί βάζουμε το ζωμό. Βάζουμε αλάτι-πιπέρι, λίγο φρέσκο θυμάρι και αφού δέσει λίγο ελαιόλαδο.
Εκτέλεση για μαγιάτικο:
Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι. Βάζουμε λίγο λάδι και τοποθετούμε το φιλέτο απ’ τη μεριά της πέτσας. Αφού ξεροψηθεί η πέτσα, γυρνάμε και ψήνουμε για άλλα 4 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!