ΠΑΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ 12 ΔΟΣΕΩΝ ΑΤΟΚΑ ΚΑΙ 24 ΔΟΣΕΩΝ ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ 2,5%
- Αρρύθμιστες οφειλές από την περίοδο του Μάρτιου έως και του Ιούνιου του 2020, θα μπορούν να ρυθμιστούν είτε σε 12 δόσεις άτοκα (αντί του 5,32% που προβλέπεται στην πάγια ρύθμιση) ή σε 24 δόσεις με επιτόκιο 2,5% (αντί του 6,82% που προβλέπεται στην πάγια ρύθμιση).
- Ρυθμισμένες οφειλές των οποίων οι δόσεις τελούν σε αναστολή έως τις 30/04/2021, θα μπορούν να καταβληθούν στο τέλος της ρύθμισης ως υπεράριθμες, δηλαδή δε θα μπορούν να μπουν σε νέα ρύθμιση, όμως θα αποφευχθεί το φαινόμενο της υποχρέωσης πληρωμής διπλής δόσης.
ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ
- Φορολογούμενοι οι οποίοι είχαν οφειλές τις οποίες είχαν ρυθμίσει είτε σε 120 δόσεις είτε σε 100 δόσεις είτε σε εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης και την περίοδο του Μάρτιου έως και του Ιούνιου του 2020 δεν μπόρεσαν να την πληρώσουν και τις έχασαν, θα μπορούν από τον Οκτώβριο να συνεχίσουν να πληρώνουν τη ρύθμιση κανονικά και οι δόσεις που δεν καταβληθήκαν θα προστεθούν μετά την τελευταία δόση της ρύθμισης ως υπεράριθμες.
- Παλιά ρύθμιση η οποία είχε γίνει πριν από τον Νοέμβριο του 2019 που είχε χαθεί και δεν μπορούσε να αναβιώσει, θα δίνεται πλέον η δυνατότητα στον φορολογούμενο να την εντάξει στην ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων του Ν. 4646/2019, ανάλογα με το τι προβλέπεται στις σχετικές διατάξεις.
ΡΥΘΜΙΣΗ 120 ΔΟΣΕΩΝ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
- Όσες επιχειρήσεις έχουν οφειλές οι οποίες προέρχονται από χαμένα δάνεια όπου η σύναψη τους έγινε με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, θα μπορούν να τις εντάξουν σε ρύθμιση 120 δόσεων με κλιμακούμενη απαλλαγή από τόκους και προσαυξήσεις η οποία θα φθάνει και το 100%, σύμφωνα με τα όσα όριζε ο Ν. 4611/2019.
Να σημειώσουμε ότι οι φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις που θεωρούνται ότι έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό είναι:
- Οι επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή την περίοδο του lockdown.
- Οι επιχειρήσεις που θεωρήθηκαν ότι ανήκουν σε κλάδους που έχουν πληγεί από τα μέτρα του κορωνοϊού βάσει των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και των σχετικών εγκυκλίων που δημοσιεύθηκαν.
- Οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που είχαν μπει σε καθεστώς αναστολής εργασίας.
- Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που υπέστησαν νόμιμη μείωση των μισθωμάτων που εισέπρατταν κατά 40%.