Ένα φαγητό εύκολο και πεντανόστιμο σας προτείνει σήμερα το pontos-news.gr, με τη συμβουλή γι’ αυτήν τη συνταγή να προτιμήσετε χωριάτικη κότα. Σιγομαγειρέψτε την, και η σάλτσα με τις πιπεριές και την μπίρα θα μελώσει και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!
- 1 χωριάτικη κότα γύρω στα 1.800 γραμμ. κομμένη σε μερίδες
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσο σε λεπτές φέτες
- 4 πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε 8 χοντρές λωρίδες (όλα τα χρώματα)
- 1 κουτάκι μπίρα (330 ml)
- ⅓ φλ. ελαιόλαδο
- 1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
- 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- άσπρο ρύζι για το σερβίρισμα
- Ξεκινάμε αυτή την καλοκαιρινή συνταγή με κοτόπουλο, ροδίζοντας σε πλασοτέ κατσαρόλα λίγες-λίγες (για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού) τις μερίδες κότας. Όσες ροδίζουμε, τις διατηρούμε σκεπασμένες σε πιατέλα.
- Στο ίδιο ελαιόλαδο, αφού τελειώσουμε με το ρόδισμα της κότας, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις φέτες πράσο.
- Τα αφήνουμε να σοταριστούν για 5΄ ανακατεύοντας, και τέλος προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε χοντρές λωρίδες.
- Ανακατεύουμε να λαδωθούν, ξαναβάζουμε την κότα στην κατσαρόλα, δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε την μπίρα λίγη-λίγη γιατί φουσκώνει.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό και σιγοβράζουμε για περίπου 90΄ μέχρι να μαλακώσει καλά το πουλερικό και να μελώσει η σάλτσα του.
- Πηγή: argiro.gr.