Για την συνταγή αυτή δε θα χρειαστούμε πολλά πολλά! Κρασάκι ή ούζο για τους πιο μερακλήδες και φρέσκο ψωμάκι για «βουτιές» ή για να «σκουπίσουμε» το πιάτο από την φοβερή του σάλτσα!!! Μεζεδάκι από τα λίγα, ακαταμάχητο και πεντανόστιμο!
Υλικά :
- 1 κιλό γαρίδες ολόκληρες ή 500 γρ. γαρίδες ουρές
- 500 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 300 γρ. γκούντα τριμμένο ή 200 γρ. κεφαλοτύρι
- 1 σφηνάκι ούζο
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Ελαιόλαδο
- Πιπέρι
- Μπούκοβο (προαιρετικά)
Εκτέλεση :
Ξεκινάμε ξεπαγώνοντας τις γαρίδες (αν χρησιμοποιήσουμε καταψυγμένες). Τις πλένουμε και τις βάζουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι, προσθέτουμε και το σκόρδο ψιλοκομμένο και αφήνουμε να τσιγαριστούν για 2-3 λεπτά.
Σβήνουμε με το ούζο, προσθέτουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου ώσπου να δέσει.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το τυρί που επιλέξαμε και αφήνουμε το σαγανάκι για 2-3 λεπτά να δέσει.
Σερβίρουμε ζεστό το σαγανάκι, προσθέτοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή μπούκοβο για πιο πικάντικο αποτέλεσμα.
Καλή Καθαρά Δευτέρα και καλή Σαρακοστή!
Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο e–mail: aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou
Δείτε όλες τις συνταγές της Αρετής εδώ…